Bērnības našķi?

Šodien atcerējos, cik ļoti bērnībā garšoja "Jūras akmentiņi", Monpansjē ledenītes, kvass un vecmammas gogelis - mogelis. Manuprāt, šis lietainais un vējainais vakars noder, lai atcerētos, kaut ko patīkamu no senākiem gadiem.

AivarsN    9 Nu labi, izstāstīšu savu piedzīvojumu. Bija man 6 gadi, kad vasarā viesojos pie mammas vecākiem Jelgavas pusē. Kādā saulainā dienā, vectēvs mani paņēma līdzi uz Jelgavu, lai es pirmo reizi mūžā varētu pavizināties ar kuģīti. No Valgundes piestātnes līdz Jelgavai, brauciens spilgti palicis atmiņā vēl tagad. Kad jau viss bija sapirkts un devāmies atkal uz kuģīti, mani mocīja slāpes, par cik diena bija ļoti tveicīga. Turpat pamanījām kvasa mucu, tikai uzraksts tāds neparasts, krievu valodā. Kad izslāpis biju pieveicis jau pusi 200g glāzes, tā ogu sula man izlikās sarūgusi. Tad arī vectēvs beidzot saprata, kāpēc tas tumsnējais pārdevējs klaigā ,,он же маленький!" Tā es pirmo reizi mūžā arī vīnu nodegustēju. Diena bija izdevusies.

saruna    1 Cepta baltmaizes šķēle ar cukuru, vai baltmaize ar krejumu un cukuru. Nezinu, bija kut kādas šokolādes konfektes bez papīrīšiem, tās bija garšīgas ar baltmaizi un pienu. Tās sulas veikalos, ko lēja glāzēs.
Būs jāuzcem maize ar cukuru, sakārojās...

av2    2 Hematogens, sserberts, kondensetais piens, vai kondenseetaa kafija , gotinnas, veetrasputns , c vitamins , saldeejums, kvass, Riigas centra universaalveikala pirmajaa staavaa taas izlejamaas sulas ...mmmm , svaiga baltmaize, ar tiko iznnemtu medu, un piena kruuzi , bada pankoki , maajaas cepta rupjmaize ,passu lasiitu seennu meerce , svaigi lasiitu ogu kkiiselis , maajas cepta kuuka, no olaam maajas , skuurstenii zzaaveeta cuukas kaajas liesums (treknums tika sunnuiem..pa kluso ) utt :)

jozolsen    1 Valgundes piestātni atceros!!! Zivju eļla..!!

Tessa    2 piparmetras dražejas ir Rimi, iesvertas, paciņa ir baltas, zaljas un roza bumbiņas.

man ta ir pastila, variita kukuruza, saldejums ar koka karoti. Selgas cepumi ar pienu, apalas piparkukas. Konfektes Guļiver-lielas, maizes garoziņa ar kiploku un sali, zapcmaizes,
ja no tadam neparastam lietam, tad bija tadas kožlenes ka cigaretes, pilniigi žel bija sakožlat :D

Marita    3 Daudzus no nosauktajiem ēdieniem gatavoju vēl tagad. Mani jaunieši skatās šķību aci un spļaudās, kad taisu ķilavmaizi ar olu vai rūgušpienu ar kanēli. Arī daudzus citus saldos ēdienus viņi lūdzami nav piedabūjami ēst.

Katmandu    2 Žāvēti āboli, ēdamkarotē vārīts cukurgailītis, biezpiens, sajaukts ar skābo krējumu, cukuru un kakao, kondensētais piens ar cukuru.

Bellatrixa    2 Formas rupjmaize ar krējumu un cukuru, plaucētās dzērvenes, kakao ķīselis ar pienu, zemenes ar cukuru, burtiņzupa no paciņas, tikko cepta maize no krāsns, pankūkas, rauši un plātsmaizes, sviesta cepumi, debesmannā un svaiga skābputra, tas pie omes. Un tad vispār viss, ko mamma gatavoja, jo tolaik neviens cits neko garšīgāku nevarēja piedāvāt, ne vakariņu, ne saldā ēdiena ziņā.
Jā, un igauņu sojas šokolāde, tāda gaiši zila tāfelīte ar skursteņslauķi virsū 😁

Ita    1 voobščem putekļusūcējs.

