Rabarberi - ko no tiem pagatavot?
Rabarberu daudz.Rabarberus savā sulā jau sagatavoju. Vai ir vēl kādi padomi?
Pele_chiibaa (2010-06-01 08:40)
rabarberu limonāde, rabarberu ķīselis - šķidrais, biezais, rabarberu uzpūtenis, saldēti rabarberi, rabarberu plāCmaize, marinēta gaļa rabarberos :D
vēl ko?
Mylina (2010-06-01 08:52) mmm... rabarberu plātsmaize... :)
nakc (2010-06-01 09:22) 1 nupat pie brokastu tējas baudīju pašas ceptu rabarberu plātsmaizi :))
cloudberry (2010-06-01 09:28)
vakaros fixi izvaaru rabarberu -zemenju kjiiseli - silts un ar saldeejumu kaa radiits vasarai!
plaatsmaizes vien cik varianti - ar kaartaino, ar rauga, ar biksviita miiklu, tikai ar olinju& kreejumu paari, vai veel drusku biezpienu pa virsu. Pele_chiibaa - paldies par atgaadinaajumu, ka jaasasaldee!
speele (2010-06-01 09:39) 1 Kā pareizi sasaldēt rabarberus?
Pele_chiibaa (2010-06-01 10:24) speele- sagriez gabaliņos, maisiņos iekšā un -21 grādu temperatūrā saldē
babyjag (2010-06-01 10:33) a raberberu limonadi? es pienemu, ka tada varetu but vel labaka par skidro kjiseliti.. :) padalisies receptem?
etaxa (2010-06-01 11:18) Jā,mana mamma taisīja tādu zemeņu-rabarberu kompotu arī priekš ziemas.Man jau nu ļoti garšoja,pēc tam tādu ķīselīti ziemā ar biezpiena krēmu.
Maija_Papaija (2010-06-01 11:21) Es vāru rabarberu uzputeni vai rabarberu klimpas. Ja to ir daudz, cepu "apgāzto" kūku (šķidra mīkla tiek pārlieta tiem pāri). Pārpalikumu sasaldēju. Nav nekā vienkāršāka - sagriežu gabalos un salieku saldējuma kārbās.
labais_kazanova (2010-06-01 11:27) Nekas nav labāks par rabarberu klimpām!!!:)
karbonaade (2010-06-01 11:46)
Mūsu mājās topā ir uzpūtenis!
Var vēl taisīt padzērienu - uzvāra ūdeni un uzlej rabarberiem un cukuram (pēc garšas), pēc pāris stundām ir dzerams.
Man tēvs savulaik vārīja rarbarberu zapti, tikai recepti nezinu :(
Un vispār - biku nomizojam, vienu galu cukurā iekša, un ēdam nost, lai no skābuma asaras tek un ģīmis saverkšās :)
spaare21 (2010-06-01 12:04) Rabarberu ievārījums ( 1:1 ar cuk.), pie 1 kg rabarberiem var pievienot mazos kubiciņos ar mizu sagrieztu apelsīnu. Super! :)
Eneile (2010-06-01 12:13) Spāre, mēs gan nomizotus apelsīnus liekam zaptē un apmēram pusi uz pusi rabarberus ar apelsīniem, bet cukuru pēc garšas, kā prasās :) It kā tā miza piedod smeķi, bet kad padomā cik daudz draņķības ir tajā mizā...
MAaSA (2010-06-02 06:34)
Par to zapti padomāšu.:)))
Pateicos visiem!:)
Rabarberu receptes (10)
Rabarberu biezpiena kukas recepte (1)
Rabarberu ievarijums (24)