Sorberta (sorbāta) recepte

Vēlos pagatavot šo našķi no zemenēm lai rezultātā sanāktu kas līdzīgs ko var iegādāties lielveikalos (ja nemaldos “zemeņu klasika”). Padalies, lūdzu ar sorbāta pagatavošanas tehnoloģiju

violinn (2014-05-22 14:59)      Sorbets.
Visvienkāršākais ir sablenderēt ogas ar drusciņ cukuru, klāt ūdeni, lai masa šķidrāka, liek traukā un saldētavā. Pēc tam jāpadežurē pie saldētavas - ik pa pusstundai, 40 min tas viss rūpīgi jāmaisa, citādi sasals veselā ledus klucī. Ja maisa, tad sanāk graudains. Pats redzēsi, kad būs gatavs.:)

Bellatrixa (2014-05-22 15:02)      es pēc šīs: http://krista.lv/2010/07/zemenu-sorbets/

Vucis (2014-05-22 15:30)      Sorbāts - tas varētu būt kāds ķīmisks elements :D

Bellatrixa (2014-05-22 15:33)      ir jau ar no tā lauciņa, nātrija, kālija, kalcija sorbāts, piemēram, pieder pie e-vielām

violinn (2014-05-22 15:48)      smūtijs.
Tas ar ir ar ledus gabaliņiem.
ja sablenderēsi zemenes ar ledu līdz ledus smalkākās druskās, ar būs līdzīgi un krietni fiksāk.

mekleju_viru (2014-05-22 22:45)      Pareizais vārds tak ir "sorberts" :) Par tehnoloģiju viedokļa nav.

Vikinja (2014-05-22 23:50)      ir speciāla elektroierīce, kas vienlaikus puto un saldē, masā apmēram 65 Ls 9pēc vecās naudas). ´:loti vienkārši - saliec vajadzīgās sastāvdaļas un ieslēdz, lai griežas. 1 st laikā tiksi pie augstas klases sorbeta :)

Vucis (2014-05-22 23:56)      Tā jau saldējuma mašīna!

Sorbetu gatavo ar šķidro slāpekli. Respektīvi, produkts tiek ātri sasaldēts ļoti zemā temperatūrā.

Tinte (2014-05-23 00:29)      Ir vienkāršāks variants (rādīja pa TV).

Salej vienā hermētiski noslēdzamā maisiņā to, no kā gribi taisīt to sorbetu.
Otrā - vismaz 2X lielākā maisiņā ieber diezgan daudz ledu, pievieno dažas karotes sāli, ieliec maisiņu ar sorbeta masu, aiztaisi lielo maisiņu ciet.

Un tagad ņem to visu rokās un krati, krati, krati, krati.....kamēr gatavs. Vispār tas ir tikai dažu minūšu jautājums. Kad uztaisīsi, pastāsti kā veicās.

JurisK (2014-05-23 02:12)      Zemenes, cukurs, paartikas ledus, shampanietis un mikseris - 5min. darbs. Var arii bez shampaniesha, bet ar to gardaaks. Sasmalcinaats ledus ekselenti atdzesee, neviena saldeetava to nespeej, pat slaapekli nevajaga.

Vikinja (2014-05-26 08:41)      Vispār ar šķidro slāpekli - tā ir modes tendence. Tāpat kā molekulārā kulinārija.
Man sorbetu gatavot mācīja profesors Rāma kungs no Bavārijas - tieši tā, kā es uzrakstīju;)

Tinte (2014-06-02 00:24)      Autor, Tu to sorbetu uztaisīji? Или где?

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu