Kaut ko vienkāršu no brokoļiem?

Interesē brokoļi. Savulaik Maxima bija fantastiski brokoļu salāti - visādi dārzeņi, brokoļi, protams un tas viss ar nedaudz eļļas, citronskābes un suši mērces maisījumu. Diemžēl Maxima to vairs nepārdod.

Vai ir kaut kas vienkāršs, ko pagatavot no brokoļiem. Varbūt tos drīkst vienkārši likt klāt tomātiem un gurķiem? Brokoļi, atšķirībā no tomātiem, ir ļoti sausi, ko labāk likt klāt?

Un cik daudz un kas brokoļa ir ēdams? Spuras, protams, ir pats galvenais. Bet vai kacens ir ēdams un vai to vispār var kaut kā izlietot.

Interesē tikai svaiga lietošana, vārīt un cept nemāku un cits neviens man arī nepalīdz :((

riebekle    1 Ja man gribas ko interesantu un idejas, eju uz pinterest.com, ielieku meklētājā (šajā gadījumā - broccoli salad recipe) un skatos, kas uzrunā.:)

Marija_Anna  1 2 Nezinu Maximas salātus. Negaršo vispār pirktie.
Kā jau teica - sit googlē atslēgas vārdus un uz priekšu !
Var sutināt ar visiem dārzeņiem, apcept , vārīt..
Iedvesmai - tagad tieši sākusies sviesta pupiņu sezona. Siltu iesaku - ūdens, sāls, katliņš , gāze . Gaida , kad paliek mīkstas ( gandrīz ) , ar putu karoti izņem un ēd. Val pielikt kripatu sviesta, eļļas , garšvielu.
Šķiet, visvienkāršākā recepte.

Momo      Nevarētu teikt, ka baigi garšo svaigi, bet ēst var. Jo tālāk uz kacena pusi, jo stiegraināki. Tad jau labāk sacepu ar olu kulteni. Nav izšķīdis un nav arī galīgi svaigs. Salātos eļļu nelieku un arī balzamiko ne. Pietiek ar citronu sulu.

DanaL    5 Piecas min pasutināt, sāls, pa virsu sarīvēts siers. Ņammmmmmm!

Knaukjis    5 Paņem bišku brokoli un kārtīgu gabalu kakla karbonādes...
Karbonādi sagriež... izklapē... apkaisa Sāls, pipari, izvārti miltiņiliņi... Tad izpeldini oliņā... Un uz pannas...
Citi apcepot uz pannas liek vēl cepeškrāsnī... Man garsho tāpat... 😀
Jā.. tad karbonādi liek uz škīvja un brokoli leduskapī.. līdz nākamai reizei... 😂

DanaL      Knauķi, kakla karbonādes vietā vienā mierā var izmantot kabaci. Nav jāklapē, pārējais viss tāpat. Mmmmmmm!

Gojko    1 Nu tak uzrakstīja Andrjuha, ka ne cept, ne vārīt neprot. Vēl karbonādes kaut kādas sametāt. Ehhh, moš Tev blenderis vismaz ir, a Andri?

valmierietis333      Ja cept un vārīt neprot , tad jāgrauž kā trusim (neko nepadarīsi)!

Man vislabāk patīk uz pannas pasautēti (ja sasaldēti ,tad mazāk izjūk) , var pievienot arī citus dārzeņus - gaumes un garšas lieta!

Iespēju daudz variēt ar viņiem , ir kas zupas vāra , ir kas blenderī samaļ saucamajos smūtijos ; picās ,olu kulteņos ,kotletēs utt!
Līdzīgi kā ar kabačiem , ir trakie , kas vāra no tiem zaptes !

Drole      Ne tikai kacens, bet arii lapas ir veertiigas. Svaigaa veidaa.

https://www.theawl.com/2015/04/stalk-the-broccoli/

Cerinju_Peeteris  3 2 Kaut ko vienkāršu no brokoļiem? sakapaats ar pavaariitiem kartupeljiem [veel karstiem] .. lielisks cuukeediens .. var piebeert arii nedaudz kombikorma ..

av2    3 es vinnus vaaru, kaadas 15 min, piessaujot klaat garssvielas. Sanaak garssiigi :) Bet tie nebuus salaati. Driizaak, kaa ..kartupellu vietaa. Veseliigaak noteikti.

Geisha  1 7 Vīrietim uzdāvināja pavārgrāmatu. Viņš pašķirsta to grāmatu un nomet stūrī, jo nevar neko no rakstītā izmantot. Kāpēc? Nu gluži vienkārši jebkura recepte sākas ar vārdiem :" Paņemiet tīru katliņu....."

cirteejs    3 Maximā un garšīgi? Maximas salātus var ēst tikai vislielākajā badā un arī tad tikai svaigu kāpostu salātus, jo tur vismazāk var ko samaitāt!
Ja cept un vārīt neprot, tad šī tēma ir izmesta makšķere- ja nu kāda dāma piesakās šo pabarot, vismaz ar brokoļiem!

vilx  1   Palasot šo diskusiju ,nāca apskaidrība, no kurienes jeņķu filmās tā pārspīlētā nepatika pret brokoļiem - viņi tos rij svaigus!!! Cerams, pirms tam vismaz applaucē? Brokoļus nevar nomazgāt - tajos iekšā būs pilns ar dažādām parazītu oliņām vai arī ar spēcīgu ķīmiju, nafig meklēt piedzīvojumus savam vēderam.

inaralaima      Neciešu brokoļus,lietoju pašas audzētus kāpostus un puķķāpostus. 2021-12-05 11:26

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu