Vistu kūpināšana

Vistu kūpināšana - jautājumi un diskusijas

Iesakiet marinādi vistu kūpināšanai (5)
Gribu kūpināt vistas.Lūdzu iesakiet pārbaudītu marinādes recepti.
etiķa esence,kadiķogas melnie pipari,sāls,cukurs,zaļā paprika,ķiploki.
marinē 12 stundas ,žāvējot pārlej ar marinādi,gatavas var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
0.500 sals,5 litri udens,150 gr cukurs,150 ml esence,25 gb pipari,10 gd smarzigie pipari,5 gb krustnaglinas,5 gb lauru lapas,800 gr kiploki skelites,marinadi uzvara atdzese,lej virsu vistam,ar so marinadi pietiek 4 vistam ( vistas atverta veida un marinade tur 12 - 24 stundam ja ilgak baigi stipras sanak.:DSupeer!!!!!!! proporcijas nepateikšu,lieku ļoti daudz garšvielas,vasarā arī zaļumus,dilles,pētersīļus,selērijas,baziliku+ sāls,cukurs,etikis,citrons
kā kuru reizi,citreiz ar ķiplokiem marināde,citreiz ar daudz,daudz sīpoliem,vienu vai otru,abus ne un abos gadijumos sanāk perfekti garšīgi,lieku arī klāt sinepes un ļoti asu garšvielu,kura atvesta no Bulgārijas.
Ekspementē,nekas nebūs greizi,būs garšīgi.
Lai izdodās!!!

Lai pagatavotu gardu marinādi vistu kūpināšanai, vari izmantot vienkāršas sastāvdaļas, kas piešķirs gaļai bagātīgu garšu un aromātu. Lūk, viena no klasiskām receptēm:

Sastāvdaļas marinādei:

  • Ūdens – 2 litri
  • Sāls – 100 g
  • Cukurs – 50 g
  • Ķiploki – 4–5 daiviņas
  • Lauru lapas – 2–3 gab.
  • Melnos piparu graudi – 1 tējkarote
  • Smaržīgos piparus – 1 tējkarote
  • Citrona sula vai ābolu etiķis – 2 ēdamkarotes
  • Svaigs vai kaltēts timiāns, rozmarīns vai citi iecienītie garšaugi – pēc garšas

Pagatavošana: Katlā uzvāri ūdeni un izšķīdini tajā sāli un cukuru. Pievieno lauru lapas, piparus, citrona sulu vai etiķi, sasmalcinātus ķiplokus un garšaugus. Ļauj marinādei nedaudz atdzist, lai tā nebūtu karsta.

Iemērc vistas gabalus vai veselu vistu marinādē, pārliecinoties, ka gaļa ir pilnībā pārklāta. Lai iegūtu labāku garšu, vistu tur marinādē vismaz 6–12 stundas, bet ideāli – 24 stundas. Marinējot, vistu tur vēsā vietā, piemēram, ledusskapī.

Pirms kūpināšanas vistu izņem no marinādes, viegli nosusini ar papīra dvieļiem un ļauj nedaudz nožūt. Kūpināšanas laikā marinādes aromāti iesūksies gaļā, piešķirot tai bagātīgu un izteiksmīgu garšu. Šī marināde ir klasiska un viegli pielāgojama, ja vēlies eksperimentēt ar garšvielām vai garšaugiem.

Manuprāt marināde bojā garšu.. Lietoju ar brūkleņu mērci.. Vesch! ··· Vistu kūpināšana: Iesakiet marinādi vistu ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Gaiļa kūpināšana (17)
Nopirkām dažus gaiļus, domājām nokūpināt. domāts darīts. kūpinājām kādas 5 stundas, gaļa ir gatava nav jēla bet iekosties lāgā nevar, gaļa ļoti sīksta. gaiļi nav veci. kas varētu būt par vainu?
Gaļa ir gatava tad, kad var iekosties. Bet tev būs gaiļu pensionāri pagadījušies... Nu dikti maz vielas pārdomām! Cik saprotu-atbilstoša marināde ir visa pamatā...
Bet ja kūpina piecas stundas-karstai par daudz,aukstai par maz... un kādā kūpinātavā?
...majas vistas buljonam javara vismaz 3-4h....
Gribas jautat, kas tas par sportiskam brunjurupcjuvistam?
nu lūk! palasot šite apakšā komentus,varu droši teikt,ka tie nebija vis nekādi gaiļi,bet gan kaut kādi citi gaiļiem līdzīgi lidoņi,kā piemēram kovārņi! tie arī ira sīksti,iekosties var,bet nokost nevar! vienīgi,ko varu ieteikt šajā gadījumā,tas ir ,nevis kūpināt bet gan sautēt,tad kovārņu gaļa paliks mīkstāka! parasti jau kūpina cāļus , broilerus, ja ir jau gailis , tad varētu būt par vecu. Es neņemtos ar tādu. Un svarā kādi bija??? ··· Vistu kūpināšana: Gaiļa kūpināšana lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010