Kāpēc gaļa pēc kūpināšanas nenormāli smird

Prizmā nopirkts svaigas cūkgaļas gaļas iepakojums vakumpakaa pēc kūpināšanas mājās nav eedamsm bet vista sanāca superīga. kūpinot gumija netika dedzināta un marināde bija aptuveni tāda pati.

wildweed      Varbūt ... no tās vakumpakas vajadzēja izņēmt, pirms kūpināji? :)

toronto1967      ja šašliku gaļu kūpina vairākas dienas, tad pat ļoti iespējams, ka kāda smaciņa piezogas ...

daimond      :)svaigs, aukstumā turēts, cūkas līķis ir labāks, kā sens vai siltumā turēts...

symbio      Kur ir garantija, ka vispār tā bija svaiga cūkgaļa. Tas kas rakstīts, ne vienmēr var ticēt.

kudala      ja gaļa vakuumiepakojumā, tātad ir bijusi pārstrāde, ļoti iespējams, ka ir kāda ķīmija klāt, soja, nitrāti , vai kāda līdzīga figņa, kura kūpinot dod savu smaciņu... pieļauju, ka tā.

priima    1 Visticamak ka ta bija kuilja galja, ne cuukas:-) Taa smird!:-)

tapaties_    1 Nevajag vecu gaļu pirkt. Un kur teikts ka tas nebija kuilis.

ruugtenaa      precizēsim - svaigi pirkts ar uzrakstu, ka svaiga gaļa, bieži vien nav svaiga gaļa. Prizma gan nav Maxima...
Bet par smaku - pievienojos versijai par kuili. Ja būtu sasmakusi gaļa, tad justu arī pirms kūpināšanas un etiķis marinādē smaku noņemtu vai mazinātu.

VIKTORS53    1 Nav obligāti jābūt kuiļa gaļai,ticamāk cūkai barībā kaut kas nelāgs klāt bijis.Ir gadījies izcept kotletes kuras garšo pēc zivīm.

1seskis    1 Kurshj normaals cilveeks peerk galju lielveikalaa, un veel vakuma iepakojumaa, kuraa, lai galja izkatiitos svaiga tiek pielikta nenormaala porcija antibiotikas... Taas arii it smirdonjas ceelonis !!!

TUAREGS  1   Sveicināti.
Ķīmija.
Lai veicās!

Karkla_Kruminja      man paziņam ar šitā bija. Jāņos ēda lētu gaļu, lai izmaksātu nemīlamas sievietes neglītajam bērnam ēku blīvi apdzīvotā vietā.
Vēlāk gan iepazinās ar izskatīgu blondīni no Holandes.

Solda      Droši, ka papus. :D Tas trakākais, ka es to smaku nejūtu. Ir gadījies, ka kāds no paziņām tirgū nopircis kuili (svaigs laikam nesmird), Cep, bļauj, ka visa māja smird, rauj logus vaļā. Nu nejūtu tak! Ēdu viena (garša jau nemainās, tikai smaka ir).

Skaidrite_Leeninna      Jau uz pagājušiem Ziemassvētkiem, Jaungadu tika stāstīts, ka tā lētā cūkgaļa tiek vesta no Dānijas. Kas nu to zin, ar ko cūkas tur tiek barotas.

Korneelija1958      Gaļa var būt pēc skata laba un dārga,bet liela nozīme ir ar ko tā cūka barota.To jūt tikai termiski apstrādājot .amis;te nav nekāda sakara ar dauņiem,var arī tev tā palaimēties nopirkt!

selva    1 Vispār jau gaļa ir jāmarinē pašam,jo veikalā pirktā,marinētā,ir ne jau tā svaigākā un labākā,bet tā,kura "nostāvējusies"plauktos.:)

MaryClaire      jebkuri 60 % gaļas, kas nonāk tirdzniecības tīklā [jebkurā] ir ne-Latvijas. ar to jārēķinās. ikvienā valstī pastāv lētās lopbarības izraisītā gaļas sliktā kvalitāte - lētāk izaudzēt/dārgāk pārdot.
un šobrīd "paldies" var teikt Latvijas gaļas kombinātiem, ka viņi eksportē [jo Latvijas gaļa ir dārga!] tādu gaļu, kādu var nopirkt. arī tādu, kas pēc kūpināšanas paliek smirdīga.

un kā viens turks godīgi teica - a man pofig, no kurienes es vedu gaļu - kaut vai no argentīnas ar kuģi, ka tik es varu nopelnīt.

kudala    1 zinat ko!!!! arī latviešu audzētāji stipri grēko ar to cūku audzēšanu, ir zināmas saimniecības no kurām to gaļu labāk nepirkt NEKAD!!!! spekulē ar to , ka pašu gaļiņa un pirks atspērušies..... a man pofig , kurš audzējis, visu izsaka gala produkts, tā kvalitāte.

inenina  2   Lielveikalā gaļu nevajadzētu pirkt.......
Un,vakums kā tāds ir kaitīgs produktam un ne tikai produktam
Vēl tā gaļa var būt kuiļa gaļa vai veca bet "atdzīvināta" ar visādām vieliņām..
tāpat kā atdzesēts lasis,piemēram..........interesanti no kā atdzesēts!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu