Rabarberu ievārījums
Padzirdēju par tādu opciju kā rabarberu ievārījums, jāatzīst ne tāds kādreiz ir taisīts, ne garšots..Internetā virkne receptes, iekāriens ir, šķiet mēģināšu, bet interesanti būtu dzirdēt kādu komentu, no cilvēka kurš tādu ir vispār ēdis.. Netā receptes rabarberiem ij ar zemenēm, ij banāniem utt. varbūt kādi ieteikumi, vēlams iz personīgās pieredzes?verso 1 3 Vakar nogaršoju rabarberus ar apelsīniem. Man garšoja. Pie saldējuma dikti feins tas skābumiņš.
Just_ 1 Ak mīļo stundiņ! Visparastākais ievārījums pasaulē. Ļoti labs visādām tortēm, rollbiskvītiem, ko starpā/vidū kārtām smērēt. Vislabāk garšo, ja savāra kopā ar zemenēm.
edora Rabarberi (smalki sagriezti) + cukurs (uz 1.0kg rabarberu - 0.3kg) , vāra kā visus ievārijumus , ne pārāk ilgi . Garšo labi ne tikai pie saldējuma , ar šo zapti esmu gatavojusi arī torti - labs .
Auguste Ja? Es par to visparastāko brīnos, - redz, tas laikam, kā kurās mājās :) Man visparastākais ir ābolu :) Un visa pārējā darza, meža ogu klasika . Rabarberi tikai plātsmaizēm u.tml., da ķīseļiem :)
Just_ 1 Mana omīte to speciāli vārīja priekš tortēm, un vislabāk, ja katru reizi svaigu. Ak jā - rabarberi pirms vārīšanas obligāti jānomizo! :)
saulesjuura 3 Mēs arī šogad pagatavojām ar apelsīniem - iznāca LIELISKS!
saulespuke1970 Es šogad savāriju ar apelsīniem un klāt vēl pāris krustnagliņas... garšoja pēc Ziemassvētkiem:)
Auguste 1 Saule+jura :), a kāda ir Tavējā ar apelsīniem versija? Kādas proporcijas? redz, ko nets piedāvā - 3kg rabarberi , 1 kg apelsinu, 1 kg cukura, pie tam apelsīnus pirms vārīšanas procesa iesaka samalt/sablenderēt ar visu miziņu.. Tu tā?
lapsu_aacis
noup, visgardaakais tas irj arj cidoniju siirupu. :)
tiesa, siirupinjam jaabuut sagatavotam savlaiciigi. :) vai arii- rabiitis jaasavara vienC unj jaauzglabaa liiC cidoniju razhai.
komsomolka 1 Jā, agrāk vārīju ar zemenēm.Arī rabarberu-zemeņu kompotu taisīju.Pēdējā laikā ar apelsīniem-arī labs.
arnisb Slikts nava, tikai baigi zobus mizo!
Auguste
Njā, cidonijas es veiksmīgi no sava dārza pirms pāris gadiem izplēsu :D Ai, kaut kā mani ar tiem apelsīniem saintriģēja..
Dīvaini - savā paziņu/draugu lokā apprasīju - neviens šito brīnumu zaptēs nevārija, a šeit oho, redz kā, jūs dodat vaļā.. :) Nu, pa smuko :)
saulespuke1970 1 Es apelsīnu liku pēc garšas..... neko nerīvēju un neblenderēju, tikai smalki sagriezu.Man patīk , ka tad kad izvārās , var to miziņu uzkost:) Cukuru arī liku ne pēc receptes, jo man bija dikti skābi rabarberi.
saulesjuura mana recepte ir te: http://www.sieviesuklubs.lv/receptes/konservesana/rabarberu-ievarijums-ar-apelsiniem/
Auguste 1 Njā, rādās būs jābrauc vasaras vidū uz bodi pēc apelsīniem :)
Tulija Es vāru "plikus" rabarberus ar cukuru. Tikai pie pašām beigām ielieku klāt pavārīties kanēļa standziņu. Saldi skābs foršs ievārījums gan kūkām, gan "zaptsmaizei".
Tinktuura Garšīgi un veselīgi ja rabarberiem pievieno vēl ingveru, maltu kardamonu, krustnagliņas un piparmētru sulu. Karstā dienā pievienojot visam klāt avotu ūdeni un ledu, sanāk vitamīnu kokteilis!
Milda51 Vārīju rabarberus ar banāniem.750g rabarberi, 250g banāni, ievārījuma cukurs.
cilveex mana mīļākā zapte, tieši ar minēto piedevu - cidonijām. Tad viņu ēd kopā ar plombīra salčuku un garšas karpas ir ekstāzē. :)
Dzina 1 ES vāru tīru rabarberu ievārījumu priekš mājas tortēm, ko likt pa starpām. Man neviens mājinieks tāpat vien to neēd, visiem par stipru. :)
GenaCom
Rabarbers,palīdz pret siena drudzi!
Izmegināju uz sevis! :)
nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 24) | nākamās >> |