Lūdzu padalieties,kā jūs gatavojat karstmaizes.
zity (2013-09-20 20:02) Atcerējos krustmātes recepti - bērnībā man ļoti garšoja: sarīvē sieru uz smalkās rīves, sakuļ olu, samaisa ar sieru, lai sanāk tāda bieza, smērējama masa. Uz mazajām baltmaizes šķēlītēm uzsmērē sviestu un pa virsu siera-olas maisījumu. Cep cepeškrāsnī, kamēr virspuse viegli zeltaina. :)
Freja4 (2013-09-20 20:03) apsmērē maizīti, kā jau gardēži minēja, var nesmērēt, citreiz tešlas mīklu...un rīvētu sieru sajauc ar sakultu olu, garsvielām, zaļumiem, pārējās sastāvdaļas pēc izvēles vai kas ledusskapī...smalki sagriež, sajauc ar siera olas masu, lai nav šķidruma un cep cepeškrāsnī brūnas, garšo visiem.
una32 (2013-09-20 20:07) Cepeškrāsnī, kura cep no augšas...rupjmaizes šķēle, mazliet ketčups vai majonēze, tad šķēlītēs vai sīkāk, pēc izvēles -skābs gurķis, sīpols vai ķiploks, var arī tomātu, papriku, svaigas dilles, un saceptas sēnes, tad kārtīga siera šķēle....saucu to par latviešu picu.
vilks28 (2013-09-20 20:20) Jā,jā sauc vēl par picmaizēm.:)
_CatNap (2013-09-20 20:45) apcepu baltmaizi pannā no abām pusēm sviestā, uzberu citronpiparus, un tad - mazajam puikam - adžiku,sķiņķa šķēli ,sieru un uz mirkli cepeškrāsnī grilrežīmā, vai - mums pārējiem - uz tās apceptās maizītes fiksi saberu spinātlapiņas un šķēliti mocarellas. superīgs zaļš kraukšķis!
adalaide (2013-09-20 21:10) 1 pavisam vnk.,sarīvē uz rupjo rīvi desu,sieru,marinētu gurķi,sīpolu,tam visam pievieno tomātu mērci,majonēzi,iegūto masu liek uz "plikām"baltmaizes šķēlēm un cep cepeškrāsnī.
vilks28 (2013-09-20 21:14) Rīvēt desu ,tas ir labs piegājiens!:)
Bibine (2013-09-20 21:49) 1 bet man vislabāk garšo saldās - ābolu karstmaizes. Uz baltmaizes uzzieģelē īsto sviestu, ābolus sagriez plānās šķēlēs apviļā kanēļa cukura, pa virsu uzliek vēl nedaudz skābu krējumu un cep cepeškrāsnī. Kad krējums ir izkusis pa visiem āboliem, baltmaize paliek iebrūna ņem ārā un vēl siltas esot ēd....mmmm
vilks28 (2013-09-20 22:24) Bibene
caress5 (2013-09-20 22:40) Liec visu, kas tev garsho uz maizes, käda garsho un uzkarsee. Eksperimentee un atradiisi savu recepti. Mazäk klausi citiem,jo katram ir sava garsha.
ponytail (2013-09-20 22:41)
Vispār, visgaršīgākās karstmaizes pirms 100 gadiem (nu, ne gluži, bet ļooooti sen) bija Preses bārā, tajā, kas bija uz Raiņa bulvāra un Valdemāra stūra. Liela baltmaizes šķēle, sviests, šķiņķis un rīvēts siers. Un cepts elektriskajā krāsniņā (tādas maziņas padomjlaikos bija) ... Mmmm... Mēli varēja norīt. :)
Ar savām receptēm nedalīšos, ir iemesli.;)
vilks28 (2013-09-20 22:43) Bibene saldās arī ir garšīgi,ir tā darīts.:)
kalatura (2013-09-20 22:55) tosterī apgrauzdēju tostermaizes,vienu pusi apsmerēju ar sinepēm,virsū lieku(sarīvētu sieru kopā ar olu,viss sajaukts ar majonēzi).Un virsū tomāta ripiņu,jo tā vislabāk nokožas,ja atrodas virspusē.Maizi cepeškrāsnī iekšā,līdz siers sāk kust.Varen gardi!:)
_Krasula_ (2013-09-20 23:34)
Es tā padomāju un secināju, ka nekad dzīvē neesmu gatavojusi karstmaizes. Ja neskaita tādas, kur starp divām maizes šķēlēm ieklāta salda biezpiena masa jeb ābolīši. Bet vispār piekrītu caress, ka ir izmantojams viss, kas atrodams ledusskapī/pieliekamā/pagrabā.
Varbūt šīs tēmas iespaidā kādu dienu pagatavošu tās picmaizes. Domāju, ka ar sēnēm. Labi daudz sēnēm.
vilks28 (2013-09-20 23:49) -Krasula- ar sēnēm tās jau vislabākās.:)
Diena (2013-09-21 00:09)
Mana recepte: tostermaizes šķēles apsmērē ar majonēzi, liek virsū doktordesas ripiņas, uzplikškina nedaudz ketčupa, pārklāj ar siera šķēlēm, cep mazā elektriskā cepeškrāsniņā, kamēr siers kūst un kļūst zeltains.
To pašu var izdarīt arī uz pannas, apsedzot to ar vāku. Desas ripiņu var aizstāt ar jebkuru citu gaļas izstradājuma gabaliņu.
inito4ka (2013-09-21 00:19)
...mana visgardākā karstmaizīte ir ar VAKARDIENAS siera salātiem :)))
ņemu kliju sausmaizīti / nopērkama jebkurā veikalā / apsmērēju ar adžiku vai aso tom mērci un siera salātus pa virsu / protams vēlams tādus,kuros čiploks ir klāt :) / un pat mikrenē uz minūti ir labi un gardi.
Galvenais ātri un vienkārši.
Tuftalogs (2013-09-21 00:29) 1 Maize. Degvīns. Apleju ar degvīnu. Aizdedzinu. Karsta maize.
Lovetta (2013-09-21 00:36) ņem lielu saldskābmaizes kukulīti, mīkstumu izurbina no garoziņas, garozu atstāj veselu...smalki sakapā sīpolus, sarīvē sieru un pievieno visu,kas mētājās ledusskapī-desu. šķiņķi, kūpinātu čikenu, tomātu...nu dajebko...pielik smalki sadrupinātu maizes mīkstumu, oliņu..ieķepē atpakaļ garoziņā un cepeškrāsnī sacep
vilks28 (2013-09-21 12:01) 1 Tuftalogs
vilks28(2013-09-21 12:03) Tuftalogs-Es parasti ,ar kandžu apleju.Jo stiprāka ,jo labāk deg!:)_ nākamās atbildes
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 40 (kopā 49) | nākamās >> |