Pasu gatavoti pusfabrikati.

Vai ir receptes ka pats sev pagatavot, kadu pusfabrikatu vai gatavu edienu, ko varetu est piemeram pec nedelas? Uzglabat piemeram saldejot vai burkas... Nu nezinu.... Nu ta lai citas dienas varetu atri uzsildit, pagatavot.

Espacs      Viss ko gatavo pats var kļūt par pusfabrikātu. Gan atdzesēts, gan saldēts. Tikai stikla burkās nesaldē. ;) Pat desmaizīti var uzglabt ledusskapī ilgāk. :D

Tinte      Protams, ka var! Var izvārīt buljonu un sasaldēt pa porcijām, sacept karbonādes...

kudala      ļoti labi sasaldēts glabājas plovs, kotletes , pildītās plānās pankūkas, nu da jebkas, tur jau jāpieslēdz fantāzija

Tinte      Par karbonādēm: vari sacept jau gatavas, bet vari arī tikai sagatavot gatavas cepšanai (bez sāls) un tad katru atsevišķi ietin pārtikas plēvē vai kā savādāk - un saldētavā iekšā. Es kādreiz saklapēju un salieku tādos mazos pārtikas maisiņos. Kad vajag - izņem un uzreiz var cept - tas neaizņem daudz laika. :)

vilks28      Laikam gan tikai kartupeli mundierī un vārītas olas ,nu un protams marinējumi sālijumi utt... . Tīri lai atsildītu mikrenē to gan nEE! Ko tikai nevar sasaldēt,bet vai vajag?

kalatura  1   sapērc pelmeņus-vislabāk Sibriskije!:))
Bet ja nopietni-ja termiski apstrādāta gaļa,kuru vajag tikai pēc nedēļas-tikai un vienīgi SALDĒTAVĀ,zivis tāpat,ja nu vienīgi cepti nēģi želejā stāvēs 4-5 dienas,ne ilgāk,citādi vieglas kājas dabūsi.

Aizspogulija      Saldēju visu ,kotletes (neceptas)frikadeles ,gaļas ,jau saklapētas ,dārzeņus un ogas un zaļumus ,arī piparmētru lapas koktēļiem!Saldēšanai neder ķīnas kāposts un zupas Burciņā !Šķidrās lietas ,zupas un buljonus -plastmasas pārtikas kastītēs !
Par pelmeņiem gan strīdīgs jautājums !Vislabāk Mazulīši -ātri vārāmi ātri cepami ,šķiet ,ka arīdzan sojas nav klāt !

etc  1   Varu ieteikt ROLTON makaronus - ļooti ilgi glabājami! :D Bet ēst gan tos neieteiktu!
Ja nopietni, tad pusfabrikātus vispār nav jāglabā - jau gatavu ēdienu var iegādāties lielajos RIMI vai MAXIMA - vēl siltu! Aiznes mājās un uzsildi mikrenē!

slieks      Kādreiz taisījām tādus uz maizi smērējamos:
sviestā iekuļ
1. uz smalkās rīves rīvētu sieru+sasmalcinātu ķiploku+zaļumus
2. sablenderētas ķilavas+ketčupu.
Domāju, ka nedēļu noteikti var ledusskapī stāvēt, un vienmēr ir ātri ko uz maizi uzsmērēt. Ērti paņemt līdzi piknikos.

Lucy  1   nestādos priekšā,ka plovu,kotletes,karbonādes saldē un tad silda,nu kaut kas nebaudāms es teikšu,tad jau labāk graust suņu barību,tur vismaz visi vitamīni!!
Ja nu tiešām ir tada vēlme ēst tos pusfabrikatus,tad jebkuru gaļu nem savāri,nosterilizē un burkās iekšā,es tādu neēstu.

bosmens      nopērc autoklāvu (80 Ls) un sagatavo ko vajag, gaļa, zivis, drāzeņi, augļi.....

mieru_tikai_mieru    2 mana mamma vāra zupu (jebkādu), pēc tam salej plastmasas porciju trauciņos - un liek saldētavā. Katrā ziņā ļoti ērti, ja kādu vakaru neesi mājās, tad vecaistēvs tikai izņem no saldētavas, uzsilda - un ir paēdis.

migdala    1 Jebkura zupa ļoti labi saldējas plastmasas kastītēs. Un ja apgādājas ar tām, kas speciāli saldēšanai, tad pat ļoti viegli izkrīt ārā. Biezzupas pat garšu ne druskas nezaudē.
Var saldēt arī iepriekš sagrieztus, svaigus dārzeņus, ko var uzmest uz pannas vai iemest zupā tādus pašus sasalušus. Ja ir vēls, tad tas ir vienkāršāk nekā vēl mizot un griezt (kartupeļus nevajadzētu, tie paliek zili).

VIKTORS53      Pusfabrikātus gatavo ēdienu fabrikā un liek klāt viskautko,lai pēc laika vēl izskatītos pēc kaut kā ēdama:)Mājās var uztaisīt kaut ko rītdienas vakaram,nu labi parītdienai,bet trešās dienas sasalusī karbonāde negaršos pat sunim.Pats saldēju tikai ogas,skābenes un garšvielas no paša dārza.Visādus salātus saldēt nav jēgas,jo pēc atkausēšanas,ne formas,ne satura.:)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu