Kukurūzas milti
Vai kādreiz esat cepuši kādu rausi vai cepumus no kukurūzas miltiem. Kas tur sanāk, kā garšo? Gribu izcept kādu našķi cilvēkam, kurš ievēro bezglutēna diētu (kviešu miltus nedrīkst). Paldies!
AdeleLV (2014-01-29 11:31)
Parasti jau cepam no citiem miltiem. Ieej Rimčikā un paskaties Shar produkciju, tur ir speciālie milti kūkām, maizei vai pankūkām. Katram gala produktam, ko esi iecerējusi jāpiemēro atbilstošie milti.
te iedvesmai:
http://eestikele.wordpress.lv/2014/01/15/vejakukas-no-kukuruzas-miltiem/
MaryClaire (2014-01-29 11:44) es izcepu pankūkas no griķu miltiem [samalu kafijas dzirnaviņās] - noskatījos, ka Normandijā tādas ir teju novada lepnums. garšoja lieliski! rimčikā nopirku speciālos griķu miltus - no tiem gan vēl nav sanācis izcept
slieks (2014-01-29 11:55)
Jā, griķu milti arī varētu būt risinājums, paldies. Shar paskatīšos, ja tie ir bezglutēna, tad derēs.
Laikam jāpamēģina kādus cepumus (ar kanēli, rozīnēm), gan jau nograuzīsim. :)
Maverick (2014-01-29 11:57)
Esmu izmantojis vistas panējumam parasto miltu vietā. Nav he vainas.
Tikai pašus kukurūzas miltus bija pagrūti sameklēt. Atradu tikai Skajā - vācu ražojuma.
selnija_ (2014-01-29 12:20) Es cepu pankūkas no auzu pārslu miltiem, jo kviešiem un rudziem arī ir pateikts "" nē"". Sanāk garšīgi.
MaryClaire (2014-01-29 12:46) tikko klausījos ierakstā demagoģisku LR1 raidījumu par govs piena kaitīgumu, un cita starpā tikai vienu labu lietu izdzirdēju - ir tāds augs KVINOJA - vērts pagūglēt un iepazīties. es arī to šobrīd daru
rudmiese (2014-01-29 13:35) Reiz pamēģināju iecienītos un ļoti garšīgos ķirbju kēksiņus izceppt pēc citas receptes - ar kukurūzas miltiem. Man nepatika ne to struktūra, ne garša, kaut gan kukurūzas biezputras ļoti garšo. Daudz labāk sanāk, ja kēksos kviešu miltus daļēji aizstāju ar klijām un auzu pārslām.
slieks (2014-01-29 13:51) 1 Auzās gan laikam arī ir glutēns...Jā, kvinojas sēklas esot pilnvērtīgs graudu aizstājējs bezglutēna diētā. Interesants augs. Varot lietot līdzīgi kā rīsus.
Negaiditsparsteigums (2014-01-29 16:54) 1 Mana recepte konkrētajā gadījumā diez vai derēs, bet ir garšīgi... Esmu vārījusi kukurūzas miltu putru ukraiņu gaumē (pēkšņi aizmirsu nosaukumu, bet sākas ar burtu "B"), kaut kas līdzīgs ir gan spāņiem (polenta), gan bulgāriem. Jā, un kukurūzas putraimi tiek vārīti pienā, pēc iespējas rupjāka maluma miltiem jābūt. Pasniedz ar brinzu un ceptu speķīti.
vidzemniece12 (2014-01-31 19:08) 1 http://eestikele.wordpress.lv/tag/kukuruzas-milti/
Vai var cept rabarberu platsmaizi no rudzu miltiem? (2)
Merce bez miltiem (11)
Griku milti (3)
Dieta... (47)