Sals zupā

Cik jūs likat sals, uz kastroli, apmēram 3.5-4 litri ? Uz ēdamkarotes.

alise1964    11 Sāls jāliek pēc garšas.

Eneile      Sāls pēc patikas (Melkers (c) ).

LaskovijMerzavec    8 Atkarībā no pārējiem produktiem. Pus ēdamkaroti . Bet ja, piemēram, tiek likta zupā kūpināta gaļa, tad vispār papildus sali var nelikt.

Eneile    4 Starp citu, ja ir vēlme samazināt sāls daudzumu, tad prātīgi ir likt sāli pašās beigās, gatavam produktam tūlīt pirms ēšanas. Jo gatavojot pievienotā sāls iesūcas produktos un izkliedējas, nejūt to un liek klāt vēl.

vilx    3 Vāri ar kūpinātajām ribām, nebūs ne sāls jāliek, ne galva par to jalauza. Vai ar marinētajiem šampinjoniem, tāpat arī soļankai nevajag sāli tur viss ir gurķos un desās. Burku zupām nevajag sāli. Ja liek buljona kubiciņus (kaut kādi vācu dabīgie dabonami) nevajag sāli.

CoCoSan  1 1 Sāls ir baltā nāve!

anis    1 Un kas ir cukurs?

vilx  2 9 Priekš blondīnēm ir rozā sāls un brūnais cukurs. Un nekādas baltās nāves!

ketija64    4 Sāli var likt šķīvi katrs pats, kā patīk, pēc garšas!

inito4ka  3 3 ...piekrītu,ka sāls jāliek šķīvi!!! Es piem sāli nelietoju vispār.

fargo  3 2 kā tu vari to nabaga valodu moTSīt!

kādu laiku nelietoju sāli vispār. tagad? daudz un konkrēti. toties gandrīz nemaz cukura. ja es ēstu zupas, tad uz 4 litriem liktu klāt sauju sāls. bet "atkarājas"... te jau minēja, ja sastāvdaļās jau ir sāls, fiška mainas. bet izņemot gaļas cepšanu es ēst netaisu, izņemot ja uznāk. neesmu slotu vai lupatu rokās turējis gadus etak 15+. tas pats ar vešas mazgāšanu vai citiem vecpuišu piespiedhobijiem.
a elsai piedūrīgs koments.

dabasmiilis  2   Karotēs mērīt neprotu , beru ar saujiņām , pa starpai pagaršojot. (kaut kādas 3 saujas uz 6l katlu sanāk.)

Tas atkarīgs individuāli no katra maņām , jo kas vienam ir pārsālīts ,tas citam tieši laikā.
Tas ir apmēram tas pats ,kas sekot pierakstītām receptēm ,kur saka ,ka tik un tik grādu temperatūrā cept vai šmorēt to un to , bet realitātē no tās temperatūras cipara nav nekādas jēgas ,jo negatavojam ēst visi uz vienas plīts - un tās ir dažādas ar savām īpašībām, un līdz ar to arī galarezultāts var atšķirties. (kā pavārs zinu ko runāju)

Tas pats par pašu recepti , profiņi uz aci aptuveno daudzumu nosaka , bet iesācēji lasa recepti un sīki un smalki ievēro katru gramu un karoti. Ja receptē viena karote cukura ,tas nenozīmē ,ka visiem garšos tā kūka bez cukura.

riebekle    4 Ja vāru visiem, sāli lieku maz, jo tad katrs var pielikt savā šķīvī pēc patikas. Ja vāru tikai sev, tad pieligaršoju pēc savas garšas un pielieku tik, cik pašai patīk. Ko tur sarežģīt vienkāršas lietas?

anis  1   Ir jau arī tāds teiciens-kā redz... Bet katrs sāls pievienošanas veids nedaudz izmaina iespaidus. Es,piemēram,daudzas zupas nemaz nesālu,bet ēdienreizē pasālu sastāvdaļas-mazāk izlietojas un buķete krāšņāka...

Marija_Anna    3 Mans mērs ir šķipsna , cik ar 3 pirkstiem saķer, tik liek. Ir ēdieni, kur knap šķipsnai aiz nagu malām jāķer. Ir, kur tā pa vidu. Ir, kur tā šķipsna paliek tāda apjomīga. Ir, kur nākas pāris reizes šķipsnu ieķert.
Īpatnēji, ka nekad neesmu likusi karotēm ( tad zūd daudzuma sajūta ). Ar karotēm mēru tikai konservējot.
Lietoju tikai rupjo sāli.
Un nekad nav bijis pārsālīts.
Jā. Un uz šo laiku esmu nonākusi pie minimālas sāls un cukura lietošanas.
Tādā veidā pieredzē nevaru padalīties, cik tad uz to grāpi jāliek.
( tur atkarīgs, kas par zupu tev taps , no kādiem produktiem )

AivarsN  2   750 grami jūras sāls, abiem ar suni, mums pietiek gandrīz pus gadam. Neesmu iedomājies nosvērt, cik caur to sāls bundžas sietiņu tajā zupā iepurinās. Taču kaut kā vienmēr pietiek. Tiesa gan, caur citām garšvielām, arī pikantām, to sāls garšu jau praktiski nemana.

Virgo      Viedi ļaudis saka ka pareizāk esot sāli bērt uz ēdiena savā šķīvī , nevis katlā .....

Līdzīgi jautājumi
Maizes zupas recepte (11 atbildes)Tomatu zupas recepte (4 atbildes)Klimpu zupas recepte (3 atbildes)Skabu kapostu zupa (22 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu