Ko vēl var darīt ar vēl negataviem Āboliem???
ieteikumi, idejas par vēl negatavo ābolu izmantošanu! Ķīseļus vairs neviens negrib dzert, uzpūteņi arī jau bija, ābolu plātsmaizes arī. Ko vēl var uztaisīt no īsti negataviem āboliem - žēl mest ārā, vienu spaini jau izbēru konteinerī, ļoti daudz šogad krīt āboli vēl īsti negatavi - sēkliņas nav brūnas. Ja iztvaicēšu sulu, vai tā stāvēs ziemai?Diversija (2012-08-22 08:09) Pielasi klāt brūklenes un sanāks garda zafte.
skvo (2012-08-22 08:13) tak ne jau veselu spaini! ar zafti vārīt:D:D:D Tad uz tirgu būs jāiet:))
JurisK (2012-08-22 08:30) Domaaju, ka sula staavees. Ja ne - buus viins, vai etikjis(esot dikti veseliigs).
Lucy (2012-08-22 08:35)
Vari man atvest,mums šogad nevienam dārzā nav gandrīz ābolu,a man garšo džems,es to no rītiem ēdu ar auzu pārslu putru.
Vari tos sažāvēt,ir tagad nopērkams aparāts žāvājamais.
raaMi (2012-08-22 08:55) Āboliem garša laba? Sēkliņu krāsai īpaši nepievēršu uzmanību, visu izšķir garša. Ja garša laba, tad var spiest sulu, kā te jau ieteica vārīt zapti (no spaiņa ābolu sanāks labi ja 3 l) utt. Vari sagriezt ~1 cm šķēlītēs, sacukurot, pēc kāda laika sīrupu noliet, atkal sacukurot, noliet un žāvēt (cik reizes cukurot skaties pēc situācijas) - būs ābolu sukādes. Ja sukādes nesanāk- āboli par mīkstiem, liec uz uguns, savāri- būs biezenis vai saldētavā.
skvo (2012-08-22 08:57)
JuriK - vīnu un etiķi uzturā nelietoju:))
Lucy - džems man atkrīt - negaršo, ja nu kādas pāris burciņas - Kaiserschmarrnam vajag tikai. Arī ievārījums no āboliem ne visai:( Man garšo tikai aveņu, zemeņu, ķiršu zaftes:D) Tāpēc jautāju tieši par sulu - tā ir vienīgais kas vēl ir o.k. no āboliem. Žāvēšanai būs gatavie - divas ābeles vēl pilnas ar āboliem:))
skvo (2012-08-22 08:59) raaMi - par sukādēm Laba doma - jāpamēģina:))
Pauliks (2012-08-22 09:01) Brāga-destilācija-kalvados-Remarks ;)
raaMi (2012-08-22 09:11) Tvaicētās sulas parasti stāv, ja neieviešas pelējuma sēnīte, man tikai 0,5 l vienreiz pārgāja etiķī- kāpēc- nezinu, pārējās tā paša tvaicējuma pudeles bija labas.
Lucy (2012-08-22 09:14)
Pamēģini tam džemam pievienot,ka vāri kaneļa standziņas,vēl es savāru apelsīnu ar bizu,sablenderēju un savāru tad ar āboliem..mmmm man citus ievārijumus,džemus nevajag,ekselenta karša.
No ogām es vairs nevāru nevienu ievārijumu,saspaidu,nedaudz cukuru un saldētavā,vai vnk veselas ogas saldētas.
stardust (2012-08-22 09:25) 1 Pirmkārt, ir jau visādi citādi rauši un kūkas ar āboliem. Otrkārt, var izvēlēties kādu vistiņu ar āboliem piepildīt. Treškārt, man pašai garšo tāda mērcīte no āboliem, sīpoliem, karija, mazliet etiķa. Nupat izdevās arī lielisks sacepums, tāda kā sāļā kūka (bērnaprāt) kartupeļu mīklas vidū liekot uz pannas nedaudz apceptus vistas filejas gabaliņus, vienu rīvētu burkānu, nedaudz ķirbja un ābolu, sīpolu un timiānu.
av2 (2012-08-22 09:30) kas ir viens spainis zafte - nekas :)) Ziemaa var noeest daudz vairaak, ja ir eedaaju bars :)
riks086 (2012-08-22 09:43)
...vecumvecā recepte bez lieliem ieguldījumiem - sagriezt plānās šķēlītēs un izžāvēt. Ja vēl ir ar malku kurināma virtuve vai krāsnaugša - pavisam viegli realizējams pasākums. Plusi - 1) nav nepieciešami papildus izdevumi (nav jāpērk cukurs vai vēl sazin kas), 2) veselīgāk nekā džemi, ievārījumi, kompoti.
Ziemā, sēžot pie TV vai lasot grāmatu - uzkoda labu labā.
av2 (2012-08-22 09:52) - to riks086 = +++ pavisam biju piemirsis :) Arii teeju no vinniem zimaa labi pagatavot.
_Biezaa_vecmaamina (2012-08-22 10:13) mana oome vienmeer zhaaveeja (kalteeja) kjiiseelim.
Diversija (2012-08-22 11:14)
Kad samizosi un iztīrīsi, tīrais atlikums jau nebūs tik liels.
Un "kas ir viens spainis zafte - nekas :)) " Kūkām, pankūkām. Pie gaļiņas.
Un ja nu kas, tad darbā apēd visu, kas nekust.
Bazhix (2012-08-22 12:06)
Man ome taisīja ceptus ābolus :) (saliek cepeškrāsnī, apber ar cukuru un kanēli un CEP).
Pēc tam kā kurš - cits ar pienu, cits tāpat ēda nost :)
skvo (2012-08-22 12:33) Bazhix - supper! Paldies šito gan biju piemirsusi:)) un ja vēl viduci izgreb un iekšā rozīnes sapilda, tad vispār pirkstiņus vien var aplaizīt:))
Deisa (2012-08-22 12:43)
Arī kāreiz par cepšanu iedomājos. Bazhix priekšā pasteidzās. Ceptiem āboliem vēl klāt var karameli sataisīt - izkausēt cukuru un tad pa gabaliņam to cepto ābolu mērcē iekšā. Izvelkot šķidrais cukurs atdziest un sacietē, tad ir karamele riņķī. :)
Vēl var ābolu rauga pankūkas cept - pieliek tik tai mīklai ābolus klāt un tad ar medu beigās vai skābo krējumu.
skvo (2012-08-22 12:59) ...../aiziet cept pildītos ābolus saldajam:))/
sabrina(2012-08-22 14:54) Man garšo krāsnī cepti pildīti ar biezpienu, olu, rozīņu masu un kanēlīti pa virsu. Vēl var sagriezt ripiņās, sataisa pankūku mīklu, tad pamērcē tajā ābolu... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 28) | nākamās >> |