Suši rīsu vārīšanas laiks

suši. visi saka ka rīsi ir jāvāra apm. 20 min, bet ko nozīmē jāvāra 20 min - es piem nesaprotu - nomazgāju rīsus, ieberu katliņā, piešķiļu uguni un ... - kurā brīdī jāsāk skaitīt tās 20 min, tad kad ieberu rīsus katliņā aukstā ūdenī vai tad kad tie sāk vārīties a?

barbarosa9 (2008-10-10 00:06)      Kad tie saak vaariities, protams!:)
A prichom te sushi,ja runa tikai par riisiem?
p.s.personiigi es paarbaudu riisus uz zobu un nekaadus laikus neskatos.

Denija_ (2008-10-10 07:34)      Riisu vaara taa - sakarseetaa pannaa vai katlinjaa ielej mazliet elljas (es lieku kauseeto svietu, jo veseliigaaks un nedeg), tad uzber noskalotus, izzhaaveetus riisus, apcep (saakumaa paliks caurspiidiigi, tad balti) un pielej verdoshu uudeni, uzliec vaaku un uz pavisam nelielas uguns vaari min. 12-15. Es veel palieku zem pannas liesmas izkliedeetaaju. Riisa un uudens attieciibas 1:2.
Ja vaara parastos riisus - ne prieksh sushi, tad pirms riisiem uz pannas veelams apcept garshvielas un daarzenjus - riiveetus burkaanus, kabachus, kaapostus, seenes un tikai tad likt riisu:) Beigaas pieliek mazliet sk. kreejumu vai jogurtu bez piedevaam.
Vaarot vaaku nenjem nost - riisam tas nepatiik un peec taam 15 min., kad gaaze izsleegta, arii ljauj vinjam pastaaveet dazhas minuutes, vinjsh uzsuuks atlikusho uudeni, ja bija ieliets par daudz. Gatavs riiss ir tad, ja panjemot graudinju starp pirkstiem un saspiezhot - tas izjuuk.
Ja kaut kas veel nav skaidrs - raksti - pastaastiishu:)

riks (2008-10-10 16:10)      > un uz pavisam nelielas uguns vaari min. 12-15.

cits varinats - kad uzvārās (ja ne uz karstiem rīsiem uzlej kaut verdošu ūdeni, atdziest un atkaluzvārās pēc pāris min.), pēc 10-13 min nogriež gāzi vai elektrīcu, ko nu Dievs devis un par rīsiem aizmirst uz vēl 10-15 min. liesmas izkliedētājs nafig vajadzīgs, ja grāpim vai pannai pabiezāks dibens.

ingryda (2008-10-15 12:16)  1   Uz sushi riisiem rakstiits-cik daudz uudens jaalej, gan tas, ka jaavaara uz mazas uguns tik ilgi, kameer uudens uzsuucies.

robinsons1973 (2008-10-20 22:13)      Uz 100 gr suši rīsu 140 gr ūdens.
Iemērc 1 stundu un liek uz lielas uguns,tikko sāk vārīties samazina uguniuz minimumu uzliek vāku un vāra 20 min.
Izber lielā traukā izmaisa ar rīsiem paredzēto etiķi un atdzesē ik pa laikam izmaisot.Visas aukšējās receptes ir pilnīgs sviests,tas nav risotto ko vajag apcept.Lautiņi vajag literatūru lasīt,ja vēl kādi jautājumi par kulināriju,vīnu tad laipni lūgti.

zegra (2008-11-09 12:34)      Efektīvākais veids ir aiziet uz Nesse Baltija, kas atrodas Asara ielas pirmajos numuros, un pa ~16Ls nopirkt rīsu vārāmo katlu. Rīsus noskalo, ieber katlā, pielej noteikto ūdens daudzumu, ieslēdz, kad būs gatavi, pats izslēgsies. Iznāk ideāli, un der jebkuriem rīsiem. Priekš suši, protams, rīsu kondīcija ir kritiska, kas nav tik izteikti citos gadījumos:) Turpat var nopirkt arī rīsus etc etc, lētāk un stipri citādā kvalitātē kā lielveikalos.

princiitis (2008-11-10 12:33)      uzliec riisus,uzvaari,kaadas 5 min ,nogriez un pec 20 min. okei-tochna!

ednens (2010-03-22 18:50)      Suši rīsu vārīšanas laiks foto prof.pavāra ieteikums.

Suši risus vispirms ļoti kārtīgi zem tekoša ūdens nomazgaa, tad liek katlaa ar lielu dibenu,cik risi, tik ūdens,vāra uz vismazāko liesmu, kādu tik var uzlikt.vāks virsū.vāra lēni un kamēr ūdeņa nav.Kad tie gatavi, pārliek karstus blodā un nedaudz uzlej suši etiķi un samaisa,tad pārklāj ar dvieli un lai atdziest.....lai veicas.....ideāli, ja nav piededzis dibens.....edna.

Karmensita (2017-07-30 10:59)      ednai smuka bilde

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu