Par soļankas gatavošanu.

Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja sēnītē (saukta par 38. paraleli) nevaru aizmirst. Braucot uz Rīgu apēst šķīvi soļankas, pietika visai dienai. Nezinu vai kāds pavārs vēl ir no tiem laikiem, liels paldies par jauko baudijumu.
Toreiz jauns puika, tagad pensionārs.....

Geisha (2018-11-14 14:39)    3 Jelgavā garšīgi gatavo. Par Latgali vispār nerunāšu, jo tur katra saimniece ir augstākās klases šefpavārs.

erixx (2018-11-14 14:43)  3   Durbē gatavo izcili, tikai jābrauc ar savu gaļu un vīnu.

abols23 (2018-11-14 15:29)    1 Soļanku es gatavoju no vistas gaļas biljona,atdzesēju un pielieku sastāvdaļas.Svarīgi zupai atrast garšas balansu starp sāli,cukuru un skābumu.Ja to mācēsi sajust,tad skaiti esi kļuvis par profesionālu pavāru.Lai veicās.

lovemedo (2018-11-14 16:05)  1   Geisha, kur ta Mītavā to garšīgo soļanku taisa, Rausī vai???? :))) viss atkarīgs no divām sastāvdaļām ko pievieno, olīvām, un degvīna, pareizai soļankai degvīns jāpievieno, jo viņš darbojas kā koservātors.

coldlands (2018-11-14 16:15)  1 4 Visgaršīgākās zupas gatavoju es. Es ir labākais zupu gatavošanas kungs visa plašajā kosmosa.

korneelija1958 (2018-11-14 16:54)    2 Soļanka jau tagad tāda kā pohu lāpāmā zupa otrā rītā kāzās,rosoļi tikai pēc zupas.Es soļanku vāru tā-nedaudz svaigas cūku ribiņas,žāvēta gaļiņa ,žāvēta desiņa un tad jau viss pārējais.Olīves man negaršo tās uzlieku uz galda katrs pats var pielikt klāt zupā ja vēlas.

cirteejs (2018-11-14 17:22)    2 Visgaršigākā sOļanka bija 1905.gada revolūcijas ielā pretī pažarniekiem un dūzenei! Tur pat olīvas bija iekšā, nieres un desiņas!:)

Mirdzina (2018-11-14 18:37)      Re kā tūlīt reanimēs sēnīti, varēsiet dabūt

Jurijs1962Augums163 (2018-11-14 18:45)      Te seļanka, te soļanka, par ko tad runājam ? Nostalgīja mocā ? :)
16:05 koservātors = konservants ? "preservative", angliski, tikai priekš kā - zupa jāēd, kam viņa jaglabā ? tam kam deļ viņas atkal būs nostalgījas lekme ? :)

riebekle (2018-11-14 19:14)      Tā runā, ka "Rāmkalnos" esot garšīga soļanka.

Epifanija (2018-11-14 21:32)    2 Solanka skiet samet visu ieksa ko var atrast ledusskapi un sastavdalas apcepot katru atseviski pievieno zupai pakapeniski burkaninu apcep sipolinu apcep medniecinu apcep kartupelus necep tos tapat sagriezot salminos vel ir vajadziga tomatu pasta olivas citrons

eloiza (2018-11-14 22:30)      Tu to īsto jau nevāra..no tā,kas palicis pēc dzīrēm. :))) Ko esam pa lielam iecienījušu un garšo gana gardi.
Tā jau prasās nierites un vēl šāds tāds laPs gaļas gabals. Mūsmājās arī labi iet iekšā viskasleduskapī zupiņa

leons13 (2018-11-15 22:43)    1 Veči,soļanka nav zupa, bet otrais ēdiens.Restorānā bijušajā ´´ Kaukāzs´´ Rīgā tādu varēja dabūt.Kurš izgudroja zupu nezinu,bet es par pamatu ņemu konservēto gurķu marinādi, un neaizmirstiet pievienot liellopu nieres[protams vispirms apstrādāt],nu olives ir katra paša izvēle.

Līdzīgi jautājumi
Soļankas recepte (6 atbildes)Soļankas un boršča receptes (4 atbildes)Soļankas recepte (3 atbildes)Kā gatavo soļanku? (12 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu