Dažādu tautu virtuve

Rudens ir tas gadalaiks kad var palutināt savu māgu, visnotaļ radoši.. Tādēļ arī jautājums . Kāda pasaules virtuve jums visvairāk tīk?

miers2 (2014-10-19 17:12)      barība paliek barība - kāda starpība?? reizēm pretīgāka - ar ķiplokiem un sarkanajiem pipariem, reizēm gardāka - ar nepiededzinātu gaļu un dārzeņiem..makaronus manuprāt aprij tikai skolnieki, mežstrādnieki un sivēni..reizi gadā es arī jūtos kā sivēns :)) - tā gadās

VisuNauduMocii (2014-10-19 17:36)      ēd to , kas raksturīgs reģionam, kurā dzivo....

leone (2014-10-19 17:36)      Cien.tēmas autor,vienkāršība un trūcība nebūt nav sinonīmi.Un man nepatīk smalkos krogos ar ēdamvielām dekoratīvi mazliet nosmērēts šķīvis,par ko barga nauda jāmaksā.Bet bērnībā mūsu ģimenei ēdienu gatavoja vecmamma-saimniece ar Kaucmindes izglītību,tāda tā bērnības garša.Un,ja es labprātāk ēdu biezpienu ar krējumu,nevis pankūkas ar ikriem,nejūtos pašpazemojusies.:)

Ezjule (2014-10-19 18:30)      No visām virtuvēm pa drusciņai, tas kas pašiem mājiniekiem garšo. Pati ēdu gandrīz visu, dēls izvēlīgāks. Patiesībā nav nekāda vaina (kā šodien )arī vienkārši sautētiem burkāniem ar zirnīšiem, svaigi mājās taisītu Latvijā augušu kartupeļu biezputru un biezā mīklas kažociņā izsautētām mīkstām, labi izklapētām karbonādītēm. Uz rītdienu ieplānota frikadeļu zupa-manējiem garšo tāda tumīgāka ar daudz rīvētiem burkāniem , kur arī kāds putraims pielikts.

lasminaxxl (2014-10-19 18:56)      Es vispār maz ko ēdu, un esot ārpus mājas , pat ļoti izmeklēju ēdienkarti . Lai vai kāda būtu bada sajūta, pat nespēju iedomāties ,ka spētu apēst ceptu čūsku, zaļās vardes, kazas pienu, sieru, visādus "jūras glumekļus" un ko tik vēl ne ...
Tāpat kā te pēdejo ierakstu autores, arī es atzīstu vecu vecos latviešu, un ne tik latviskos , ēdienus ! Un nebūt nejūtos zemāka par tiem, kuri spēj ēst visu pēc kārtas ...

Ja esmu Lietuvā, tad cepelīni obligāti ! Dānijā ēdu zivis, bet labas , garšīgas . Gruzijā restorānā pusdienās bija kāpostu tīteņi , pārlieti ar stipru sarkano mērci - baigi labie bija ! Visu nevar atcerēties un uzskaitīt, bet jebkurā vietā esot, skatos kaut ko līdzvērtīgu mūsu pierastajam..

JurisK (2014-10-20 03:18)      Latvieshu virtuve ir ljoti izsmalcinaata, ja eediens nav sabojaats ar neveeriigu attieksmi. Pat te kaadreiz piemineetaa rupjo putraimu putra, ja pareizi pagatavota, sit pushu glaunaako eegjiptes kuskusu. Par zivju pagatavoshanu - labaak eedu svaigi ceptu renjgjiiti ar karpeljiem, nekaa paelju ar juuras velteem. Veel jau gan jaanjem veeraa vieta, kur eed. Esmu, kaa lielaakaa dalja cilveeku, konservatiivs garshu gaumee. Bet taa - heimsins besta hummarsupu - tas bija labs Reikjavikas jahtinju ostas eestuviitee! Taa vieta pat kaut kaados celjotaaju saitos mineeta - pasaulee labaakaa omaarzupa. Taa der arii latviesha gaumei!:) Veel turpat, tas gan pirms kriizes restoraaninjaa Viktors - miiklaa ieceptas garnelju astiites ar iipashu meerciiti un zaljumiem(dip frited reykjur - ja nu gadaas tai zemee pabuut) - labaakais peec taas hummarsupas no juuras velteem, aarzemees kas eests. Zheel, peec tam tur vairs nekaa interesanta:( Laikam pavaars emigreejis, varbuut reemigreejis:) Latvijaa garneles, ja nav vestas pa tiesho ar lidmashiinu, nav jeegas zhljembaat - shits, taa teikt!

arkls (2018-06-29 19:49)      Ka tik virtuve!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu