Meža pīles. Kā garšīgāk pagatavot???

Sācies meža pīļu laiks. Man radies jautājums, kā labāk pagatavot meža pīli???
Jautā Hotline_A 2014-09-16 09:28

JurisK (2014-09-16 10:43)    1 Taa kaa pat pashas treknaakaas no taam, saliidzinot ar maajas putniem, ir kaarnas un liesas, tad tikai dazhaadi shmoreeshanas-sauteeshanas varianti. Pa manam - jo vienkaarshaak, jo labaak sanaak! Apcep un graapii iekshaa nelielaa uudens daudzumaa ar burkaaniem, siipoliem un dazhaam garshvielaam, kas patiik. Sutina pietiekoshi ilgi, lai galja no kauliem atlec. No vienas mercenes taadas paknapas 4 cilveeku gjimenes pusdienas sanaak.

Lucy (2014-09-16 11:01)      Man pīles negaršo,ne meža,ne mājas,esmu gan gatavojusi,starā neesmu.
Čuguna katlā apcep,tad burkāni,sīpoli,ķiploki,garšvielas daudz dažādas.tad beigās uz 45.min cepeskrāsnī,citi lielija,bet man nēvisai

Polus (2014-09-16 11:08)  1 1 Tagad tikai sācies? Parasti jau gan sākas no augusta otrās sestdienas :)

Ja par gastronomiju, tad visgaršīgākie parasti ir bijuši merči baraviku mērcē. Ir provēta arī Mārtiņa Rītiņa recepte (internetā pilns ar video), bet nekādas spilgtās atmiņas no tās nav palikušas.

ne_meklejumos (2014-09-16 14:41)    1 Es gatavoju dažādi, visgaršīgāk ir cepeškrāsnī ceptas. Lai būtu gaļiņa mīksta iemarinē. Uz vienu merci ņem vienu citronu, ēd karoti eļļas, tējkaroti cukuru, pārējas garšvielas liec kā parasti vistiņai kas nu pašai iet pie dūšas. Man labāk patīk sadalīta gabaliņos, tad tāda forši brūna sacepas.Iemarinētu paturi kādu dienu. Tad met ar visu suliņu uz pannas, liec arī burkānus klāt ja garšo, uzmet virsū foliju un cepeškrāsnī iekšā uz grādiem 200, apmēram pēc stundas noņem foliju un cep kamēr iztvaikos sula un paliks brūna. Es apakšā lieku cepampapīru lai nepiecepas labumi pie pannas. Kad gatavs, gaļu traukā, bet papīru mazā ūdens daudzumā katliņā tā kā apvāri un taisi mērcīti ar daudz saldo krējumu. Tāpat var taisīt arī meža zosi, var zaķi un bebru arī, tik šiem brīnumiem lieku daudz ķiplokus klāt.

kudala (2014-09-16 15:14)  1 1 Man kaa mednieka sievai ar pieredzi vislabaak garsoja ( un citiem arii) pilju galjas pasteete. Kaartiigi izsmoree, atdala galju no kauliem( ljoti ruupiigi, jo pilei ir briesmiigaaki par zivju asakaam) un paareejo , kaa aknu pasteetei ar savu fantaazijas devu. Piekrisana bija liela , arii starp pasiem medniekiem:)

edmunds19692 (2014-09-18 22:48)    3 Izmēģini portugāļu stilā - viņi pīli sautē cepešķrāsnī kopā ar rīsiem. Iznāk garšīgi.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu