Bērnības našķi?

Šodien atcerējos, cik ļoti bērnībā garšoja "Jūras akmentiņi", Monpansjē ledenītes, kvass un vecmammas gogelis - mogelis. Manuprāt, šis lietainais un vējainais vakars noder, lai atcerētos, kaut ko patīkamu no senākiem gadiem.

DanaL      Biezpiena klimpas ar krējumu. Tās šad tad gatavoju arī tagad.

mairita1971      Visgaršīgākais saldais ēdiens no bērnības.Olas dzeltenums,sakults ar cukuru.Ne viena konfekte nestāv klāt.Pat tagad reizēm sakuļu tā,ka kļūst balta bieza masa,un cukurs vairs starp zobiem nečirkst.

mairita1971      Paldies.Nu zinu nosaukumu bērnības garšai.

zaniite40    3 Svaigi kūpināta menca no vietējās zivju bodes. Un ne jau piejūras pilsētiņā dzīvojām... Nav ne tādu mencu tagad, ne zivju kūpinājumu vispār. Kaut kas sažuvis, atsaldēts, viss vienā garšā....

jozolsen      P..s. Valgundē kolhozam bija divi plosti , kuri cēla pāri Lielupei uz palienas pļavām tehniku,cilvjus.
Jaunībā gāzētais vīns no automāta uz Egelsa- Avotu ielas krustojam netālu no ķinīša..

rihtigais    3 Pa agru 46 gados jūsmot par bērnību, vēl dzīve jādzīvo pilnu sparu!

daris      Ogu maize

LaskovijMerzavec    1 Banāni, mandarīni, mars, snikers un košļenes :)

Julianna  2 2 Vo! Beidzot sapratāt, ka komunisms bija zelta laiki!:))))

Marita    1 Es jau tagad saku, ka man mūslaiki patīk labāk par padomju laika bērnību.

Ita    2 Tagad mēs varam pagatavot tādus ēdienus, kā padomju laikos varējām vien pa atslēgas caurumu ielūrēt prospektos. Tagad ir lielāka daudzveidība un savstarpēja ideju aizņemšanās, bet toreiz toties ēdiens pildīja ēdiena funkcijas un nebojāja veselību.

Marita  1   Tagad nav jāstāv 2 stundu rindās, lai uz galviņu saņemtu pus kilo negaršīgas desas. Lūdzu nepiesaukt Lidl, tas tomēr ir brīvprātīgs pasākums.
Un par to pārtikas veselīgumu nebūtu gan tik pārliecināta. Vienveidīga pārtika, par sastāvu nebija info.

Chris1986    3 Marita, ko tad tu gribi teikt, ka padomju laikā stāvēt rindā bija obligāts pasākums, ko nedarot, cilvēku uz ielas bezspēkā saļima no neēšanas? :D Es nekad nevienā rindā tolaik nestāvēju, pirku to, kas veikalā bija bez rindas. Jā kaut ko īpaši garšīgu kārojās, tad aizgāju uz tirgu un nopirku pie lauciniekiem. Rindā stāvēšana gan tad, gan tagad ir cilvēkiem tāds kā hobijs

Ita  1   Padomju laikos ēdieni bija labāki. 2005. aizbraucu uz uk un gluži tāpat kā lietuvietes, mājās gatavoju sildāmu zupu nākamajai dienai, un acis izbolīju (cerams, neuzkrītoši), redzot, ko ēd skotu večiņas pārtraukumos sizdamas kārtis. Tā bija Tesco lazanja vai vispār hamburgers, vai Tesco gatavais otrais ēdiens (kartupeļu biezeņa ķīmiskā versija ar desu blakus nodalījumā gatavā ēdiena kārbiņā.

gobis  1   bērnības dienu našķi ?
Prīma un melnā Elita ...

Marita      Chris Nezinu, kur dzīvoji padomijas laikos un cik turīgs biji. Taču mēs gan ar māsu tikām regulāri liktas pie stāvēšanas rindās, lai dabūtu uz galviņas pus kilo desas. Un ne jau doktorenes, bet prastās Iecienītās. Tāda bija vienkāršā padomju cilvēka ikdiena. Ar hobiju tam nav nekāda sakara.

Chris1986      Marita, es jau no dzimšanas esmu veģetārietis, tā kā man objektīvu iemeslu dēļ atkrita stāvēšana pēc desas. Zinu gan, ka mamma uz svētkiem gāja pirkt karbonādes uz skārņiem pie lauciniekiem. Cik tās maksāja gan nemacēšu pateikt

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu