Vienkārši salāti no lielveikala garnelēm

Vai no lielveikala garnelēm var uztaisīt vienkāršus salātus. Piem., es skatus uz garnelēm savā sulā (kaut kādā sālījumā ar cukuru), arētu tās ar visu sulu sajaukt kopā ar majonēzi, piegriezt ķiplokus un piebērt piparus un būtu salāti gatavi? Kaut kas tāds ir iespējams? Vai ir kas labāks izdomāts?

Pie garneļu pagatavošanas baidos no divām lietām.
Pirmkārt - kā var zināt, kuras garneles ir jāapstrādā (jācep, jāvāŗa) un kuras var ēst svaigas?
Otrkārt - kā dabūt nost to kodīgumu, kas mazajām garnelēm dažkārt ir. Baidos, ka garnelēm savā sulā varētu būt pamatīgs kodīgums.

p.s. Esmu sajūsmā par Stockmann garneļu-ikru salātiem, bet tie tomēr ir padārgi.

LaskovijMerzavec (2016-06-09 23:12)    2 Tas ir pēdējais ko vari darīt - garneļu salātos ielikt veikala majonēzi. Tur no garnelēm vairs nekas pāri nepaliek.

Nu ir taču google uzraksti garneļu salāti un tur būs kaudze ar receptēm ko izvēlēties.

no_matter (2016-06-09 23:32)    1 Garneles + āboli + kukurūza + ķīnas kāposts

LaskovijMerzavec (2016-06-09 23:36)    1 Paņem salātus -tagad ir visādi salātu maisījumi,piemēram Vidusjūras. Pāris avakādo, olas, laimu.
Tīrītas , sasaldētas garneles.

Salātus sajauc ar avakado, olu. Pievieno olīveļu un laima sulu. Asumam maltus melnos piparus.

Uzkarsē pannu ar sviestu. Piemet klāt sasmalcinātas dilles un tajā apmēram piecas minūtes apcep garneles.

Pievieno klāt apceltās garneles.

15 minūtes un salāti gatavi.

Neutrogena (2016-06-10 00:15)      Laskovijam lieliska recepte! :)
Ļoti garšīga...

coldlands (2016-06-10 00:39)      Garneles, tuncis, olas, avakado, citrons, Olivas, un nedaudz vinogas, ja piemauc majonezi, tad bez vinogam.

Lele (2016-06-10 00:45)      Es nekad nepeerku garneles savaa sulaa, saalii, cukuraa....tikai saldeetas (staav Saldeetavaas pie saldeetaam ziviim, daarzenjiem, salcho)

Saldeetaas garneles meedz buut tiiriitas un netiriitas (ar galvu un kishkaam). Tiiriitas parasti tad liek salaatos....netiiriitaas, lielaas tirgergarneles ir smuki grileet un tad, kad katrs pats sev tiira un eed...

Garneles var eest svaigas un ceptas (grileetas)

Garneles (sevishkji mazaas) atnes maajas, uzgaaz virsuu karstu uudeni un 2-3 min paturi, kaameer taas atkuust, nolej udeni un produkts ir gatavs eeshanai ar majoneezi vai vienalga kaadiem salaatiem.

Otrs veids...grileets vai cepts. Garneles apcep burtiski 3-5 min....un sanaak garneles kaa karstais eediens...

Piedzer shampi :-)

JurisK (2016-06-10 02:14)  1 2 Suuds tur uz kocinja sanaaks! Kopsh zinu, kaa jaagarsho garneleem un kaa taam jaaizskataas(pandalus borealis), Latvijas lielveikalos neko no taam nepeerku. Tad jau labaak izmantot krabju nuujinjas - vismaz tiirs zivju proteiins! Lielaas tiigjergarneles? Shaubos, ka taas ir parastaa lielveikalaa - no kugja taas maksaa 15$ liidz 30$ par kg. Taas, kas ir, naak no dienvidrietumaazijas diikjiem. Diezgan pretiiga garsha!

Karmensita (2016-06-10 09:05)  1   AndriZ

CIK ATCEROS, VĒLĒJIES NOTIEVĒT

TAD NU MAJONĒZI NEVAJAG

AUGU EĻĻA LABA BŪS

Līdzīgi jautājumi
Garneļu salātu recepte (6 atbildes)Kā tīrīt saldētas garneles? (7 atbildes)Garneļu salāti (3 atbildes)Krabju salāti (20 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu