Padalaties - laba maltā kafija

Neesmu baigais feinšmekeris, bet pēdējā laikā jūtu, ka kafijas garšā ir pretīgi rūgta un līdzinās grauzdētām zāģu skaidām. ´´Merilld´´ agrāk bija gana normāla kafija, bet tagad dzerot jāviebjas, nekāda aromāta. Jūsu pieredze, Jūsu ieteikumi. Iepriekš - paldies Jums!

limonija      Vescovi - no Itālijas, bet speciāli kafejnīcām, pārdošanā nekur neesmu redzējusi. Brauciet uz Saldu pagaršot:) (Kafejnīcā "Stikla pērlīšu spēle")

jasse      No širpotreba plaukta- Lavazza, Davidoff, Pellini un Lucifers.

Sweet_Lady      Katrai kafijai sava garša un katram cilvēkam savādākas garšas kārpiņas savādāk izjūt garšu. Būs vien pašam jāeksperimentē.

lazdarr      Tā nu sanāk, ka ceļā visbiežāk jāpiestāj Statoila tankštellēs, ne mana izvēle tā. Teikšu, ka kafija tur ir vnk pretīga garšas ziņā. Pārgrauzdēta, rūgta, ar pieciem cukuriņiem vēl nelīdz. Tad nu visādus sīrapus pielikuši acupriekšā ko piešpricēt,lai malks būtu norijams....

JurisK      Kaa jau te teikts - katram sava gaume!:) No tankshtellees dabuujamaam Statoilaa taa labaakaa! Bet taa - trennee garshas kaarpinjas - nedzer alkoholu, nesmeekjee. Tad, eksperimenteejot, varbuut atradiisi, ko meklee. Mana pieredze arii taada - labaakaa tomeer tikko malta pupinjkafija. Man shkjiet garshiiga kafija Doublecaffe uz Kaljkju ielas pirms Liivu laukuma no pulkstenja naakot. Un Molaa 2. staavaa ir taada neliela kafejniicinja no trepeem netaalu - arii laba.

Ezjule      Man 2x gadā labu malto kafiju vakuma pakās atved no Vācijas. Vietējos veikalos pirktā kafija vairs nemaz man negaršo.

kuks10      ta brīnums..saprotami ,ka preces šeit ir domātas trešajām valstīm..īpaši pārdot uz akcijām kam termiņš beidzies ..?!))piekrītu etc..!!!

Maybex      Parasti kafiju sev vedu no citām zemēm, ja kāda īpaši iegaršojās.
Latvijā labu kafiju pērku Brīvības un Barona ielas stūra kioskiņā. Biroja vajadzībām pasūtu caur biroja preču piegādātāju no Kafijas bankas - tur gana liela izvēle gan Arabicas gan Robustas garšu cienītājiem.

Freja4      Laba kafija Latvijā reta parādība, pēdējā laikā arvien draņķīgāka, tāpēc palieku pie tējas...bet daudz artkarīgs no ūdens, glabāšanas, pagatavošanas...jo vērtīgāka, jo mazāks glabāšanas laiks, reāli 1 mēnesis un smarža saglabājas visu dienu, ja ieber krūzītē vnk tāpat, bet pie mums neesmu tādu vēl atradusi...

janisb      =>lazdarr Statoil kafija ir labākā, kas benzīntankos dabūjama, un pat vienu otru kafeinīcu sit pušu - gan kvalitatīvas pupiņas gan labi kafijas aparāti. Gribas saldu - pērc kakao dzērienu, tas arī Statoilā dbūjams, vai paņem 3in1 un karstu ūdeni. Acīm redzot laba kafija naf priekš tevis...

etc      Vispār pēdējā laikā kafiju sāku lietot mazāk, atklāju, ka ingvera tēja kopā ar citronu arī ir super!

Irtikaimilestiba      Paskaties Zinzino mājas lapu! Laba kafija.-:)

VecmeitaARrunci      Neesmu Latvijaa atradusi nevienu normaalu kafiju,vienmeer vai nu pati atvedu,vai kaads atved.

Laacss      Sveicināti! Esmu pārsteigts no iepriekš minētā, ka neviens nav pieminējis eiropā eksluzīvāko (un vecāko) kafijas namu, kuram ir 120 gadu pieredze. Kuram divus gadus atpakaļ piešķirts Pasaules vēstures kultūras mantojums, pateicoties unikālajām, vecajām receptēm, sākot no novākšanas (ar rokām), mitrās atdalīšanas, lēnas (20 min. 220C) grauzdēšanas. Kafijas bizness ceturtajā ģimenes dinastijā. Plašākais sortimenta klāsts ~ 20 šķirnes (garšu dažādības dēļ, jo plantācijas ir visā pasaulē). Un kvalitātes simbolu apliecina Beļģijas karalistes zīmogs! Tā nebūs no lētākajām. Sortimenta klāstā ir arī viena no visdārgākām kafijas šķirnēm pasaulē "Blue mountain". Tās nelielā sortimentā var atrast Rimi hipermarketos, Stokmanā un Sky. Šī kafija ir ROMBOUTS (Beļģija) un MALONGO (Francija), mātes un meitas uzņēmums. Galvenais izvēlēties sev pēc garšas pareizo. Sortimentā atrodamas Pur Columbie, Brasil sul deminas, Gout Italien, Orines Moka-Congo,Origines Haiti-Guatemalas, Etiopian Moka Sidamo, Carat un citas. Gan maltas, gan pupiņās, gan arī kapsulās. Mokas ir rūgtākas, Carat vieglākas. Katrai ir stipruma, pēcgaršas un rūgtuma skala.
Šī kafija nāk no Beļģijas un Francijas kafijas namiem, bez jebkādas starpniecības, līdz ar to kvalitātes zudumi neeksistē. Cenas 250g iepakojumiem no 3,30Ls. Atvainojos, ja izskan kā reklāma. Būtu vēl daudz, ko stāstīt, vieglāk atbildēt uz jautājumiem. Bet, ja par vietējā tirgū pieejamo produkciju, tad daļai tiešām ir atšķirība no Vācijā, Zviedrijā pieejamai. Varu minēt, ka kafijai ir "svaiguma" termiņš. Un viena no galvenām niansēm, bez kofeīna, ir aromāts. Maltai kafijai, no atvēršanās brīža, tas zūd 1 diennakts laikā, pupiņām 3 dienu laikā. Pamēģiniet atvērt pēc pāris dienām jaunu paciņu un nobaudiet tās aromātu. P.S. ja vēlaties iepazīties ar pilnu sortimenta klāstu, droši varat griezties. Ar cieņu Andris.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu