Kūpināti gaļas produkti, kā atšķirt, dabīgi, vai ķīmiski kūpināti?

Pēdējā gadā, esmu diezgan bieži iegrābies ar "kūpinātiem"gaļas produktiem... Veikalā, kad pērc, kūpināta gaļa..., vai mednieku desiņas..., tikai pēc tam, kad ēdu..., saprotu, ka esmu iegrābies..., es zinu, kā garšo, dabīgs kūpinājums!!! Ķīmiski kūpinātos produktus, es spēju atšķirt, pēc garšas..., tā pat kā saldinātāju, no cukura!!! Besī...., vai ir kāds marķējums, vai citas norādes, par produktu, pērkot veikalā???

inito4ka    1 .... nedomāju ,ka veikalā būs īstais kūpinājums.
tikai tirgū. Un pēc izskata var noteikt---tāds pamelns izskatās :) un smarža arī pavisam cita/

Esari    1 ...ritiigam kuupinājumam liekas vaidzeetu ari smērēties, vismaz bikiņ...
Vrikalā jau toč viss ir etiķi slīčināts un ar elektrību apkarseets, par tas bruunums nav dabiigs...dažam aš kā parafīns no siera nonāk tas bruunums... :D

100pants      Kā lūdzu kūpina ķīmiski? Recepti - studijā!

Esari  1   Uzsmidzina vājākas koncentracijas seerkābi...no tā tā brunā "ādiņa".. :D

sailing      merkjeejuma nav, tik vizuaali var noteikt

JurisK    1 Pirmkārt - gaļa.Otrkārt - pati kūpināšana, kur ir lērums faktoru. Par´´ķīmisko´´ kūpināšanu - nemāku teikt. Varbūt vienīgi kāds pārtikas tehnologs atklātu noslēpumus. Bet tā, rūpnieciski, kūpina ar dūmu kondensātu. Kādreiz par to ieinteresējos. Tas ir tumši brūns šķidrums - koncentrēti alkšņu malkas dūmi. Esot divi varianti - mērcē tā koncentrāta šķīdumā vai kūpina tā koncentrāta tvaikos. 2. variants tuvāks dabīgai kūpināšanai, bet krietni ilgstošāks un rūpnieciski neizdevīgāks. Viss manis teiktais, iespejams, nav īsti tā kā tas notiek, bet tā es to sapratu. Aizbrauc uz Šauļiem, tur tirgus pagrabā var nopirkt brīnišķīgus kūpinājumus, cenās, sākot no apm. 7eu/kg

JurisK      Sajaucu - Viļņas tirgus pagrabā!

skaistairjauniba      Aiznes abus paraugus uz laboratoriju,un pec noteiksanas lai iedod pagarsot abus paraugus ,tikai taa var pateikt!

Edg    2 A tiem melnā "kūpinājuma" piekritējiem teikšu ka tas nu nav nekāds kūpinajums. Tur virsū ir vairām sodrēji un darva nekā privātmājas skurstenī, un to visu cilvēki ar sajūsmu ēd :D Otra lieta uz kuru vajag vērst uzmanību ir kautkas līdzīgs "ādai" uz gaļas vietās kur tai nevajadzētu būt un apakšā ūdeņaina gaļa. Tur gan racionalizatori ir pastrādājuši godam. Sadzen ūdeni gaļā un tad aukstā temperatūrā uzrauj to "plēvi" lai ūdens neiet laukā. Un tad pārdod to ūdeni par gaļas cenu.
Normāli kupinātam ir jābūt brūnam un ar iztreiktu smaržu un bez lieka ūdens produktā.
Melnā krāsā ir kvēpi, ne par velti eiropa gribēja aizliegt to gaļas kvepināsanu, bet bāliņi tā kauca, tā kauca ka bizness neies un tās "tradīcijas".

kudala    2 Edg,pats tu esi kvēps.Tas tumšums vai melnums saucās benzopirēns,un maizes garozā viņa ir vairāk nekā gaļā,ja kas. Aizliegt gribēja tāpēc ,ka Eiropā ir uzbliezta milzīga rūpnīca ,kur ražo visas tās ķīmijas gaļas pārstraidei ,dabīgi kūpinot nav vienkārši iekļauties ES noteiktajās normās, tad ir jāizmanto JurisK pieminētais dūmu koncentrāts.Un neveins uz labaratoriju nenesīs, tās analīzes maksā pie 100 eiro katrs paraudziņš.

xxx3x    2 Kūpini pats,tad zināsi kā garšo,bet gaļu arī vajag audzēt pašam ar ekoloģisku barību ne ar to kombikormu ko var dabūt.

derevnja10  1 1 Sāksim ar to ka pati gaļa stipri atšķirās. Mājās audzētais no rūpnieciski audzētā. Nezinu,kā kūpina rūpnieciski,bet mājas esmu kūpinājis ne reizi vien. Nekas tamlīdzīgs,ko veikalā vai uz tirgus pārdot nav sanācis. Līdz ar to šos ražojumus,savādāk tos nosaukt nevar,nepērku. Kad bija vēl tāda,pirku cūciņu,kaut rūpnieciski audzinātu,pats sālīju un kūpināju. Ar, pavisam cita garša.

anastasys01_03  2 2 Gaļu vispār nevajag ēst. Lopus baro ar antibiotikām un tas ir kaitīgi. Vakar dzirdēju,ka kaut kur Amerikā atklāts jauns vēdera vīruss kas ir imūns pret visām antibiotikām.Speciālisti saka, ka tas ir tāpēc, ka lopus baro ar antibiotikām lai ātrak aug un mēs to ēdam. Ārprāts!Ja antibiotikas vairs nepalīdzēs, cilveku rasei būs grūti izdzīvot.Neindēsim vismaz sevi.

AivarsN    1 Dabīgi kūpinot gaļas svars samazinās pat par trešdaļu,bet pa modernam,sutinot tvaikos un pievienojot vielu,kura liekajam mitrumam liek sarecēt,gaļas svars pēc tā saucamās kūpināšanas ir palielinājies aptuveni par trešdaļu. Ja dabīgi žāvēta gaļa maksā divas reizes dārgāk,tad to pērkot mēs patiesībā neko nepārmaksājam,piedevām nav jāēd tas pretīgais receklis,kurš vakuma fasējumā bieži vien pat izdalījies no gaļas,jo ražotājs gribējis vairāk nopelnīt pārdodot ūdeni. Dabīgi žāvēta gaļa un desas ir sausākas. Pēc Padomju laika standarta auksti kūpinātas desas šķēlītes bija cietas un spīdīgas. Tādu desu istabas temperatūrā varēja glabāt vismaz mēnesi. Tāpat gaļa glabājās pat pus gadu. Pamēģiniet mūsdienu salami dažas dienas paturēt ārpus ledusskapja. Pat visvarenie konservanti to neglābs.

ViRo_20      Pērc tikai pie privātiem tirgotājiem, pārbaudītiem, un viss būs garšīgi un pa īstam!

gorss    1 Vienkaarshi ir skidrie duumi,iemeercam un gatavs,kraasa,duumu smarzha.taada kiimija!!!Cuukgala normaali kuupinot zaudee 40%.vista30%

Paula6    1 Labu gaļu, kūpinājumus un citus tā izstrādājumus var nopirkt Rīgā pie VEfa ir specializētais veikals..mazliet dārgāk, bet toties labas kvalitātes.

Anciite    5 Hmm... Pareklamēšu savas draudzenes ģimenes gatavotos kūpinājumus. Kalnciema tirdziņā ik sestdienu un visos lielākajos LV tirgos meklējiet stendu, telti ar reklāmas uzrakstu " Pūku priedītes". Perfekta cūkgaļa un visgardākais cauraudzītis. Viņi visu dara paši: sāla, kūpina ar malciņu un kūpinājuma garša neliks Jums vilties. Un gaļa ir LV nevis ievestā. Starp citu -vecākas kundzītes to pagaršojot cauraudzīti saka, ka tā esot viņu bērnības garša..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu