Kā panākt, lai speķa pīrādziņi ilgāk būtu svaigi, nepaliktu sausi?

Esat tik laipni un padalaties zināšānās pīrāgu lietās. Pēc tradicionālajām receptēm cepot pīrāgi jau otrā dienā ir sausi un zaudējuši savu ``pievilcību``. Nojaušu, ka ``palīdzēt`` varētu vairāk taukvielas, bet tās šķiet apgrūtina mīklas uzrūgšanu? Receptēs min miltu izsijāšanu, ko ``mistisku`` dod šī operācija?

spaare21      Man nepaliek cieti. Kad izvelku pannu, pēc pāris min. izberu pīrāgus lielajā bļodā, pie citiem pīrāgiem un 2 kokvilnas dvieļus virsū. Mamma teica, tā jādara, lai mitrums neiztvaiko. Dvieli neņemu nost, kamēr visi apēsti :)

Keeta    1 Kā no krāsniņas,tā traukā... māla,vai pītā kurvītī un silti sasegt,lai lēnām atdziest,glabājas mīksti gana dienas....ja vairāk sacepts!

maasinja25      elementaari-neljauj iztvaikot mitrumam!!!maize tachu arii bez maisinja uz galda atstaata aatri vien cieta paliek,ne?protams,arii taukvielu daudzums nosaka miikstuma pakaapi,bet shajaa gadiijumaa tas nav noteicoshais...

rita_rasa  1   ..iemīcot pīrāgu,bulciņu mīklu rūgušpienā tie ilgi būs mīksti,bet arī jāliek klāt ir cūku tauki,vai eļļa...ja mīca pienā,tad lieku klāt skābu krējumu un izdodas mīksti!

wildweed  2 3 Tēma, protams, vairs nav aktuāla, bet ir viena sastāvdaļa, kura varētu palīdzēt Tev atrisināt šo problēmu. Proti, mīcot mīklu, mīklā vajag iemīcīt ( novārītu un smalki, smalki saspaidītu ) kartupeli. Tā ir viena no svarīgākām sastāvdaļām raugu mīklai pīrāgu cepšanai, lai mīkla būtu " mīksta ".
Vairākas reizes pārlasīju visus komentārus un pat pabrīnijos, ka neviens neko tādu neminēja. Dīvaini.
2012-01-19

fondy  1   Cepot jāskaita buramvārdi :
cepu,cepu,
mīkstu,mīkstu,
ēdu,ēdu,nezin bēdu !
2012-01-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu