Čuguna panna piedeg

Iegādājos jaunu čuguna pannu, bet ir problēma ar to, ka tā piedeg? Lūdzu jūsu pieredzi un varbūt jums ir izdevies tikt vaļā no šīs ķibeles?

Mezhavecis  1   Tad tev iesmērēta parata dzels panna.Uz īstas čuguna pannas nekas nepiedeg.

Saksi      Vai taukvielas nav aizmirsies pielikt? Jebkurai pannai pirms cept ir kārtīgi jauzkarst, it sevišķi ja lieto pirmo reizi, pēc tam vai nu eļļa, vai kādas citas taukvielas.

Saksi  1 1 Tad mezhavecim taisnība panna pat čugunam blakus nav stāvējusi.Brāķis.

garinich15      Paņem un nopucē ar pašu smalkāko smilšpatīru līdz spīdumam,nomazgā,uzkarsē gandrīz sarkanu un uzlej eļļu un panna būs kā no dārgākā veikala:)Tā dariju ar ķīnieti un ir ok

garinich15      Piedega,gaļa ne tā ,bet kartupeļus nevarēja izcept:)

Just_      Atceros, mana omīte teica, ka jaunu pannu vienmēr vajagot "izdedzināt", un tolaik taču bija tikai tādas melnas smagas un ne tik smagas pannas, uz kurām reti kas piedega. Man domāt, tā "izdedzināšana" bija vienkārši pamatīga pannas karsēšana .

undine  2   man ar bija čugunene kura nekad netika lietota, jo visu laiku piedega diemžēl:(

Just_      Varbūt vajadzēja karsēt tāpat "pliku", bez sāls un bez eļļas? Žēl, nav vairs, kam pajautāt.

melnss    1 Vajag izkarsēt viņu ritīgi un iesmērē ar eļļu,būs oki!Tā ir vienmēr jaunai!

Jauninjais1966  2   Ja gribi labu čuguna pannu, tad pērc Šveices Zvilling, ap 50 ls , bet nenožēlosi

Skaidrite_Leeninna      Reiz receptes.lv lasiju Streipa padomu. Jauna čuguna panna pirms lietošanas kārtīgi jāiesmērē ar eļļu un tad 3 stundas "jācep" cepeškrāsnī (nebija gan nekas teikts, cik karstā krāsnī jāliek).

Kaut_kas    2 Čuguna panna ir baigi labais pričendāls (pirkta sen pa latiem 40, smaga pēc vella). Nez, kopš taukus/eļļu lieku uz jau sakarsētas pannas, man nekas vairs nepiedeg. Arī tās eļļas līmenim ir jābūt tādam, ka tā nav jālej cepšanas laikā vairs klāt. Protams, ar izņēmumiem - pankūkām ir biki savādāk, bet tās jau ir nianses.

zegra  1 2 Vajag uzbērt rupjo sāli un kārtīgi izkarsēt uz lielas uguns, kamēr sāls paliek brūna. Pēc tam var iesmērēt ar eļļu.
Tas no pieredzes, darbojas labi!

neviens    1 Jauninjais1966 - Šveices Zvilling, to kurš ir Vācu SKK :D bet vismaz no tās pašas lielveikalu bodītes ? :)
Nu nekas megakruts tās pannas diemžēl nav, ir labākas par širpotrebu, bet tas arī viss ..

JurisK    2 Un nevajaga paarlieku centiigi mazgaat peec lietoshanas, vislabaak tik ar karstu uudeni:) To ieteikumu vesels leerums, bet iemeslu piedegshanai var buut veel vairaak!

Lucy      Juris runā pa dēlu par to parmērīgo līdzekļu lietošanu,man sākuma bija labi,tagad ir tieši,kā saki,piedeg:((

kloss  1   1. Sausu pannu uzkarsē līdz nelabumam ... tā lai zili dūmi griežas !! Ilgi . kamēr vairs negriežas !!
2. Atdzesē
3. Uzliec taukus dabīgos , nevis eļļu mākslīgo !!
4. Izkarsē , bet līdz sāk dūmi tā padzesē un tā kādu laiku atkārto.
5. Atdzesē
6 . Tad uz šīs pannas jau taukos apcep kaudzī ar sīpoliem ...
7. Nekad nemazgā pannu ar ķīmiju , tikai noskalo ar ūdeni un noslauka .

Fīča iekš tam ka metāla ( pofig , tas čuguns vai dzelzs ) mikroporās ir ūdens un tas rada šo piedeguma efektu neļaujot taukvielām normāli "strādāt" . Man muterīte arī bļāv ka tās pannas nekam neder , bet es pierādīju ka jubkuru dzelzs gabalu var uztaisīt par pannu ja saprot tās "iekšējos" procesus .. :))
P.S. Manas pannas (3 gb no dažādiem materiāliem ) nekad nepiedeg ... :))

maasinja25    2 par mazgaashanu pilniiga taisniiba-pannas NEDRIIKST mazgaat ar kjiimiju(protams,ja gribas,lai taa kalpo kaa vajag),pietiek karstu veel zem uudens(arii karsta)pashaut apakshaa un ar miikstu birstiiti vai lupatinju izbrauciit.viss!tas,ka paliek taukaina,ir pat ieteicams

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu