Pīle

Pīle - jautājumi un diskusijas

Pīles cepetis (10)
Labs vakars! Vai kāds var, lūdzu, padalīties ar savu recepti, marinādi pīles cepetim? Bez kāpostiem un āboliem. Paldies!
Vot apbrīnoju šitos cilvēciņus- viņam uzcept feiku ir viegli, uzšņāpt rindiņu Oho nav grūti bet lai palūrētos pa googli-- neeee! ...tas taču ir tik drausmīgi sarežģīti..!!!!!! Ideāli-ar medus marinādi ieziest ārpusi, bet iekšpusi ar apelsīnu un sīpolu dzemu! Vēl var arī pildīt. Bagātīga garšas buķete! Ķiršu kompots "ļoti sarežģīts"! :D es daru tā
uz 1, 5 kg pīli ņemu 4 ēdamkarotes krievu sinepes un tik pat daudz medus sajaucu kopā un iemasē pīlē .....nedaudz jūras sāli un piparus arī, vislabāk atstāt nakti, lai iemarinējas
tad satinu folijā, lai nesedz visu pīli 30 min. 200 grādi tad 180 1,5 stunda un noņemu foliju tā vēl kādas 20 min.un tad liek galdā ....
Nesen pa TV vienā filmā teica, ka iepriekšējā dienā esot pīle jāieziež ar apelsīnu, lai labāka garša.
Pati neēdu, nezinu.
··· Pīle: Pīles cepetis lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Ja nav nokjerta pilseetas kanaalaa, tad vieniigaa labaa iipashiiba - varbuut galja ir ekologjiski tiira, lai gan zini nu, varbuut saeedusies pesticiidus, kas ieskaloti ezeraa no apkaarteejiem laukiem. Nu veel - maz tauku. Nu veel - darbs zhoklja muskuljiem un zobiem. Jaa - arii gharsha iipatneeja, to vareetu nosaukt par gardeezha izaicinaajumu:) Es gatavotu pasteeti, jo nekad nevar zinaat cik veca ir shii piile. Piili sagriezh mazos gabalos, apcep un sautee, li galja jau lobiitos nost no kauliem. Uz pannas sviestaa apcep siipolus un selerijas sakni, burkanus. Visus gatavos produktus ( piles galju noloba no kauliem) samalj galas mashina un blenderi puto , pievieno sviestu, saputo lidz masa ir viendabiga un gaisha, saali un piparus pievieno pec garshas. ··· Pīle: Meža pīles gaļas labākās... lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Meža pīles. Kā garšīgāk pagatavot??? (10)
Sācies meža pīļu laiks. Man radies jautājums, kā labāk pagatavot meža pīli???
Izmēģini portugāļu stilā - viņi pīli sautē cepešķrāsnī kopā ar rīsiem. Iznāk garšīgi. Taa kaa pat pashas treknaakaas no taam, saliidzinot ar maajas putniem, ir kaarnas un liesas, tad tikai dazhaadi shmoreeshanas-sauteeshanas varianti. Pa manam - jo vienkaarshaak, jo labaak sanaak! Apcep un graapii iekshaa nelielaa uudens daudzumaa ar burkaaniem, siipoliem un dazhaam garshvielaam, kas patiik. Sutina pietiekoshi ilgi, lai galja no kauliem atlec. No vienas mercenes taadas paknapas 4 cilveeku gjimenes pusdienas sanaak. Es gatavoju dažādi, visgaršīgāk ir cepeškrāsnī ceptas. Lai būtu gaļiņa mīksta iemarinē. Uz vienu merci ņem vienu citronu, ēd karoti eļļas, tējkaroti cukuru, pārējas garšvielas liec kā parasti vistiņai kas nu pašai iet pie dūšas. Man labāk patīk sadalīta gabaliņos, tad tāda forši brūna sacepas.Iemarinētu paturi kādu dienu. Tad met ar visu suliņu uz pannas, liec arī burkānus klāt ja garšo, uzmet virsū foliju un cepeškrāsnī iekšā uz grādiem 200, apmēram pēc stundas noņem foliju un cep kamēr iztvaikos sula un paliks brūna. Es apakšā lieku cepampapīru lai nepiecepas labumi pie pannas. Kad gatavs, gaļu traukā, bet papīru mazā ūdens daudzumā katliņā tā kā apvāri un taisi mērcīti ar daudz saldo krējumu. Tāpat var taisīt arī meža zosi, var zaķi un bebru arī, tik šiem brīnumiem lieku daudz ķiplokus klāt. Tagad tikai sācies? Parasti jau gan sākas no augusta otrās sestdienas :)

Ja par gastronomiju, tad visgaršīgākie parasti ir bijuši merči baraviku mērcē. Ir provēta arī Mārtiņa Rītiņa recepte (internetā pilns ar video), bet nekādas spilgtās atmiņas no tās nav palikušas.
Man kaa mednieka sievai ar pieredzi vislabaak garsoja ( un citiem arii) pilju galjas pasteete. Kaartiigi izsmoree, atdala galju no kauliem( ljoti ruupiigi, jo pilei ir briesmiigaaki par zivju asakaam) un paareejo , kaa aknu pasteetei ar savu fantaazijas devu. Piekrisana bija liela , arii starp pasiem medniekiem:) ··· Pīle: Meža pīles. Kā garšīgāk... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu