Latviešu ēdiena recepte
Tiek rīkots pasākums, kur katrs var paspīdēt ar nacionālo ēdienu. Kādds tad īsti ir nacionālais latviešu ēdiens. Lūdzu, tikai tos pretīgos zirņus ar speķi neminiet, tādu neviens pat nemēģinās pagaršot, jo uzskatīs par cūkēdienu. Skābi kāposti nav pieejami, rupjmaize arī, kūpināta vista arī. Un nedomāju, ka auksto zupu kāds arī riskēs ēst. Kas atliek?Speciaalists69 šprotes eļļā. vakar man bija šitāds - nopirkām bundžu ar šprotēm, baltmaizi klāt un sīpolu. mmmm.
LaskovijMerzavec
Sklandu raushi, bukstinjputra, putraimdesa.
Bet majiens saprasts, ka latvieshiem ir tikai cuukediens :D
hefny
hmma
man bērnībā--nuloooti garšojs kartupeļi vāŗiti ar mizu/tas no tiem,ko vārīga govij-vasaras-melnaā virtuvē!/,-līdz šim ļoooti garšo!,vai tagad moderni:follijā cepti kartupeļi-kā laiviņas,kurās ielikts sviestiņš,da vēl kas,-da salātu bura uzvikta,kad atver un liek uz galda!Kā latvijas žēģļlaiva-Daugavā-to rītiņš izgarnē:a la viļņi!!
Freddy Krueger
ROFL...
Zirnji, un pretiigi? Iemaacies gatavot...
Tad jau kaartiigs cuucha shnjukurs Tevi vienkaarshi shokees...
Tessa
variitus kartupeljus sagriezt plakani,uzlikt virsu siljkjiiti/kjilavu,siipolu,parliet ar majonezi vai krejumu,vai kadu pieiejamo merciiti.pie sake arii pazudiis pirmie.
katra zinja noteikti atrak par shtrudelem.
ako7
Ja gatavo cūka,tad sanāk cūkēdiens.
Kā var kaut kāda vācu strūdele izkonkurēt kārtīgas latviešu saimnieces plātsmaizi?
wildweed
1
Izskatās, ka situācija tiek nedaudz dramatizēta. Tikai kaut kāds ēdiens neatstās japāņos vienīgo iespaidu par Lv.
Varbūt pamēģini bukstiņbiezputru; biezpienu ar zaļumiem+siļķe+kartupeļi; gurķu zupa; biešu zupa; skābeņu zupa; skābputra; meža sēnes; ezera zivis, varianti ir daudz, bet nav vilinoši.
Visi, senie, latviešu ēdieni ir nedaudz primitīvi, varbūt pat nevajag japāņiem jaukt galvu ar ko tādu, jo cilvēki padomās, ka joprojām dzīvolam alus laikmetā.
normiss žopā esi, ar visām savām pilsdrupām....
Vientulais_vilks man loti garso pelekie zirni - autorei vnk probleemas par parmerigu pasapzinu un sakaapis galvaa .. cuuku ediens ..
JurisK Man shkjiet, ka japaanju edieni, vismaz dazhi, ir primitiivisma kalngals. kaut vai taa pati jeelaa zivs ar riisu chupinju un aljgjes pikuciiti. Ja kas - sarkanviini Primitivo kljuvushi par vieniem no veertiigaakajiem. Tieshi vienkaarshiibaa ir iistaa garsha un gaume. Nav jau maaksla sapechkaat galju ar 100 un vienu garshvielu, vienkaarshi un labi pagatavotas galjas garsha ir neatkaartojama!
lielzemnieks Man gan šķiet, ka vispirms vajadzētu atrisināt attieksmes problēmas. Ja pati par savu nacionālo ēdienu saki, ka tas ir pretīgs un neviens to neēdīs, tad negatavo neko. Ja nevari labi pagatavot to, kas ir un ar lepnumu piedāvāt citam kā latviešu nacionālo, tad nedari to. Ja otrs gribēs iepazīt Tavu nacionālo virtuvi, tad viņš ēdīs gan zirņus ar speķi, gan visas citas "preteklības". Ja nē, tad nav ko pakaļu pušu plēst un izdabāt. Pasūti suši.
art_deco Ieteikumi te labi dohuja, tikai autorei ir "Pasaki ko man darīt un es pateikšu kāpēc es to nevaru izdarīt" politika.
Tessa
to pashu pildiitu vistu no blakus temas. a ko?Martinjdienas ediens.
nez,nolikt savejo man k-ka shkjiet ne ais.
normiss laikam caca ir daudz ēdusi cūku ēdienu,ka tādā lietas kursā, ko cūkas ēd:DDDDD
Vucis
Par zirņiem un akusto zupu taisnība - pirmo viņi nesaprot un šķobās, otrajai vispār nepieskarsies. Varbūt, kāds drosminieks mēģinās pagaršot, bet tas viss. Jo visā pasaulē zupa - tā ir tāda šķidrāka, viendabīga putra, pie tam silta. Un tas rozā, aukstais šķidrums, ar tajā peldošajām ēdiena sastāvdaļām ir kas reti aizdomīgs.
Toties ārzemniekiem ļoti garšo rupjmaizes kārtojums - aiziet uz urrā! Un kartupeļu pankūkas ar brūkleņu ievārījumu (vai skābu krējumu) un ceptām bekona šķēlītēm.
karbonaade
Jā.... vispirms laikam ir patiešām jāmaina attieksme....
Bet no patiešām personīgas pieredzes Ukrainā:
Rupjmaize viņiem bija brīnums - tina salvetītēs, lai aizvestu uz mājām pagaršot mājiniekiem.
Pelēkos zirņus ar speķi ēda gardu muti un gribēja vēl. Te bija inčīgi tas, ka tika sarunāts vietējais kafūzis, ka pagatavos (pašām nebija tādu iespēju). Man nācās rakstīt receoti, kaut gan pagatavošanu zināju teorētiski. Ar visu to sanāca labi, ar visiem sīpoliem un speķīti.
Siļķe ar mundierī vārītiem kārpeļiem un biezpienu. Ukraiņi to uzskatīja par neēdamu ēdienu, līdz pagaršoja.
Tā ka beidz noniecināt sevi pašu. Te ir tik daudz ieteikumu, ka Rītiņš ar savu uzpūtību var iet ieskrieties. Nezinu, vai Norvēģu pūdētā siļķe (starp citu radusies tāpēc, ka pavasarī nebija, ko ēst, izņemot sapuvušas zivis) ir kas labāks par mūsu pašu skābputru un mazsālīto lasi, kas arī nav īpaši izplatīts cittautiešu vidū.
avanti13 Nu ja njem veeraa, ka latvieshu virtuve ir ietekmeejusies arii no vaacu virtuves, vari droshi kaut ko no vinjiem aiznjemties. Pasaulee vaacu virtuve asocieejas ar skaabiem kaapostiem, desinjaam (currywurst), cuukgalju... Te biezhi piemineetaa strudele pieder pie austrieshu tradicionaalaas virtuves!. Uztaisi vinjiem riisu kreemu ar dzervenju kjiiseli.
SufferWell soljanka, shashlix un Karuunas shokolaade.
Taa_pati_skarlettta bukstinjputra:)
draboss "pastāsti to japāņiem ka tur nav riska, nevis man:) buljona pīrādziņus visā pasaulē gatavo, tas nebūtu tas ko saukt par nacionālo ēdienu. To pašu auksto zupu -... nākamās atbildes
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 40 (kopā 65) | nākamās >> |