Lūdzu padalieties,kā jūs gatavojat karstmaizes.
Marseliina (2013-09-20 19:10) Paņemu baltmaizi, uzsmērēju sviestu, tomāta šķēlīti, žāvētās gaļas šķēlīti, sieru , un visu pannā cepu.:)
vilks28 (2013-09-20 19:13) Pannā?
Marseliina (2013-09-20 19:15) Tā ir visgaršīgāk.:)Nu-ne jau mikrenē vai tosterī.:)
sorrell (2013-09-20 19:16) pirmo reizi mani ar karstmaizi uzcienāja draudzene, pirms...nu ļoti, ļoti sen, toreiz, es pat nevarēju saprast vai man garšo vai nē..esmu izmēgināju gan cepeškrāsnī, gan tosterī, bet tā laika paņēmiens joprojam patīk vislabāk, Krievijas siers uz baltmaizes,baltmaize ar sviestu, cep uz pannas ar sieru uz leju:) var piespiest ar lāpstiņu, lai siers labāk izcepas:)
krauklis99 (2013-09-20 19:19)
Cepeškrāsni
Baltmaize, sviestinš, Kečupa-majonēzes -sinepju sajaukums. Šķinķis, gurķītis un siera škēles.
maika (2013-09-20 19:20) tā, turpiniet rakstīt.. man svētdienai brokastīm vajadzēs.. :)
vilks28 (2013-09-20 19:21) Fuj , nu mikrenē gan nĒ!
fargo (2013-09-20 19:25)
maize ir jāapgrauzdē pirms tu taisi karstmaizes. uz jau apgrauzdētas(bet vēl ne brūnas) maizes tad liek vēlreiz sviestu un pārējo ēmaņu virsū(kas jau nu kuram). siers nav obligāti kūstošais. galveinais ir neliela temperatūra un panna, kā jau te minēja. nevis cepeškrāsns, kur nu vēl mikrene.
karstmaizes var cept arī bez sviesta pavisam. un kā pamats var būt pēlēkā maize. ir ļoti labi. virsū sīpoli, tomāti, gurķi, siers, melnie pipari.
never_pa (2013-09-20 19:26) cepenē un nekur citur. Baltmaize, kura no abām pusēm apziesta ar sviestu - desa/ šķiņķis vai kas gaļveidīgs, šampinjons, puravs vai sīpols, tomātu mērce/majonēze vai abi kopā, tomāts vai marinēts gurķis, siers (mocarellas/holandes/gaudas)
vilks28 (2013-09-20 19:34) fargo>nu tad jau tas ir kas līdzīgs grauzdiņam.
_Biezaa_oome (2013-09-20 19:41) Mana vedeejmaate savulaik cepa uz pannas - biezu baltmaizes shkjeeli iegrieza viduu pushu, ne liidz gala, tur ietuuciija siera shkjeeli, pirms cepshanas no abaam puseem apviljaaja olaa un cepa no abaam puseem, taa bija taada pildiitaa baltmaizes shkjeele.
ucibucis29 (2013-09-20 19:41)
sarīvē sieru. Tādu kreptīgu, piemēram, Čedaras. Sagriež tomātus sīkos, sīkos! gabaliņos, sulu aiztecinot prom, lai paliek max. sausi.
Uz baltmaizes uzsmērē sviestu (nevis margarīnu), uzliek tomātus, pārber bagātīgi ar rīvēto sieru.
Cep cepeškrāsnī līdz maliņas brūnas un kraukšķīgas.
fargo (2013-09-20 19:42)
saukt var arī par gauzdiņu, bet ideja ir nesapurgāt ar karstumu to, kas nāk karstmaizei virsū un darzeņu grauzdiņu gadījumā nepārkarsēt ir mandatory, tāpēc maizi vajag izkaltēt jau pirms tam, bet mīkstāku vidu padarīt ar vēl vienu, nelielu sviesta devu.
nevienam nepatīk tomāti, kas.. tek gar pirkstiem un netīrs finālā ir viss- sega, palags, rokas, mute, kāds tur vairs rīta sekss, meh.... grauzdiņi ir rīta rituāls. vismaz man. šis brokastis ir tonuss lielai dienas daļai, sevišķi brīvienās un kad neesi viens.
maika (2013-09-20 19:42) maizi tiešām labāk mazliet apkaltēt tosterī- tikai drusku, jo tas, ko liek virsū, ir slapjš un bez iepriekšējas apkaltēšanas sanāk slapja maize.
Espacs (2013-09-20 19:46) Baltmaizes šķēlīti apsmērē no abām pusēm ar sviestu. Virsū liek sagrieztu žāvēto gaļu, tomāta šķēlīti un parsmērē sarīvētu sieru ar majonēzi vai krējumu. Garšvielas pēc izvēles.
Ronija (2013-09-20 19:49) Man nekāda slapjā maize no tomātiem nesanāk.:) Fargo baigo rīta ainu uzbūra.:D
vilks28 (2013-09-20 19:53) Kāda ir fiška ,ja maizi apsmērē ar sviestu no abām pusēm? Vieglāk ir plāti ietaukot.
ucibucis29 (2013-09-20 19:56) Plāti nevajag taukot, uz plāts liek cepampapīru
never_pa (2013-09-20 19:58) maize, kura nosmērēta no abām pusēm dod kraukšķīgumu.
vilks28 (2013-09-20 20:01) 1 Es cepu uz restes,tad arī ir kraukšķīgas.
zity(2013-09-20 20:02) Atcerējos krustmātes recepti - bērnībā man ļoti garšoja: sarīvē sieru uz smalkās rīves, sakuļ olu, samaisa ar sieru, lai sanāk tāda bieza, smērējama masa. Uz... nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 49) | nākamās >> |