Skābētu kāpostu recepte
jāskābē kāposti, lūdzu kādu recepti lai būtu garšigiteo_dora pareizaa menesi,tikai aizmirsu kadaa un esot jabucojas,tad labi sanakot
tunbergija
Laukavīzes kalendārā rakstīts, ka kāposti jāskābē 8. un 9. oktobrī.
Kāda Tur dižā recepte. Es lieku klāt burkānus,ķimenītes un kādu dzērveni. Protams cukuru un sāli, tikai nepārsālīt! Stampāju pa kārtām, kamēr sula virsū lielākā traukā un kārtīgu slogu virsū. Kad ieskābuši, pārlieku 3l burkās, aizvākoju un pārlieku vēsumā.
PostScript 1 ...es dzirdeeju, ka padomju armijaa vinjos arii iecuraaja, lai labaak skaabtu....
eksim_braalim_sieva 1 Kāposti jāskābē vecā mēnesī
Nichil Kāposti jāskābē pilnā mēnesī, tad sanāk ne par cietu, ne par mīkstu, bet pašā reizē.Ja grib cietus, krauks``skīgus salātiem, tad var skābēt jaunā, taču vārīšanai tie tad nebūs labi, vecā gan neiesaku, jo var sanāk šaize un viss kubuls aiziet postā:)Ja negrib, lai vairāk saskābst, tad pēc pārlikšanas burkās nokarsē un vāko ar bleķa vākiem ciet.
LietussargaMekletaja vecā mēnesi būs pilnīgs mīkstais :-((( gadījums, par pārējo ar Nichil taisnība :-)
Babsii ak debess..sav muuzh nau peetiijs nekaads meeness faazes, kad ir laiks pienaacis, tad skaabee un nekad nav bijis taa, ka kubuls aaraa metams, znacc meenesis tur nne priccom.bez burkaaniem un kkimeneem uz vienu 20 l katlu pieriiveeju paaris kkiploku daivinnas.pat iipassi juutiigie uz kkiplokiem to nepamana, bet garssa laba un fitonciidi tacc arii.galvenais ir pareizs siltums telpaa, lai nav ne paaraak straujss pienskaabaas ruugssanas process.atkal ja paaraak veess, tad bakteerijas taadas neaktiivas un kaaposti paliek taadi kaa glumi..pee...
sile pilnīga taisnība Nichil.... 2010-08-24
ittucite209
Sastāvdaļas
vidējie vai vēlie kāposti, sāls, sukurs, pēc vēlēšanās ķimenes vai burkāni, vai dzērvenes
Pagatavošana:
Notīrītus kāpostus ar ēveli saēvelē salmiņos.
Plastmasas vai koka muciņas dibenu ieklāj ar kāpostu lapām. Var izmantot arī mazāk tilpuma traukus.
Saēvelētos kāpostus liek muciņā, pārkaisa sāli un cukuru pēc garšas ( parasti cukuru un sāli ņemu apmēram vienādās daļās), pievieno ķimenes, uz sakņu rīves sarīvētus burkānu vai dzērvenes un ar koka stampu stampā līdz izdalās sula un kāposti sāk "čaukstēt". Tad pievieno nākošo kāpostu porciju un turpina līdz muciņa ir gandrīz pilna. Virspusi noklāj ar kāpostu lapām, pārliek marli, uzliek koka dēlīšus uz tiem - slogu, nomazgātu akmeni.
Ja grib, lai kāposti ieskābst ātri, tos notur istabas temperatūrā līdz beidzas aktīvā rūgšana, pēc tam uzglabā pagrabā.
Ja grib cietus , kraukšķīgus kāpostus, tos skābē jaunā mēnesī, ja mīkstus - tad labāk skābēt vecā mēnesī
2010-08-26
Briseles kapostu marinesana (6)
Spragst skabetu gurku burkas (10)
Skabu kapostu zupa (22)