kudala 2 ieber katliņā putraimus, uzlej ūdeni, tā lai virs putraimiem būtu viena pirksta platumā , liek uz uguns un uzgvāra, tad pieliek garšvielas, es lieku buljona kubiciņu, var pieliet drusku pieniņa, un liek cepešķrāsnī, var katliņu ietīt segās un atstāt uz pāris stundām vai ilgāk, putra sanāks irdena un aromātiska:) labu apetīti!
neko 1 ?? tak jau kā jebkuru putru.... tur drīzāk par piedevām vērts padomāt.
ina51
1
Nomizo pāris kartupeļus,sīki sagriez,liec,lai vārās apm.10min., tad pieber miežu putraimus,vāri pusmīkstus,pielej pienu, pieber sāli pēc garšas,uzvāri, uguni nost un vāku virsū, lai siltumā briest gatava. Tikmēr sagriez žāvētu speķīti, apcep, pieliec sagrietztu sīpolu,visu apcep, skābu krējumiņu klāt un mērcīte gatava.
Lai izdodas un labi garšo!
vilks28 1 Par piedevām viss ir zināms. Cik rūpīgi ir jāmazgā putraimi un, kā labāk? Kas ir piedevas putrai ,es zinu tikai sāli.
ina51 Pērku Dobeles dzirnavnieka putraimus un tie nav jāmazgā.
vilks28 1 Interesē, tikai putras vārīšanas process. Kādi katli labāk biezi vai plāni?
neko
katls - ta principa jebkāds der. jamazgā nekas nav
ina51 variants ar karupļem - izmēģināšanas vērts. Es personīgi savkārt pienu nelietotu.
Varīāas sakumā vari piesviest mazliet sviesta.... putra mazāk lips pie katla un pievilšanas riska mazāks. /pārējo jau te sāmas uzrakstīja/
angel7771968 1 2 personām..katliņā ielej 1 l ūdeni,uzvāra,pievieno 200 g putraimu un vēlreiz uzvāra,nogriež mazu uguni un vāra uz lēnas uguns 20-30 min periodiski maisot ,lai nepiedeg...tad pielej 1 glāzi piena un nomizotus ,šķēlēs sagrieztus kartupeļus ,pievieno pēc garšas sāli un vāra uz lēnas uguns vēl vismaz 20 min...tad nogriež uguni pavisam un atstāj putras katlu lai vēl pastāv 15 min ..(katliņam vāks virsū un apsegts ar dvieli)...klāt ēd sačurkstinātu gaļu ar sīpoliem un krējumu....Lai labi garšo!
arnisb jāmazgā vairākos ūdeņos lai dabūtu nost miltus, miežu putras taisīšna tā ir māksla, nav nozīmes ražotājam, nozīme ir miežu šķirnei, par ko nevienam ražotājam nav intereses, laba putra sanāk no alus miežiem. zilganie puttraimi cūkām dodami. kādreiz ražoju putraimus.
art_deco
1
Te labi izskaidrots par putraimiem
http://www.fotoreceptes.lv/grubas.html
feini_
1
Taisu pa vienkāršo,uzvāru ūdeni,pieberu putraimus,kad mazliet sabrieduši,pieleju pienu,uzvāru,protams ,pieberot sāli un atstāju uz malkas plīts malas,lai piebriest līdz gatavībai,reizēm pamaisot.:)
Ūdens,piena un putraimu daudzums pēc izjūtām,uz dullo,vienmēr sanāk,kā vajag.:)
beat piekrītu neko. vāru ar kartupeļiem un bez piena, tikai ar sāli, man tā ļoti garšo.
vilks28 arnisb ,viedi vārdi. Kur lai nopērk labus putraimus ????? Savādāk sanāk tikai špaktele!! Vāri ,kā gribi! :D Tas toč ,sanāk zila un var dot tikai ...!
Jo9 vilks, ja sanāk špaktele, iespējams, esi pārvārījis bikiņ. Gardāk un irdenāk sanāk, ja nobriedina - t.i. pēc vārīšanas satin segā vai dvieļos un patur kādu laiku.
kaisle___ Bez piena vienmēr būs zila.
vilks28 Ja,pieliek kartupeļus ,tad pļurā saiet vēl vairāk. :(
Fraansa Ieleju katlā 1 l ūdens. Ieberu kubiņos sagrieztus pāris kartupeļus. Kartupeļus vāru gandrīz mīkstus, tad VERDOŠĀ ŪDENĪ beru 1,5 glāzes putraimu. Maisot vāru, līdz putra bieza. tad pieleju 0,5 litrus piena, brīdi maisot pavāru. Uzlieku vāku, ļauju vēl 10 min. sabriest. Tad ēdam ar speķa un sīpolu mērci. Mana vecākā dēla mīļākais ēdiens.
Alpuvijolite
1
1
Putraimus nomērcē aukstā ūdenī pirms gatavošanas. Tad arī krāsa putrai būs gaišāka. Uzvāru putraimus katlā ar biezo dibenu kādas 10 min., uzlieku vāciņu, izslēdzu uguni un atstāju procesā. Tikmēr atsevišķā katlā izvāru kartupeļus zupas izmēra:)
Ja vajag, pievienoju kartupeļus ar visu šķidrumu,izmaisu, pavāru vēlreiz minūtes 5-7 un atkal izslēdzot uguni, uzliekot vāciņu, atstāju procesā. Pēc pusstundas putra gatava. Putraimus nedrīkst ilgi vārīt, vairāk jābriedina, tādēļ katliņam labi, ja dibens biezs!:) Tad nebūs tas špahtelis!:)
Svēta lieta klāt speķītis un sīpoli!:)
Mums garšo tikai ar kartupeļiem!
ponytail 1 1 Alpuvijolite - beidzot sakarīgs padoms. Vēl + arnisb padoms putraimus kārtīgi nomazgāt, un tad var mēģināt to putru vārīt.
arnisb šī recepte ko iesaka art_deco ir tā labā, ko es arī reiz izmēģināju, tiešām pusi dienas lēnā garā slinkojot taisīju, nu vienkārši super, putraimus taisa tāpat tikai nedaudz ātrāk tas sanāk jo smalkāki!
Marija_Anna tomēr priekšroku dodu kviešu putraimiem. Maigāki. Viss cits atrodams i-netā, šķiet šo ēdienu sabojāt nevar :) nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 29) | nākamās >> |