Pārprastā pieklājība pie galda
Piemēram: nu, palika uz šķīvja mazāks vai lielāks pikucītis, bet vairāk negribās. Tomēr no bērnu dienām līdz pat šodienai ir dzirdams vecāku mudinājums izēst tukšu šķīvji.. Vai jums bērnībā tā ir bijis un vai esiet šo pār-prasto pieklājību pie galda pārnesuši arī uz saviem bērniem? Kādas jūsuprāt sekas var būt šādām piespiešanās normām - liekais svars, uzvedības traucējumi bērniem..?Kādas vēl jūsuprāt ētiskās pārmērības pie galda mēs sasaistām ar pieklājības normām, kas it kā būtu jāievēro sabiedrībā un ģimenē?
lilly77 Uz šodienu ētikas normas un galda kultūra ir nedaudz mainījusies. Es domāju, ka vairs nav tik strikti jāpieturas pie vecajām normām un ieradumiem. Restorānos arī mēdz būt ēdienu porcijas dažādu izmēru :). Ne vienmēr ir iespējams visu apēst !!! Un bērniem jāuzliek tik liela porcija, cik viņš vēlas.
cappucino Mani bērnībā mācīja visu šķīvi izēst un es kā paklausīgs bērns arī apēdu visu, kaut varbūt citreiz arī nemaz negribējās... Pēc tam, kad Vācijā dzīvoju, man patika namamātes nostāja, ka uz šķīvja nav jāliek daudz, vienmēr tak var uzlikt vēl, ja gribās! :) Savu bērnu pagaidām nevaru iemācīt normālu ēšanu. Dārzeņus neēd.. tik gurķi vai tomātu kādreiz, dažreiz bietes, bet tā gatava iztikt tik ar makaroniem un cīsiņu vai karbonādi (tas tik piemēram). Kad bija bebis, tad ēda i dārzeņus i visu, ko devu k,āru muti. Tā neēšana sākās, ja nemaldos ap gadiem 2,5 un vēlāk...
Kristine_78 Tas kurš uz šķīvja liek, tas arī lai apēd.Porcijas lielums atkarīgs no cilvēka auguma .Mums bērnībā mācīja neapēsto cūkām ēst 2016-11-23
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 23 (kopā 23) |