Ikri (pagatavošana receptes sālīšana)

Ikri (pagatavošana receptes sālīšana) - jautājumi un diskusijas

Foreļu ikri pārsālīti (8)
Vai ir iespēja glābt?
Kas sālīja? Pats? Kādā veidā? Sāla vispār tā - ņem tos ikrus un kuļ kopā ar sāli, sāls daudz, lai atdalītos plēves un gļotas. Pēc tam uzlej virsū karstu, gandrīz vārošu ūdeni un nokāš pēc īsa brītiņa ikrus. Praktiski tur nekas nevar pārsālīties. Var mēģināt paskalot atdzesētā vārītā ūdenī un tad sietiņā notecināt. Paņem nelielu porciju un pamēgini paskalot, tik pēc tam nokās rūpīgi. Ja struktūra apmierina un garšas īpašības uzlabojas, tad turpini ar pārējiem. Ko gan citu var ietiekt šādā situācijā? Varot porciju, kas paredzeeta tuuliiteejai lietoshanai, atsaaljot ar siltu uudeni, gaazeetu mineraaluudeni vai alu.

Google > Пересоленная икра
Jā protams,sakumā izskalo ikrus etikudenī,pec tam tīrā udenī. ··· Ikri (pagatavošana receptes sālīšana): Foreļu ikri pārsālīti lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
https://www.youtube.com/watch?v=Wj2o-9Vq26Y 1 litrs ikri 2/3 ēdamkarotes sāls , 1 tējkarote cukura. Samaisi , lai kļūst caurspīdīgi un ieliec ledusskapī uz pāris stundām. (Ikrus pirms sālīšanas jānomazgā ar karstu ūdeni, lai nav plēves un asins recekļu.) ··· Ikri (pagatavošana receptes sālīšana): Kā sālīt foreles ikrus? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) –»
Ikru sālīšana (13)
Kā pareizi pagatavot (iesālīt) ikrus?
ieleik ar visām plēvēm traukā, apber ar sālu un ļauj lai pastāv. tad novelk akurāti plēves un ar dakšu izjauc lai graudiņi ir atsevišķi. ja paliek klāt plēvītes-izlasa. un pieber vēl nedaudz sāli. pēc 12 stundām-lietojami. un 300 gramiem apmēram divas tējkarotes sāls vajadzēs..bet vēlams garšot jo ja smalkā sāls-tad savādāk Varbūt tev noderēs šis>
http://fishing-24.net/index.php/2010-09-29-04-56-28
(ar verdošu ūdeni)
http://piterhunt.ru/scripts/forum/archive/index.php/t-5596
(bez verdoša ūdens)
Esmu sālījis lašu ikrus tonnām,tālajos austrumos.Mājas apstākļos to var izdarīt vienkārši:Jāatdala ikrus no plēves un to var darīt dažādi,ja aplej ar verdošu ūdeni,tad jābūt ļoti uzmanīgam,lai nepārturētu ikrus karstajā ūdenī.Pieliekot sāli,to var darīt:apkaisot vai izveidot sāls šķīdumu-ūdenī/šķīdumam ir jābūt ļoti sāļam/.Der pielikt cukuru,lai ikri izskatītos skaistāki-dzidrāki.Tad sāli un cukuru ņem 3:1.Ja vēlēsies ikrus saglabāt ilgāku laiku,tad aplej ar eļļu un turi slēgtā traukā.:) A ar karstu uudeni nevajag apliet?

Es no saakuma apleeju ar karstu uudeni, nonjeemu visu lieko un tad nokaasu un sasaaliju. Tie bija laša ikri, bet domaaju, ka starpiibas nekaadas
kādus ikrus? ··· Ikri (pagatavošana receptes sālīšana): Ikru sālīšana lasīt visu diskusiju (13 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu