Čilī pipari

Kāds prot gatavot čilī piparus eļļā? Izskatās tas tā - čillī, vai varbūt kādi citi asi pipari, nelielos gabaliņos sagriezti, ķīploki, lauru lapa, smaržīgie pipari burciņā, ēļļā. Labā piedeva ēdienam, riktīgi prusakus vēderā izkož. Bet man nesanāk, sarūgst viss tas maisijums, dzen kaut caur trubām :) Kur tas knifs?

IipashaSieviete (2011-09-03 20:45)    1 Es kā reiz nesagrieztu chili piparu iemetu ella un lietoju. Nekas nerugst, nu neglabaju gan gadiem!

_BaiBa_ (2011-09-03 20:54)      lietos kaltētus piparus, ne svaigus

Kamikaze (2011-09-03 21:02)      labaak ir kautko gatavu pasuutiit no shejienes http://www.pepper-king.com/
savaadaak tas, ko pie mums var dabuut, ir ljoti pashvaks.

arnisb (2011-09-03 21:46)    1 jā, viņus izkaltē un tad samaļ kafijas dzirnaviņās, nāvīgais pulveris, prātīgi ar lietošanu!
Var būt pameklēt pie receptes.lv

MAaSA (2011-09-04 00:08)    1 150gr asie pipari
150gr sark.paprika
600ml ābolu etiķa
1kg cukura
*piparus,papriku iztīra,sablenderē
*visu vāra etiķa sīrupā 8-10 min
*Padzisušu salej 100gr burciņās
*Atdzisušu aizvalcē
Lieto siera platei.
Lai labi garšo!:)

Just_ (2011-09-04 08:07)      Ieinteresēji. Es te ātrumā palasīju pa kulinārijas lapām, īsti to recepti neatradu, bet ir čili eļļa: nosusinātas čili pākstis sagriež gabaliņos, olīveļļu lēnām uzkarsē līdz 85 grādiem (lai nesāk degt), liek iekšā čili un karsē 5 minūtes. Tad 24 stundas atstāj to katlu mierā (pārsegtu), pēc tam pilda sterilās burkās, pievienojot ķiplokus, svaigu timiānu, rozmarīnu, lauru lapu, labākai krāsai pievieno karotīti paprikas pulvera. Lieto pašu eļļu, bet gan jau, ka arī tie pipari ir ēdami.

Just_ (2011-09-04 08:09)      P.s. Ak, jā, tur bija īpaši piekodināts, lai lieki netērējoties un nelietojot virgin eļļu, garša no tās nemainoties, pietikšot ar lētāko izspiedu olīveļļu.

inito4ka (2011-09-04 12:47)      ..MĀSA!!!!!! vai proporcijas uzrādītas pareizi???? neticu,ka vienu papriku un kādus 3 asos piparus,būs ko likt daudzās 100gr burkās???? :))
p.s. par tēmu,,, es ar nopērku gatavu,ja sagribas. Nav vērts ņemties,ja nezini gala rezultātu...

Spicis (2011-09-09 13:39)      Tur ir āķis, ka eļļai jābūt uzkarsētai, tad nerūgs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu