Jusu miiljakais ediens ikdiena un svetkos.
man viss ir apnicis,varbut,palasoties,radiisies iedvesma briivdienu pusdienam))EliiLi Nav tādā mīļākā ēdiena- no noskaņojuma un piņķerētiesvēlmes atkarīgs. Bet no ´ātrajiem variantiem" itin labi patīk laša šķēle folijā ar citronsulu un melnpipriem izsutināta.
EliiLi Labs našķis parastās dienās ir ķirbju plācenīši- iztvaicē dažas ķirbja šķēles, saspaida, pieliek dažādus sausos augļus, cukuru,druscīt sāls, garšvielas(kanēlis, kardamons utt.- tas pēc gaumes), olīveļļu, miltus un tādu biezu mīklu ar lielo karoti liek uz cepampapīra,pieplacina, lai lēzeni. Un cepeškrāsnī iekšā. Ātri, garšīgi, veselīgi.
neratni_stasti Ikdienas ēdieni - pupiņu salāti (ar āboliem), biešu salāti ar sardīnēm, liellopu gaļa ar rukolas salātiem. Vasarā - dažādas svaigas ogas ar vaniļas mērci. Tad olas aiziet fanstatiskā ātrumā.
elsa Oij, jācitē vai visa personīgā pavārgrāmata!:D Man tā grāmata improvizēta, katru x kaut kas jauns sanāk, jo ne devas, ne gramus neskatos un mēdzu ar garšvielām zīmēt garšas. Pēdējā laikā bieži tiek gatavots suši. Tas mums ļoti garšo. Soļanka ziemā ir mana topa zupa. Ar ingveru, aso piparu tā var sasildīties, ka pat vīrišķi tam nevajag. ;D Un kur tad vēl maltā gaļa vīnogu lapās!!! Apslienāju klavu no domas vien.:D Jāpalūr saldētavā, varbūt kāds lapu žūksnis vēl ir palicis. Bet vispār, ja paskatās un paklausās, ko citi ikdienā ēd, es jūtos izšķērdīga. Jo esmu pieradusi gatavot, man reizēm padodas. Vismaz man pašai garšo. Vajadzētu ēst vairāk putras un dārzeņus. Bet bez gaļas un jūras veltēm dzīvot nevaru.
kadi Lasu šito visu un domāju par sevi, ka laikam esmu no citas planētas. Te minētos ēdienus es neēdu... Ir man savas receptes, bet diez vai tās te iederēsies... ;)
VC6013 kadi, a es lasu, ja es šitā katru dienu gatavus kulinārijā pirktus cepešus gaļas un desas rītu es pa durvīm iekšā neiesprauktos. Mans iedzimtais skopums saka, ka visu nopelnīto naudu norīt pārtikā ir fui.
piekraste Reizeem lloti gribaas auksto gallinnu ar etikki :)mm
neko
Ikdienai. (cepš)krāskrāsnī ceti kāļi. ar krējuma/ķiproku mērci. Cep velaslus, nemizotus vēlams izmērā lielākus, citādi bus sausi. Kad gatavi nomizo, sagriež kubikos, kārlej ar krējumu kas sajaukts ar sasmalcinātiem ķiplokiem + mazliet mārrutku.
Versija nr2. kāļi nomizoti, kālim tek izgriets vidus piepildīts ar maisījumu no gaļas un sēnēm. tinam follijā, cepam sepškrāsnī komplētā tā pati kiploku mērce.
Svētkiem - brieža gaļa "torte" , ņemam kuli Lāšu ruupjmaizes, ~4 avokado + ~2kg brieža galas. ~1 litrs skābu abolu ievārījuma + savaļas kiploki. Maizi griežam ~ 1/2 cm biezās šķēlēs garniski vedojot tortes plātnes , brieša gaļu iepriekš sagriežam plānās stēmelēs - jo plānāk lo labāk. marinējam vīna vīna etiķa / kadiķu marinādē. No šīm stēmelēm veidojam "pinumu" - pa vidu ieliekot mazliet speķa. Pārklājam ar ābolu ievārījumu, nākamā rupjmaizes šķēle atkal pinums no gaļas āboli. [ir kam patk taniī visa vēl žavētas plūmes salikt] To visu cepam ~ 40 min.
Garnējumu veidojam no avokdo masas (avokado jābūt normālam kārtīgi gatavam), kam pievienoti savvaļas ķiploki.
Galā normāla torete civēkiem, kas ar sadumiem uz jūs.:) Pasniedz kopā ar kārtigu gruzīnu čaču.
Just_ Mīļākais ēdiens uz mūžiem - kārtīga, bieza biešu zupa. Vārīta liellopa mēle ar kartupeļiem un krējumu, pavisam vienkārši. Kaut kā apnicis viss, kas tiek cepts, sacepts, šmorēts un tā.
_Krasula_ Palasot visas šīs gastranomiskās izvirtības, gribas apgalvot, ka mans mīļākais ēdiens ir miežu biezputra.:) Es nepiederu pie cilvēkiem, kam īpaši patīk gatavot, tādēļ dodu priekšroku ātri un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem. Bieži iepriekš nezinu kā ēdiens garšos, jo zupā jeb sautējumā varu "samest" visneiedomājamākās sastāvdaļas, kuras tobrīd ir pieejamas manā ledusskapī. Nesen atcerējos, ka man ir arī cepeškrāsns. Tad tajā šad tad mēginu dabūt gatavu kādu gaļas ēdienu. Tā nesen ar lielu sajūsmu garlaicīgo kotlešu cepšanas procesu aizstāju ar to pārvietošanu uz cepeškrāsni. Citi izmēri, cita garša...kaut kas līdzīgs "viltotam zaķim.":)
VC6013 man riebjās putraimu un grūbu putras.
Tessa paldies-paldies!!arii par receptem.velak atnakshu un visu kartiigi izlasiishu.tikai vainu par liekiem kg novelshu uz..zinu,kuru:DD
stingers
iedomājies ka uz neapdzīvotas salas esi nodzīvojusi viena jau vairākas nedēļas, un tad pēkšņi Tev par prieku no pāri lidojošas lidmašīnas nokrīt maiss ar grūbām kurām klāt pievienota vēstule "Tevi savāksim tad kad būsi izēdusi visu maisu"
es domāju ka ēdot pēdējo porciju tā būs Tev svētku maltīte.
rezumē-----jebkurš ēdiens kas saistīts ar notikumu, ir svētku vērtīgs
Tjerrie aatri un gardi cepshanai cepeshkraasnii: saliek uz paplaates - zivi (hmm laikam lasis vislabaak der), daudz daudz tomaatu (ceturdaljaas sagrieztu) kjiploku daivinjas, siipolu gredzenus, laima, kaperus, oliives, kaadu halapenjo piparu .. paarkaisa ar pipaiem cik nu kuram patiik .. galvenais ka nekaa no iepriekshnosauktaa nevar buut pa daudz (ja kaut kas negarsho, shkjiivii vnk neliek) .. klaat protamams der vnk riisi
iterators
netikšu uz pustrijiem:( man spēles līdz vēlam vakaram, atliekam uz citu laiku:)
autiņam uzlikšu uz jumta riteņu turētāju un ričukus, būs arī 2ratu braucamie:)
Tessa
neko (2012-02-23 18:42) viedoklis
kur ravi tadu ideju-par briezhu galjas torti?drosmes pashai man nebutu taisiit,bet pagarshot gribetu.mda.pat nevaru iedomaties,kas tas tads butu.
iterator,man tavas otmazkas liidz ukai!!:DD
<< iepriekšējās | Atbildes 41 līdz 56 (kopā 56) |