Kā gatavot butes?
atnesa butes un nezinu, kā rīktīgi ar tām jādara. Internetā ar tā īsti nav. Kā labāk izcept?joens Eļementarno [vismaz man tā šķiet] - galvas nost, spuras var apgraizīt ar šķērēm, var negriezt, izņemt iekšas [griež baltajā pusē gar spuru], izmazgāt, apvārtīt miltos un uz pannas karstā eļļā. Ņamma :)
la_femme 2 No pieredzes iesaku, ka tās ir netīrītas, tad tīrot uzvels cimdus, citādi sabendēsi rokas, a, cep tāpat kā jebkuru citu zivi, miltos apviļā un uz pannas.
rintintin
Traki lielās vēl var griezt uz pusēm.Drusku jāapsāla ar.
Bet tā šepte gan nemaz nav forša,taču,lai kādam sagādātu tādu "ņammmmu",var arī pacensties:)
blonde_PA
1
1) jāuzvelk cimdi un jaasadabuu ass nazis;
2) jaanogriezh shameejaam galvas, pie viena izraujot iekshas;
3) jaanoskalo un jaanosusina nelaikjes;
4) jaasakarsee panna, jaauzlej eljlja, jaapvarta zivteles miltos, jaapsaala un jaacep no abaam puseem, kameer bruunas, kraukshkjiigas un pashas lien mutee! Labu apetiiti! :P~
strangers
1
Raidījumā "Copes lietas" tieši šito cepšanu izstāstīja! :)
Cep vai sutina, taču ēdiens sanāk super!
inuce
1
bet ja pagadās tāda resnāka bute vai akmensbute (ļoti liela,bieza,rupja āda), tad izvāra pienā:
galvu nost,izķidā,ādu var atstāt,sagriež gabalos
dziļā pannā apakšu noklāj ar sīpolu ripiņām,uzliek jēlu zivi, pārlej pienu + lauru lapas + smaržīgie pipari+ sāls
vāra 20-30 min
ņammmmmm !!!