Gaiļa kūpināšana
Nopirkām dažus gaiļus, domājām nokūpināt. domāts darīts. kūpinājām kādas 5 stundas, gaļa ir gatava nav jēla bet iekosties lāgā nevar, gaļa ļoti sīksta. gaiļi nav veci. kas varētu būt par vainu?Dzhaz 1 1 vai esat pārliecināti,ka tie bija gaiļi,kurus kūpinājāt?
anis
3
Nu dikti maz vielas pārdomām! Cik saprotu-atbilstoša marināde ir visa pamatā...
Bet ja kūpina piecas stundas-karstai par daudz,aukstai par maz... un kādā kūpinātavā?
kudala 1 parasti jau kūpina cāļus , broilerus, ja ir jau gailis , tad varētu būt par vecu. Es neņemtos ar tādu. Un svarā kādi bija???
Gunccha Ja gaiļi ir bijuši pie privātiem apgādā(barošanā) tad tie vienmēr būs sīksti. Pat ja vārīsi zupu, būs jāvāra ilgi, bet ja gribi ātri izkūpināt un lai būtu mīksta gaļa, tad jāpēk veikalā un viss būss ok.
janisb 4 Gaļa ir gatava tad, kad var iekosties. Bet tev būs gaiļu pensionāri pagadījušies...
Dzhaz 1 3 nu lūk! palasot šite apakšā komentus,varu droši teikt,ka tie nebija vis nekādi gaiļi,bet gan kaut kādi citi gaiļiem līdzīgi lidoņi,kā piemēram kovārņi! tie arī ira sīksti,iekosties var,bet nokost nevar! vienīgi,ko varu ieteikt šajā gadījumā,tas ir ,nevis kūpināt bet gan sautēt,tad kovārņu gaļa paliks mīkstāka!
Vanesa15
1
pievienojos, ka tas ir vai nu mājas gailis bez audzēšanas hormoniem, vai arī kovārnis.
Mājas vistas buljonam jāvāra vismaz 3-4 h, par kūpināšanu nerunājot. Kūpināšanai mājas vistas nemaz neizmanto, ja nu vienīgi citrona, citronskābes... marinādē, kas irdina gaļu.
Ja vēlies kaut ko saglābt, met iekšā katlā un šmorē. Vai nu asini zobus.
vienkarsi_mes paldies par komentāriem.Tie bija gaiļi no pirkti laukos,musu klātbūtnē kauti.
coldlands
3
...majas vistas buljonam javara vismaz 3-4h....
Gribas jautat, kas tas par sportiskam brunjurupcjuvistam?
vienkarsi_mes Kā teica šķirne esot lekhorns.
DabasJanis šķietami, pilnīgi pašsaprotami, ja parasts lauku gailis(ne-broileris)būs sīksts, neatkarīgi no tā cik tu viņu kūpināsi, jo viņam ir tikai viena misija- taisīt citas vistas un jābūt labā fiziskā formā, proti vieni sīksti muskuļi. Un marinējot etiķi lietojāt!? Ja nē, tad ar nekas mīsksts nesanāks.
Atkal_es Nav brīnums, jo tā ir dējēvistu šķirne, kuru īpatņi ir sīkstāki, kā gaļai domātie broileri...
Ronis26 Parakājos netā.... visi ieteikumi-->vārīt,vai sutināt (šīs šķirnes pārstāvjus). Tā ka ar kūpināšanu esat "iegrābušies"
vienkarsi_mes paldies par atbildēm.varbūt varat ieteikt kā labāk kūpināt cūku vaigus un vispār gaļu?pievienoju kūpinātavas foto jo īsti nav skaidrs kāda viņa skaitās karstā vai aukstā.
vienkarsi_mes bilde
anis
1
Tas jau vairāk atgādina Hirosimu... Ar tādu sistemu karstumu būs pagrūti uzdzīt- vien ja namiņš
labi nopakots. Un,protams,no kuriķa "ķēriena". Manuprāt,prasās pēc reorganizācijas-ja grib dažādot režīmus... Par receptēm un piegājieniem tepat oho ir sakarīgi ieteikumi.
Turiet acis vaļā un darbiņš skolos! Lai veicas!
P.S. pašam kūpinātava izveidota antīkā ledusskapī...
DabasJanis Cik redzams, aukstā, jo dūmi tiek novadīti par visai garu dūmu, kur tie atdziest.
Iesakiet marinadi vistu kupinasanai (5)
Zivju kupinasana parnesajama kupinatava (4)
Kapec gala pec kupinasanas nenormali smird (21)
perlu vistas (12)