Vai sildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī?

Veselīgāk ēst aukstu ēdienu vai mikrovilnī sildītu? Iet runa par gatavu ēdienu :)

Bazhix      Es cūkai pirms nokaušanas arī dziedu šūpuļdziesmu, lai tā nomierinās un nebūtu stresa pārpilna.. :)
Un esmu uzcēlis svina sētu, lai kaut cik norobežotos no jebkāda starojuma.. :) Un izmantoju tikai malkas plīti, lai arī tās kvēpu daļinas nav veselīgas, tas ir mazākais ļaunums no iespējamajiem :)
Vienīgās problēmas ir ar monitoru... Vēl neesmu izdomājis, kā to starojumu novirzīt kaimiņam.. :D Laikam nāksies kādu brīdi samierināties ar to :D

Maverick      Ar manu tehnisko saprašanu - pilnībā pievienojos Edg viedoklim - tas ir tikai enerģijas veids, kas uzsilda visu masu vienlaicīgi. Ēdienu tas nepadarīs ne labāku, ne sliktāku - tikai siltāku :)
Protams, augstfrekvences starojums nav tas labākais cilvēka organismam un pats es tai plītī nekādā gadījumā iekšā sēdēt negribētu, bet šīs enerģijas iedarbība izbeidzas reizē ar zvaniņu, kas signalizē par sildīšanas beigām.
Lai uzsildītu pienu, cīsiņus vai ko citu - ļoti ērts līdzeklis.
No kulinārā viedokļa - pilnīga huinja !
Starp citu - viena interesanta nianse. Piemēram cepot desu uz pannas, desas satura "smarža" pazūd čurkstošos taukos un dūmos, bet sildot to pašu desu mikroviļņu krāsnī, desas reālais "aromāts" netiek nomākts, bet pateicoties siltumam, izdalās pastiprināti. Un tad pēc šīs "smaržas" var sajust visu, no kā tā desa taisīta. un tas parasti nav nekas labs :D
Tāpēc mans ieteikums - ja reiz kaut ko sildiet tajā krāsniņā - tad tikai labus produktus, par kuru sastāvu esiet droši :)

inito4ka      ...nu ja būtu tik briesmonīgi kaitīgi tās mikrenes,tad sen jau visi zinātnieki ar mediķiem sadotos rokās un aizliegtu to tirgošanu.
Lietoju no 1991 gada :))) nav kļūda ciparos / pirmo atvedu no Kanādas,mīļotā tante iedāvināja / un esmu dzīva un vesela vēl šodien :))

Maverick      P.S. Viens sens mīts ir tas, ka eksistē "speciālas receptes mikroviļņu krāsnij". Atceros, ka ap 1990to gadu, iegādājoties pirmo mikroviļņu krāsni (milzīgs notikums, kaimiņi nāca aplūkot, kā savulai kpirmos televizorus :D), tai nāca līdzi "speciāla" pavārgrāmata - kā gatavot ēdienus mikroviļņu krāsnī :D
Nožēlojama literatūra, lai neteiktu vairāk. Ij nemeklējiet šīs receptes un neko netaisiet pēc tām :D

P.P.S. Pārlasot augsākrakstītos spriedelējumus par "molekulu kustību" sildītajos produktos, gandrīz nokritu no krēsla :D Ja to lasītu Mendeļejevs - noteikti zārkā otrādi apgrieztos. Aizraujošākā lasāmviela fizikā un ķīmijā, uzreiz pēc "Ariel" reklāmas "intelektuālajām molekulām" :D

MrXm      Profesionals pavars saka ka mikrovilnis sterilizee un nogalina kreisos baciljus, kas iisteniibaa ir labi muusu organismam. Iisumaa, mikrovilnis mazliet pabojaa partiku ar minimalu koeficientu ntajaa pakaapeee... Viena cigarete noteikti izdar lielaku ljaunumu kaa 5 pusdienas no mikroviljnju kraasns :)

av2      ir pat lloti kaitiigi. Bet kaadu reizi jau lietoju, ja nav pieejama gazes pliite.Un labi, ka mani miillakie eedieni nemaz nav jaasilda ( salaati ):)

Tessa      nez.nekad neesmu lietojusi un nejutu nepiecieshamiibu.edienu uzsildu uz pliits.

Lucy      zinu,ka nav labi,bet reizēm lietoju

duriks      lab lab, es tik saviem vārdiem pārstāstīju, ko man dāmas stāstīja par molekulām. Tagad no rīta nepaslinkoju un iesērfoju par molekulām šādas lietas:

http://www.ros.lv/tpl_ros.php?ed=2532&lang=lv&page=45&all_art=0

http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=311431:krsniu-noslpumi&catid=152&Itemid=17
6

liancite      ja regulāri nelieto, nekā traka nesaskatu, kopš otrā pasaules kara varētu būt arī uzlabojumi...un uz uguns cepts piededzis ēdiens ir daudz neveselīgāks ;) bet var ēst sausu maizi no graudiem, kas 7x vasara apstrādāti ar sazin kādu herrrrr...., ka blakusdīķi nosprāgst visas zivis un justies laimīgs! ;)

piparbecinja      aukstu

Līdzīgi jautājumi
Mikrovilnu krasns izvele (6 atbildes)Popkorns mikrovilnu krasni (8 atbildes)Piradzini mikrovilnu krasni (20 atbildes)Ka muret holandiesu krasni? (6 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu