Vai dārgie makaroni ir garšīgāki par lētajiem?

Vai dārgie makaroni (1.50 eur/ 500gr) ir garšīgāki par lētajiem (0.50 eur/ 500gr)? Vai makaroniem vispār ir kaut kāda garša?

anis  1 2 Arī šajā reizē būtiska ir izejvielu un piedevu kvalitāte. Un par labāku mantu ir labāk jāmaksā... Ciešami sagatavot var visu,bet ieguldītā darba apjoms manāmi apšķiras!

Ievinjata      Nesen ēdu tādas milzīgas makaronu trubiņas ar gaļas un sēņu mērci. Nezinu gan kāds ir šo makaronu nosaukums, bet ja nemaldos, bija pirkti Lidl. Tik garšīgi!

incis1  2 3 Es starpību nesaskatu. Lētie makaroni tāpat izvārās,neizšķīst,nesaķep,kā dārgie.Arī pēc garšas neko pateikt nevaru,kuri ir kuri. Vispār neesmu izvēlīga ēdu visu ko.

TikaiTu  1 8 Arī dārgu produktu var sakezit to nemākulīgi pagatavojot. Un arī lētos makaronus var pagatavot garšīgi. Viss atkarīgs no gatavotāja prasmēm.

siikaa16  1 3 Tikai iestarpināšu. No mannas arī taisa makaronus.

VECA_PIEPE  2 7 Lēti/dārgi makaroni- šķirbas nekādas, ja pavāram ķēķī pie plīts, rokas no p´akaļas ir izaugušas...un, ja pavārs ir arī bez galvas, tad pat no dārgākajiem makaroniem viņš neko ēdamu nepagatavos!

Aina  5 3 Jūs palasot, jāsecina, ka īsts kulinārijas guru arī no sūda pagatavos konfekti. Nu nestrādā tas tā! Piekrītu CoCoSan. Piekrītu arī tiem, kas saka, ka dažādas formas makaroni paredzēti kā pielikumi atšķirīgiem ēdieniem. Nu, piekrītiet, makaroni-po-flotski smieklīgi izskatīsies ar zvaigznīšu formas makaroniem, kamēr kaut kādai bērnudārza kotletei blakus pašā laikā. Mūsdienu apstākļos pavisam lētās preces bieži vien satur arī vairāk E vielu, kas nepavisam nav nepieciešami organismam. Tas ir nepieciešami visiem tiem, kuri ir ķēdes posmi pirms ēdāja-lai produkts smuki izskatās.

AivarsN  1 3 Kvalitatīvus makaronus gatavo no cieto šķirņu kviešiem, kuri Latvijā neaug, bet aug piemēram Itālijā. 90-jos daži vietējie ražotāji gatavoja makaronus no vietējo kviešu miltiem, tāpēc tos praktiski nevarēja izvārīt lai nesaķeptu. Tagad nav gadījies nopirkt makaronus pat no lētā gala, kurus būtu problēmas izvārīt. Tā ka prātā nenāk pārmaksāt par slavenajiem itāļu brendiem. Mūsu senči makaronus parasti gatavoja paši, miltiem pievienojot olas. Tad tie labi turējās kopā, bija dzelteni un ļoti garšīgi. Nu, tas pats sastāvs kas klimpām saldajās zupās, kā šobrīd rabarberu. Tikai mīklai izveido vajadzīgo formu un izžāvē, lai var ilgstoši uzglabāt. Ļoti iespējams, ka ražotāji pievieno kādas E vielas, lai makaroni nesalīp. Tas pats pelmeņiem. Tā ka, īsti kvalitatīvu ēdienu var atļauties tikai tie, kuri no sākuma līdz beigām, gatavo paši.

dabasmiilis    2 Nav nekā labāka par kartupeli.

EleonoraRuzvelta  1 1 Mani ar tas interesēja. Salīdzināju sastāvu - neatšķiras ! Gan jau ka atšķiras to gatavošanas tehnaloģija. Cena piešķir labāku garšu ! :)

Anufrijs      Visgaršīgākie makaroni ir restorānā "Macarena". Pie kam ne tikai garšīgi,- radziņos iepūšot, atskan itāļu tautas melodijas, bet spagetti pārstrādājoties sapinas pīnītēs. Es fanoju par gliemezīšiem... ar dabīgo pildījumu..

AivarsN    1 Varbūt kādam tiešām labāk garšo dārgāki makaroni, jau no apziņas vien, ka citi tos nevar atļauties? Tas pats ar šmotkām, telefoniem un citiem ,,augsta" statusa atribūtiem. Visi jau pērk un lieto, taču daži, kuri ļoti grib izcelties, ir spiesti pat vairākkārtīgi pārmaksāt par to pašu kvalitāti un funkcionalitāti, bet kura apzīmogota ar īpašām, kruto firmu pazīšanas zīmēm, vai nosaukumiem. Maz pazīstami ražotāji visu to pašu un reizēm pat labāku, pārdod par vismaz uz pusi zemākām cenām un tad vēl labi nopelna.

CoCoSan  1 1 Pag. Nu un ta visiem tiek piedāvāts ēst vienus makaronus un visiem klīst vienādās garās baltās vadmalas kleitās un pastalās?

AivarsN    1 Kāpēc vienādās? Vai tad trūkst krāsu, rakstu, izšuvumu, rotājumu un stilu? Kas nu kuram labāk piestāv pie auguma, gaumes un izmantošanas īpatnībām. To visu mūsu tālie senči ir vienmēr lieliski piepratuši, atšķirībā no pēdējā gadsimta katastrofālās degradācijas un pat pilnīga analfabētisma enerģiju izmantošanā.

laila29  2 1 1.Pirms vārīšanas makaronus ,noskalojam.
2. Liekam vārošā ūdenī. Turam 20 min. Un makaronus nesalips un būs ok
Nevāram makaronus!!!.

LaskovijMerzavec    2 NU ko nebrauciet ar Ladām, Huinjzinko un citiem nebrendiem, bet ar VW,Toyotām, ko neiepērkaties Centrāltirgus lafkās?


/... mazgāti, miecēti makaroni... šis ir laikam pilnigs psc.../

Aina      Good luck 20 ´ "turēt vārošā ūdenī", kas nevārās. Autore laikam domājusi-tik maza "liesma", ka visu laiku viegli virst, virmo ūdens virsma, tomēr nemetot burbuļus.
Es teiktu, stratēģiskas nozīmes "liesmas" intensitātei nav. Drīzāk ir otrādi-ja negrib saķepšanu, vāra burbuļojošā pietiekama daudzuma ūdenī, kā daži ražotāji norāda uz nūdeļu pakām. Nesaķepšanā nozīme ir:1) vārīšanas ilgumam (20´ iesaka standarta rīsiem, makaroniem parasti 12´), 2) ja grib, lai nesaķep, nekavējoši pēc vārīšanas izlej sietā, uzgāž sietā esošiem makaroniem ledus aukstu ūdeni, tad produkta siltuma atgūšanai ieber atpakaļ katlā uz pāris (!) ´, nepārtraukti (!) maisot.
Par tēmu-dzeltenajai krāsai ir dažādas nokrāsas. To dzelteno krāsu, kas redzama uz ekstra lēto makaronu paciņām, es negribu. Kaut gan - krīze nāk, kas zina!

AivarsN  2 1 Laskovij. Kāpēc uzreiz salīdzināt ar kaut ko aizvēsturisku? Ķīniešu elektro auto jau smagi iekabina funkcionalitātē un nobraukumā, kur nu vēl cenas ziņā, arhaiskās Eiropas analogiem. Pat trīs reizes lētāks ķīniešu telefons, var apkaunot iPhone ar pārākiem parametriem, dizainu, izturību. Kur nu vēl runāt par slaveno dizaineru apģērbu, kuram jebkurā čuhņā šuj konkurētspējīgus un pat pārākus analogus, tikai par normālu cenu un tāpēc tiem, kuri pastāvīgi grib mēroties ar krāniņiem, ja uz preces nav lohiem vispāratzītas pazīšanas zīmes, tad tā automātiski tiek izbrāķēta. Katram ēzelim atbilstošs burkāns.🤣

LaskovijMerzavec    4 "Pat trīs reizes lētāks ķīniešu telefons, var apkaunot iPhone ar pārākiem parametriem, dizainu, izturību." - pareizi šo ļoti mīl atkārtot visi, kuri NEVAR nopirkt iphone. Tas tāpat, kā nolikt ASUS un Macu un pateikt, ka ASUS ir pārāks!

Es zinu, kā brauc un uzvedas MB. Un ļoti labi jūtu atšķirību, kad iesēžos VW. Pat BMW.

Dizaineru apģerbs - ļoti elementāri - nesena pieredze - ieejot kkādā outlet, kur bija visādu firmu apģērbi - uzmanību piesaistīja tikai Hugo Boss un Zegna:)
Par pakaļdarinājumu kvalitati bieži vien vispar nav verts runāt ar cilvēkiem, kuri tic, ka "... jebkurā čuhņā šuj konkurētspējīgus un pat pārākus analogus"

Aina    2 Mana pieredze rāda, ka zīmola apģērbi skaisti izskatās vai ikvienam. Nestandarta ĶMI tiek notušēts ar kvalitāti, ko nevar nepamanīt. Pirmo reizi to piefiksēju pusaudžu gados, un uzstādīju par mērķi ģērbties kvalitatīvi.
Uzkrītoši, cik centīgi jaunkundzes, mazturīgo meitas, piedomā pie stila. Tas kāds āķis bagāto jaunskungu ķeršanai vai uzvarai pār parējām uz to pašu vidusmēru? 😆

Šodien strikti pieturos pie uzskata, ka labāk investēt trenažieru zālē vai tai pielīdzināmās aktivitātēs. Tad labi izskatīsies pat kartupeļu maiss. Zīmola apģērbi izceļas arī ar pārliecinoši labāku izturību. Bet paskayoties no 2. puses, no higiēnas viedokļa, labāk 20 CoCoSan pieminētie linu paltraki, nekā viens Gucci krekls, kuru novelk tikai naktī. Tā kā tā. Kas var būt labāks par vīzes valkāšanu pa kājai🙃

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu