Jusu miiljakais ediens ikdiena un svetkos.

man viss ir apnicis,varbut,palasoties,radiisies iedvesma briivdienu pusdienam))

slieks      Citādas kotletes. :)
Sīki sagriež svaigu vistas fileju, pievieno - rīvētu sieru, olas, nedaudz miltus, sāli, citronpiparus.
Cep eļļā.
Var gan karstas gan aukstas ēst.

Lucy      Jusu miiljakais ediens ikdiena un svetkos. foto Topā man pašlaik ir paštaisītās desiņas-kupāti,garšo labi visiem.
Uzdāvija vīrietis jaunu gaļas maļamo mašīnu,tad nu es ražoju uz pilnu klapi desiņas,vēl tik nav mēgināts nokupināt.

sandra1111      pildīta karpa,mmmm,,,ar sviestiņu,sīpolu gredzeniem,citrona šķēlītēm, jūras sāli,,,,,viss,braukšu uz tirgu pēc karpas,,,,

av2      salaati vissaadi tonnaam , zupas , zivis ,vista japaannu gaumee , saldumi, ahhaa...:))

Vucis      Viennomīzīgi tīģergarneles kādā interesantā mērcē. Cēzara, piemēram. Tikai patīk, ja pirms cepšanas garneles labi samarinē ingverā un garšaugos, lai ir pikantas.

Ikdienā pietiek ar suši, neesmu jau izlepusi. Bet, ja mājās galīgi nav ko ēst, pirms algas dienām, piemēram, tad pavisam vienkārši: izņemu no saldētavas forelīti, atkausēju, sasālu... nu tā. Esmu vienkāršs cilvēks, ar pārmērībām neizceļos.

art_deco      Ikdienā - visādi makaronu, kartupeļu sacepumi, vārīti kartupeļi ar mērci, cīsiņi, lazanja. Maggi Idea maisījumi iet uz urrā. Citreiz pati taisu mērces - samaisa krējumu ar majonēzi+visādas garšvielas + vārīti makaroni un krāsnī ieksā ar sieru pa virsu. Ja nav slinkums rīvēt, tad kartupeļu pankūkas.
Dievinu vārītus kartupeļus ar Provansas majonēzi un cīsiņiem. Es esmu īsts kartupeļu frīks :D
Svētku ēdieni - ROSOLIS!!!! Krabju salāti, siera salāti. Kāda kotlete,karbonāde no kakla daļas bez cīpslām un treknumiem, maizes zupa, tiramisū, siera kūka, pīrāgi. Šos ēdienus pagatavot pati nemāku,veikalā pirkt baidos, ikdienā nelietoju, tādēļ ēst tādus pie svētku galda ir īpaša bauda.
Ļoti garšo pupiņu zupa,mana mīļākā zupa, to neesmu ēdusi laikam gadiem ilgi.
Ingvera tēju lietoju pie saaukstēšanās un pretīga sausa klepus- sarīvē apm.sērkociņa kastītes lieluma ingveru uz pusotra vai diviem litriem ūdens+citrona vai laima šķēles. Ja grib pievieno medu. Garša specifiska, kaut kas līdzīgs šampūnam. Veselības bomba.

MaryClaire      vuci, a varbūt kādreiz pamēģini kaut ko sarežģītāku, piemēram, putras plācenīšus. parasti bērni visu putru neapēd, sevišķi ja pirms tam tvaikots lasis ieklamstīts, bet ārā žēl mest - tad nu es pielieku olas, - neskopojoties, cukuru, kanēli, maķenīt pili piena un miltus, ar karoti ņemu un lieku cepties. forši, ja kādu gabaliņu sviesta uzmet uz pannas, labi garšo. pie plīts stāvēšana jau sanāk, bet ko neizdarīsi laba rezultāta dēļ.

inito4ka      ...ikdienā gaļa,gaļa,gaļa :))) ļoti garšo pildīti pipari un kāpostu tīteņi,bet slinkums ņemties!!!! svētku reizēs jēra gaļa -kūstu :))
Žēl,ka Latvijā deficīts mint sauce, iekš´tās jēriņu paturot,neko vairāk nevajag,cep tik nost.

Effy      mīļākais ēdiens ikdienā jeb darba dienās - Rimi vai Maxima grillētās vistiņas + vācu kartupeļu salāti.

mīļākais ēdiens svētkos... hmmm... garšīga torte :)

selavi_5      Par cik mūsu ģimenīte reti satiekas (reizi mēnesī), tad mani bērni pieprasa manas garšīgās kotletes, bet cieņā ir dažādība. Esmu pamanījusi, ka jaunpienācējiem mūsu lokā galdā tiek celtas kotletes no krabju nūjiņām (sātīgi un garšīgi gan karstas, gan aukstas), vistiņa ar ananāsiem karī mērcē. Saldajā - pildītas persiku pusītes iecienītas (gan saldais gan sāļais variants ar zilo sieru) vai ananāsi ar piedevām.

selavi_5      P.S. UN noteikti biezpiena plācenīši ar krējumu un zemenēm.

Lilu      Iesaku abonēt Ievas Virtuvi, tad katru mēnesi varēsi savu ēdienkarti dažādot pēc sirds patikas. Receptes nav pārāk sarežģītas, bet rezultāti ļoti garšīgi.
Pēdējā žurnālā bija gaļas bumbiņas tomātu mērcē - sanāca debešķīgas.
Tāpat arī nesen veikalā pirkto Norvēģu lasi sacepu steikos - dikti gardi. Galvenais no rīta iemarinēt un tad pēc darba uz pus stundu cepeškrāsnī un vakariņas gatavas.
Svētkos - taisu visu ko vēlos tieši tajā brīdī un ko zinu, kas ciemiņiem ies pie sirds, jo katrs jau ar savām kaprīzēm.

Elizabete_1      kad kotletes ir noēstas, tad gribas kaut ko mājas cepto našķīti saldajā :) nu ļoti garšo ķekss un elementāri pagatavot : proporcija ir tāda, ja grib lielāku tad proporciju dubulto...
-1 gl skāba , trekna krējuma, 1 gl cukura, 1 ola, šķipsna sodas, 1 gl milti, pievieno mīklai 1 sauju dzērvenes un 1 sauju sasmalcinātus Valriekstus, iesmērē formu ar sviestu un cep cepeškrāsnī kaut kur 75 minūtes pie 180 grādiem ( porcija lielāka , tad cep ilgāk ), tad izņem no formas un apber ar pūdercukuru un pasniedz siltu ar aukstu skābo krējumu...mmmmlabu apetīti :) gadiem izstrādāta un pārbaudīta recepte....nav bijis gadījums ka kādam negaršotu :)

p_p      mandomāt, vislabākie tomēr ir pildītie pipari
var arī pus-uz pusi to pašu pildījumu kāpostu tīteņos un piparos, visu vienā katlā sasautēt - ņammm
... arī skābu kāpostu zupa sen nav bijusi
... un vēl kādu ziftiņu var sacepināt folijā

alteja      Ak, kādu ceptu vai sutinātu laša gabaliņu varētu ar rīsiem vai dārzeņiem! Mmmm...

fredisf      Galvenais, lai laba kompānija, tad voblas steiks arī ir cool ēdiens un ja vēl labs alus...

Pavāra M.Vakariņa no TV padoms (tip. angl.) ir - sagatavojot voblas steiku - nekaltējiet uz balkona kopā ar zeķēm.

Evora      Vistas filejas gabaliņi sojas, olīveļas un medus mērcē, klāt ananāsu gabaliņi.
Bet, vistiņa vispirms jāapcep kā karbonāde, bet tikai mazliet apcepta un tad sautē medus mērcē.

fargo      Svētkos šašliks un rasols.
Ikdienā. Karpeļu biezenis ar divām cīsām, piedevās biezpiens un kādi salāti + kefīrs.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu