Latviešu ēdiena recepte
Tiek rīkots pasākums, kur katrs var paspīdēt ar nacionālo ēdienu. Kādds tad īsti ir nacionālais latviešu ēdiens. Lūdzu, tikai tos pretīgos zirņus ar speķi neminiet, tādu neviens pat nemēģinās pagaršot, jo uzskatīs par cūkēdienu. Skābi kāposti nav pieejami, rupjmaize arī, kūpināta vista arī. Un nedomāju, ka auksto zupu kāds arī riskēs ēst. Kas atliek?
Drupaccinna
http://kristinesreceptes.blogs.lv/category/latviesu-nacionalie-edieni/
http://www.receptes.lv/receptes/citi:nacionalie-edieni/
Atliek tik izvēlēties, lai labi garšo :))))
Rudensroze18 Speķa pīrāgi vai arī biezpiena vai ābolu plātsmaize
fredisf
1
vajag gatavot viņiem popularu ēdienu nedaudz savādāk - A la LV ēdiens
un obligāti iestāstīt jokainus lv vārdus, lai saka kā nopietnu tostu.
F
madarazuze speķa pīrāgi atkrīt, tādus neēdīs, biezpiens nav pieejams. plātsmaize noteikti derētu, bet domāju, ka vācieši ar savām štrūdelēm to izkonkurēs uzreiz :( Bet par to linku uz receptēm - paldies, skatīšos tur.
fargo
Kāds risks ir ēst auksto zupu? Un zirņi ar speķi nav pretīgi, kas tās par blēņām?
Buljona pīrādziņus izcep.
bilesutirgotaja piile ar aaboliem, cuukas cepetis, karbonaade..kaapostus pati vari ieskaabeet, pupinju zupa,kartupelu pankuukas ar dzeervenju zafti,saldajaa-buberts vai debesmannaa..tak miljons eedienu
meseris
Paņem kaut ko līzd ar pasi,kurā ieraksts LATVIETIS....:WINK
Ļaunakajā gadījumā KRIEVS...:WINK
Sliktakajā...,kas pagadijās...:)
lapsinja07
kaut ko no zivīm-lašu zupiņu!!!!
var sacept dažādas karbonādes-ar tomātiņu+siers,krabīši,sezama sēkliņām,sēnītēm-gaļīna visiem garšo!!!!
un kā ar kāpostu vīstokļiem!????
madarazuze pastāsti to japāņiem ka tur nav riska, nevis man:) buljona pīrādziņus visā pasaulē gatavo, tas nebūtu tas ko saukt par nacionālo ēdienu. To pašu auksto zupu - arī igauņi un lietuvieši. Kartupeļu pankūkas, karbonādes utt - tas nav latviešu nac.ēdiens. Tas, ka to latvieši ēd, jau nenozīmē, ka mūsu. Tādas kartupeļu pankūkas arī lietuvieši sauks par savām, un baltkrievi un poļi un bulgāri. Un skābētos kāpostus arī vācieši zviedri un dāņi. Jo vairāk meklēju, jo vairāk saprotu, ka latviešiem tāda sava, unikāla, tikai nacionāla ēdiena nemaz nav :) Katastrofa:)
fridge medus kūka. prasa mazliet laiciņu, bet pēcāk visi luncina astes!
lapsinja07
Latviešu virtuve galvenokārt sastāv no lauksaimniecības produktiem. Tā kā Latvija atrodas pie Baltijas jūras austrumu krasta, daļu virtuves sastāda arī zivju ēdieni.Latviešu virtuve ir ietekmējusies no blakus valstīm. Bieži izmantotas produkti ir iegūstami tepat Latvijā kā kartupeļi, kvieši, mieži, kāposti, sīpoli, olas, un cūkgaļa. Latviešu nacionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi-pate jau arī saai,ka zirņi,bet nederot!!!!!
un kā ar siļķi kažokā!!!!
fridge ak jā, un Mātiš Ritiš (laikam viņš) reiz teica, ka latviesiem nav sava tīri nacionalā ēdiena :(
fargo
"pastāsti to japāņiem"
Nu, protams! Kas gan ir japāņu Fugu, tikai nepareizi notīrīta letāli indīga, salīdzinājuma ar šausmīgo un briesmīgo auksto zupu? Nieks! Nabaga japāņi.
Un par to, ka nav nacionālo ēdienu. Mudrīt mazāk vajag. Tak kaut kotletes uzceptu ar karpeļiem.
JurisK Japaanjiem - taatad zivis! No jeelaam - mazsaaliita renjgje, vinjiem tur ivasii derees. Nogriezh filejinjas, apsaala ar saali un cukuru 2:1 un apm. peec 3st eed. Breetlinjas a la Kolka(der moiva, lai gan garsha buus nedaudz savaadaaka) lielk graapii kaartaam, pa vidu siipolu ripinjas, saals, pipari un sautee, kameer galja lec no kauliem. Riisu vietaa - pupas. Taa teikt - uzkodas un karstaas uzkodas. Galvenaa eedienaa -protams, ka kaartiiga, trekna, shmoreeta cuukgalja ar meerci un miltainiem kartupeljiem. Saldajaa iesaku dzeervenes ar cukuru. Salaatiem var tos pashus kaapostus - svaigus sagriezh, sastampaa graapii, kameer sula, ar saali, kjimeneem, cukuru - kameer ivasii saaliisies, skaabi kaapostu salaati arii buus gatavi. Un galvenais - nekaunies no savas tautas parazhaam, taas ir galvenaa veertiiba, kuru ljoooti noveertee, ja esi aarzemees! Veel jau ir biezpiens, siers, cepts biezpiens ar siipoliem un spekji, pietiekoshi latvisku eedienu. Ja kas - zinu gadiijumu, kad rietumnieki peec nogarshoshanas lociija iekshaa kaartiigu ukrainju spekji, par muusu kuupinaato ij nerunaajot - nozuda momentaa! Lai gan pirms tam bailees drebeeja, treknumu ieraugot!:) Domaaju, ka austrumnieki nav savaadaaki.
komsomolka Bukstiņa biezputra un skābputra,sklandrauši. Par to,ka neēdis- ja neēd lai sit di... gar zemi. Pati atceros kā pirmo reizi uz Vāciju aizbraucu, tur vācieši mani cienāja ar jēlas maltās gaļas maizītēm- domāju, ka apvemšos, bet ēdu.Tādās nacionalo ēdienu prezentācijās, jo dīvaināk,jo labāk,nevajag kautrēties.
Edijs1974 Sautēti skābie kāpoti, silti kartupeļi un gaļa. Kas var būt labāks par šo!
av2 studzene :)
violinn
Kā var vācu strūdele izkonkurēt plātsmaizi????
Un zirņi ar speķi nav nekāds cūkēdiens.
Uzcep mazās reņģītes vai siļķi.
Marija_Anna
1.Nezinu japāņu reakciju , bet piedāvāju auzu ķīseli ar pienu un kausētu sviestu. Vairāk tas gan vasaras ēdiens , ar alus garšu un skābens .
2. Rupjmaize vai saldskābmaize ar medu.
3. Kaņepju sviesta maizītes.
4...... Skatoties, cik seni latvisku ēdienu vajag.
atljaujietman 1 mēģini kotletes un minetu + sklandurauši (geišām ganjau sanāk labāk, bet pacenties)
Speciaalists69 šprotes eļļā. vakar man bija šitāds - nopirkām bundžu ar šprotēm, baltmaizi klāt un sīpolu. mmmm. nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 65) | nākamās >> |