Tessa    1 toč, Bella :D
man negaršoja nekas, ko vajadzeja est ikdiena, ne pie viena, ne majas, ne ciemos. man bija slikta apetiite un est man negribejas defaulta, plus nebija laika. edu tikai tapec, lai atkal nebutu jaklausas, kada es esot izkamejusi, kaut gan tada nemaz nebiju, parasts berns. un man nebija ta, ka negaršoja kkadi noteikti edieni (kaut gan joprojam es needu piena saknju zupu), man vnk negribejas est, ne tortes, ne pankukas, ne žavetas galas, ne-ko. tapec, lai lauztu manu pašparlieciibu jebkura ediena nevertiibas ziņa, man katru vakaru bija jadzer govs piens, kurš man, par briinumu, gaja pie sirds.
vel tagad, kad apedu kko starplaika starp edieniem, mamma man parmet, ka es bojaju apetiiti, es smejos, sakot, ka viņai tads refleks :D
bet vot kko pa gabalinjam apest, plus plumes, aboli, zalie zirņi, tas ja, tas vienmer rulleja.

Bellatrixa      Hmm, jā, zirnīšu laiks 🙂 bet tik pat labi te var visu, kas dārzā nācās ēdams, pieminēt, jaunie burkāni, zaļie āboli, ķiršu un aveņu laiks, knapi nosarkušas zemenes. Un tam nu garša nemainās. Tik spēja pagaidīt, lai nogatavojas, radusies. Tiesa, negatavi āboli joprojām ir manta.

Ita  7 2 vislabāk garšo E234, E346, E435 no Lidla. Varbūt nepamanījāt, bet pēdējā laikā LTV Garšas detektīvs vai kaut kā tml borēja, ka E vielas vēl automātiski nenozīmē kaitīgumu.
Tad vēl viena nopirkta bāba masu medijos akcentēja, ka Rietumeiropā vēzis skaitās vien kārtējā no hroniskām slimībām.
Lai būtu pavisam droši, pirms božu tīkla atvēršanas notika militāro spēku demonstrējums.
Bet multiplais uzbrukums bija lieks. Izvārdzinātais latvietis neskatās tālāk par cenu. Izvārdzināšanā roku pielika friči, lai neteiktu, ka stratēģiski visu izplānoja gadus 30 atpakaļ, bet nu tas vidējam prātam neaizies
Alfas Rimčikā grozās vieni krievvalodigie-pēdējais bastions pret vācu ekonomisko iznvāziju, bet Maksima pārprofilē piegādi no ex sovjet valstīm kā Gruzijas
Ak tēma bija par garšu. Nu, tad uzcienājat ar saviem favorītcepumiem draugus, ja visi kā viens nevarēs atrauties no paciņas (Mc Donald princips), tātad bagātīgi pielikti garšas uzlabotāji

Epifanija      Biezpiens + piens, cukurs, kanēlis, tad arī biezpiens uz baltmaizes un vēl pa virsu upeņu ievārījums, ķēpa - rupjmaize sagriezta gabaliņos + piens, cukurs un protams arī rupjmaizes kārtojums!

VenBer    4 Viens no Maniem bērnības našķiem bija nosaukumā Koržiks.

Rouzita    2 krušons stikla pudelē. atceros, kā bariņā skrējam uz dzērienu veikalu pēc tā, kad kāds atnesa zinu, ka tur ir šī limonāde.

Skumjudruva1950    2 Meza zemenītes ar pienu un cukuru.🍓

ieva03    2 Garšīgs bija viss,kas pašu dārzā izaudzēts,un kas mežā salasīts,tāda jauka bērnības zeme bija laukos,un vēl paši vārijām gotiņkončas.

anis    1 Bet man otrādi-tēja ar rumu nemaz negaršoja,kad tēvs,pēc ziemas peldes āliņģī,lika dzert! Bet tagad patīkams laika kavēklis lietainā vakarā...

Meriseta    1 Melleņu klimpu zupa. Buberts. Harčo zupa.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu