Soļankas un boršča receptes

Vai kāads nepadalītos soļankas un boršča receptēs! Zinu ka blonskim esot varen laba soljankas recepte. Borščam esot n-tās . .. Paldies njam njam!

Kuminjsh (2003-11-05 14:36)      Borshchs: es parasti pielietoju 2 receptes - ar skabiem vai svaigiem kaapostiem:
1) SVAIGU KAAPOSTU - nopeerc tirguu zhaaveetas ribinjas u.c. kaulinjus (0.40 - 1 Ls kg), uzliec vaariities, tikmeer sagriezt kaapostus, siipolus, papriku; sariivee burkaanus, nevaariitu bieti, peetersiilja sakni. Kad galja bikinj pavaariijusies, ber iekshaa kaapostus, papriku, garshvielas (kaadas nebuut), kjiploku daivinjas. Elljaa apcep burkaanus, bietes, siipolus, peetersiili. Kad tie biki apcepushi, pieliek tomaatu biezeni (kechupu/svaigus tomaatus), pacepina, ber katlaa. Vaara, kameer viss miiksts!

Kuminjsh (2003-11-05 14:38)      2) SKAABU KAAPOSTU - galju njem svaigu: cuucinjas vai aitas, kaapostus liek praktiski vienlaikus ar galju. Kad galja un kaaposti praktiski ka miiksti, taapat uz pannas apcep burkaanus, bietes, siipolus, peetersiili. Kad tie biki apcepushi, pieliek tomaatu biezeni (kechupu/svaigus tomaatus), pacepina, ber katlaa. Vaara, kameer viss miiksts!
Veel ir vesela varza variantu: var likt zoss galju, likt klaat klimpas, seenes, pupinjas utt.

estepat (2003-11-05 14:49)      es soljanku taisu pa savai modei - makaroni,kartupelji,burkaani, galjinja vai kaada desa, ciisinji.. tad to visu savaara kopaa,pieliek saali, garsvielas visvisaadas,kaadas vien maajaas ir..tad veel,kad zupa uzvaariijusies, ielej kaadas 2-3 zupas karotes ketchupu..un veel klaat kreejums un viss - zupa gatava..

Night_sorceress (2003-11-06 10:31)      uh, sen nav taisīta laba soļanka! me dara tā: katlā liek gabaliņu liellopu gaļas un vāra buljonu, tikmēr izmērcē nierīti etiķūdenī minūtes 15 un liek to atsevišķā katliņā vārīties. Gaļas buljonā (kad tas jau vārīts minūtes 20-30) liek salmiņos sagrieztus kartupeļus vārīties. tad uz pannas apcep mazliet cīsiņu ripiņas un žāvētas gaļas kubiciņus, tos ar katlā iekšā. uz pannas pēc tam apcepu kādus 2 sīpolus smaki sagrieztus (var likt arī sarīvētus burkānus, bet īstā soļankā jamo nav), paceptajiem sīpoliem pielieku 2 ēdk. tomātu pastas (ja nav tad tomātu mērci) un arī šito visu katlā. tad uz pannas mazliet apsautēju salmiņos sagrieztu marinētu gurķi (kādus 2-3) un kad kartupeļi jau gatavi, arī gurķus klāt katlā. Tikmēr nierīte ar jau gatava, smaliki sagriežh un katlā. tad visu pagaršo, pieliek sāli, svaigi maltus piparus. ja nepietiek asuma, var veel bik pielikt vai nu tomaatu pastu vai gurkju marinādi. pasniedz ar olīvītēm, krējumu un citrona ripiņu. īpaši garšo svinību otrajā dienā :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu