Vai aļņa gaļa pirms gatavošanas jāmērcē?

volviks  1   Jaameercee gan!:)

ne_meklejumos      Nav jāmērcē, zūd vērtīgās uzturvielas un garša. Atplēvo, ja kas asiņains izgriez un ar mitru lupatiņu vai papīra dvielīti notīri. Protams, var marinēt tāpat kā jebkuru citu gaļu un tad cept cepeti.

Araabs    4 Gaļu mērcēt ir idiotisms.Mazgā ja baigi netīra.Bet normāliem medniekiem viņa vienmēr ir tīra.

vellata    2 Nevienu medījumu pirms gatavošanas nekad neesmu mērcējusi. Katrai gaļai ir savs aromāts, garšas , struktūras īpatnības, ko ar mērcēšanu izbojā. Tāpēc jau tas ir medījums . To es kā medniece ar 15 gadu stāžu saku.

neko    2 Mērcē tie kam nepatīk konkrētā zvēr garša.. jautājums tik priekš kam ēst alni, ja aļņa garša nepatīk.

euromens      Kuru gabalu vēlies gatavot ? Un vispār, ko no tā "skuju vagona" var pagatavot ... desas un gulašu, pārējā ir lieka laika tērēšana un zīmēšanās, apziņa, ka tas ir kaut kas...
Tikko uztaisiju 50 kg desas pa taisno no meža...

pazudushais      Manup[rat tas ir ljoti individuali - lai gan to ka jaamercee dzirdeju tikai par zakji - tas gan ... bet parejais merceshana jau tikai atasinjo galju - jo mezha galja taada sarkanaaka ..

ViRo_20  1 1 Alni vienmēr iztur un tad diennakti pirms cepšanas mērcē govs pienā , vēsumā. Tad iespeķo, uz lielas uguns strauji apcep, lai nenāk sula ārā no visam pusēm. Apsāla, un pievieno garšvielas. Ietin vairākās kārtās folijas un liek uz pannas.
Jāmērcē vienmēr, alū, vīnā u.t.t.
Ja cep uz atklātas uguns, sākumā jāuzrauj apcepums uz lielās guns. Procesā pāriet uz vidēju, vai zemu guni.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu