Ēdiena gatavošana vairākām dienām. Aizspriedumi un pārdomas.

Ēdiena gatavošana vairākām dienām. Aizspriedumi un pārdomas.Kāda ir jūsu attieksme pret vakardienas/aizvakardienas zupas vai citu ēdienu lietošanu uzturā? Ir cilvēki, kuriem ir aizspriedumi. Viņiem vajag tikai tūlītēji svaigu ar tā brīža iespaidiem tajā. Savukārt, citi bez problēmām izvāra, piem., zupu vai putru ar rezervi, lai nedēļas gaitā nav pārāk jāiespringst uz gatavošanu, jo vārīts/sautēts ēdiens taču tik ātri nebojājas; un tu nekad nevari zināt, cik patiesībā svaigs ir ēdiens ekonomklases/vidusmēra ēstuvēs..

Chris1986    5 Tieši tā - ir tikai viens kritērijs, "lai nedēļas gaitā nav pārāk jāiespringst uz gatavošanu". Baigais prieks, kad atnāc 7 vakarā no darba, vēl sākt zupu vārīt? A tā uzmet nedēļas zupas katlu uz gāzes, pasildi un uzreiz ielej sev iekšā "degvielu"

sandra111  5 3 tikai svaigi gatavots.
gaļa-ne.
ārpus mājas neēst.

TROJA    12 Es par ! Jau tā maz laika , kur nu vēl vairākas stundas pie plīts stāvēt . Neesmu izlepusi.

joens  1   Garā zupa. Mani dzīve kaut kā pasaudzējusi no tā? bērnudienās neviens tā nerīkojās un arī vēlāk neviens nav mēģinājis mani tā barot.

Chris1986    6 sandra111 , tev mājkapotāja gatavo, kamēr esi darbā?

Korneelija1958  2 20 Vakardienas skābu kāpostu zupa šodien uzsildot būs vēl garšīgāka.Vakar vārītā ,bet šodien uzcepta putraimu biezputra arī būs garšīga.Vārīti kartupeļi nākošajā dienā brūni uz pannas sacepti taču arī ir garšīgi.Kam jau ir aizspriedumi tas lai vāra un cep katru dienu.

puuuka  1 13 pirms nedēļas vārītu zupu arī es laikam neēstu,bet vakarā parasti pagatavoju vakariņas ar rezervi,lai nākošā dienā ir ko paņemt uz darbu,reizēm arī vakariņām sanāk,kādreiz nācās gatavot lielākos daudzumos un lielos katlos,pēc tam ilgi vajadzēja pierast pie maziem katliņiem:)...un neko sliktu es tajā neredzu.

Diversija  2 18 Nemaz neprotu izvārīt vienu porciju zupas.

Lele  1 3 ....vienmeer gatavoju zupu divaam dienaam...

Ir tachu daudz un dazhaadu cilveeku ar dazhaadaam eeshanas tradiicijaam/dieetaam/diivainiibaam...jajautaa, kaapeec Tevi uztrauc shie CITI...dziivo saskanjaa ar savaam tradicijaam un vertiibaam...

miers2  1 3 nav problēmu pasildīt, ja esmu redzējis, kā svaigi vārās :) Bet ja neesmu redzējis gatavošanu, tad neaiztieku sasildītu..Katrai saimniecei savi prikoli - viena vāra no vecas gaļas, cita silda jau kuro dienu lielo katlu..vēl cita sadala smuki porcijās un silda tikai vienu bļodiņu :)

DanaL    14 Dažreiz otrā dienā ir garšīgāka nekā pirmajā. Tomēr 3 dienas no vietas vienu un to pašu... nelien.

siika_maita  2 4 Katrs gatavo jā viņam pašam tīk..

Vakardienas sušī daudz gardāki nākamās dienas rītā, kad visas garšas "saprecējušās" un Tu var ar baudu izbaudīt nesteidzoties :)

Lele    14 Muusdienu Produktu paarbaagatajaa pasaulee mees varam dziivot kaa gribam...tas negarsho, to needu, fui, tas shodien gatavots un neest triis dienas vienu eedienu peec kaartas....

Bet es atceros, ka mama vecaamamma nekad nemeta araa maizi...cietu un sapeleejushu. Vinja to eeda...kopaa ar zupu...bija 80-90 gadi, produktu pietika, bet vinja eeda sapeleejushos maizes shkjeeles, jo vinja bija piedziivojusi Badu karaa laikaa.....

Taa kaa viss ir relatiivs...shodien fui tas un fui shitais..bet varbuut briidis, ka buusiet laimiigi par jebkuru maizes garozu vai kartupelju mizu....

selietis7  1 10 Laukos tā ir pašsaprotama lieta gatavot ēdienu vismaz 2 /3 dienām uz priekšu,tad jau nevienu darbu nepadarīsi stāvot caurām dienām pie plīts.

Tessa  1 7 censhos taisiit est paris dienam. nu, lielakais-triim, jo vienkarshi apniik. nevaru iedomaties, ka nonstopa, piemeram, taisu vistas fileju kkada tur garshiiga merce, jo tjipa garsho un padodas. Un bliezh vienu un to pashu menesi no vietas, tad pariet uz tefteljiem un atkal menesi, paziistu tadas saimnieces.
man svariiga ir dazhadiiba, zupu tiesham visu nesildu, ieleju cita trauka sildiishanai, parejo atkal ielieku ledusskapii. un boršs vel garshiigaks ir tieshi sildiits.
biezhi varu biezputras vakarinjas, manejiem garsho, kadu ziedkapostu ar sieru, zupu, kaut ko magaku reti. to tad briivdienas-visadas galjas,sacepumus, ruletes, rolmopšus.

Luusila    6 Es tieši iedomājos par skābu kāpostu zupu vai boršču- pirmkārt, kā to var izvārīt tikai mazu pickiņu šodienai, un otrkārt, nākamajā dienā tā garša ir vēl 10x labāka. Nē, nu katrs jau pa savam dzīvo, bet brīžam pārsteidz tie vijeboni.

nickie    5 ir ēdieni, kas nākamā dienā ir labāki, jo garšas ievilkušās. piem, borščs. bet ir ēdieni, kas jāapēd uzreiz. piem, tostermaizes un ceptas olas.
tā kā es dzīvoju viena, ir tādi ēdieni, ko vienu porciju uztaisīt vispār nav iespējams un vienmēr kkas paliek vai nu nākamai ēdienreizei vai nākamai dienai. ārā ēst man vispār nepatīk, jo bieži nākas vilties ēdienu kvalitātē. labāk nopērku izejvielas katru reizi uztaisu kko savādāku.
esmu internetā redzējusi bildes, kur "pareizās ēšanas fanāti" sagatavo kastītes ar ēdieniem visām nākamās nedēļas ēdienreizēm - tas gan man šķiet slimi.

lasminaxxl    4 Es arī brīvdienās taisu ar rezervīti. Nedēļai gan nē, bet pāris dienām labi. Vienmēr ledusskapī ir kaut kas ātri paņemams un kaut ko var sagatavot klāt. Atsildītas pankūkas gan neder , tās gan visi grib uzreiz no pannas karstas .

kudala    2 katram produktam ir savs izlietošanas termiņš, kuram garāks , kuram īsāks, saimnieces parasti to zina . Piemēram , skābu kāpostu zupai īstā garša ir otrā dienā. Gatavot ģimenei divām dienām tas ir pat ļoti normāli. Nu labi , omlete ir apēdama tepat un tulīt, grilēta gaļa ir jāēd tiko no oglēm , bet tradicionālie saimes ēdieni , kāpēc ne??:)

AivarsN    3 Ja dzīvo viens un piedevām vēl laukos,tad tā gatavošana tiešām besī ārā,kad tajā laikā citi darbi gaida. Kaut ko sarežģītāku gatavoju svētdienās un lietainās dienās. Vairāk praktizēju gatavot tādus ēdienus,kas bez pieskatīšanas cepās cepeškrāsnī,vai lēni vārās uz indukcijas plīts. Ir arī daudzi ātri pagatavojamojami ēdieni. Ja arī kas paliek pāri,reti sanāk atsildīt,jo man suns prot diedelēt,bet man laba sirds.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu