Baraviku žāvēšana
ir kādam kāda laba (un praksē izmantojama) metode, kā baravikas sažāvēt? var jau protams samarinēt, bet nav to ēdāju...... no žāvētām vismaz zupu ziemā var izvārīt...Kamija (2010-09-07 19:09) 1 1 mana mamma žāvē gan ābolus, gan sēnes tādā speciālā žāvējamā aparātā, labāk nemēdz būt!
lapsu_aacis (2010-09-07 19:14)
nure, tikko izcepu karpelju piizdraadzinjus ar seenju pildiijumu un ieshaavu savu zaaveejamo cepeshkraasnii. peec 20 minuuteem jau uzradusies garozinja. taalaak- labi veedinaamaa vietaa.
ka zaavee virtenees, skaties,lai mushu nav rinkjii.
streemeliites- 3-4mm plaanas.
ir veel metode, uz 3 cm biezas saals kaartas karstumaa. saals visaatraak absorbee mitrumu un neatdod to atpakalj seeneem.
Zeltiite (2010-09-07 19:17) Bērnībā, kad viesojos Latgalē, kaimiņiene žāvēja uz plīts cepurītes.Un priecājās ka visi tārpi no karstuma aizbēg:)
baltroze (2010-09-07 19:31) Esmu zjaaveejusi...aroma pa visu maaju...iipatneeja,specifiska,driizaak jau,smaka ne smarzja....
IndiigaaEfeja (2010-09-07 20:06) sasaldet ledusskapi... var pirms tam uzvarit... ziema verdosa udeni un vualaa!!!! Bon Apetit :)
riks (2010-09-07 20:18) uz diega virs pavisam maza karstumiņa a var.
lirica (2010-09-07 21:08) ja ir laukos muuriitis, tad vislabaakais variants. Es te proveeju elektriskajaa kraasnii, bet reekjins par elektriibu bij taads, ka atmetu ar roku.
danaja18 (2010-09-07 21:09) Man gan labāk patiik vāriit zupu no saldētām baravikām, jo žāvētām tāda kā stipri savalkātu zeķu smarža un garša klāt...:)
asmele (2010-09-08 08:21) Var žāvēt uz...elektriskā (eļļas) radiatora! Saver baraviku gabaliņus uz diegiem un virtenītes pārliek pāri - starp radiatoru ribām.Ieslēdz mazāko jaudu. Pa nakti atstājot, no rīta baravikas ir izžuvušas! Ja sanāks,-aiciniet uz baraviku zupu!(Ideja taču kaut ko arī maksā, vai ne?!)
Lucy (2010-09-08 09:25)
Te jums būtu ko pakaltēt ,šīs gan netika kaltētas.
Piekrīt danaja18 (c)stipri savalkātu zeķu smarža un garša/žāvētām..protams katram savas garšās kārpiņas.
edmunds (2010-09-08 11:21) nupat kaadus 20kg sazaaveeju. smarziigas un garshiigas - var grauzt kaa chipshus. izzuva 2 dienu laikaa. zaaveetaaju uztaisiiju pats, skat abele.lv