Čuguna panna piedeg
Iegādājos jaunu čuguna pannu, bet ir problēma ar to, ka tā piedeg? Lūdzu jūsu pieredzi un varbūt jums ir izdevies tikt vaļā no šīs ķibeles?Mezhavecis 1 Tad tev iesmērēta parata dzels panna.Uz īstas čuguna pannas nekas nepiedeg.
Saksi Vai taukvielas nav aizmirsies pielikt? Jebkurai pannai pirms cept ir kārtīgi jauzkarst, it sevišķi ja lieto pirmo reizi, pēc tam vai nu eļļa, vai kādas citas taukvielas.
mary_raksa Panna ar visām taukvielām tiek uzkarsēta līdz pamanāmam dūmam.
Saksi 1 1 Tad mezhavecim taisnība panna pat čugunam blakus nav stāvējusi.Brāķis.
garinich15 Paņem un nopucē ar pašu smalkāko smilšpatīru līdz spīdumam,nomazgā,uzkarsē gandrīz sarkanu un uzlej eļļu un panna būs kā no dārgākā veikala:)Tā dariju ar ķīnieti un ir ok
mary_raksa Kas vainas bija ķīnietei, vai arī piedega?
garinich15 Piedega,gaļa ne tā ,bet kartupeļus nevarēja izcept:)
Just_ Atceros, mana omīte teica, ka jaunu pannu vienmēr vajagot "izdedzināt", un tolaik taču bija tikai tādas melnas smagas un ne tik smagas pannas, uz kurām reti kas piedega. Man domāt, tā "izdedzināšana" bija vienkārši pamatīga pannas karsēšana .
mary_raksa Nu manai čugunietei arī, cepot kartupeļus, apakšā ir vesels slānis ar izveidojušos garozu.
mary_raksa Just, panna tika no sākuma izkarsēta gan ar sāli un pēc tam ar eļļu.
undine 2 man ar bija čugunene kura nekad netika lietota, jo visu laiku piedega diemžēl:(
Just_ 1 Varbūt vajadzēja karsēt tāpat "pliku", bez sāls un bez eļļas? Žēl, nav vairs, kam pajautāt.
melnss 1 Vajag izkarsēt viņu ritīgi un iesmērē ar eļļu,būs oki!Tā ir vienmēr jaunai!
Jauninjais1966 2 Ja gribi labu čuguna pannu, tad pērc Šveices Zvilling, ap 50 ls , bet nenožēlosi
Skaidrite_Leeninna Reiz receptes.lv lasiju Streipa padomu. Jauna čuguna panna pirms lietošanas kārtīgi jāiesmērē ar eļļu un tad 3 stundas "jācep" cepeškrāsnī (nebija gan nekas teikts, cik karstā krāsnī jāliek).
Kaut_kas 2 Čuguna panna ir baigi labais pričendāls (pirkta sen pa latiem 40, smaga pēc vella). Nez, kopš taukus/eļļu lieku uz jau sakarsētas pannas, man nekas vairs nepiedeg. Arī tās eļļas līmenim ir jābūt tādam, ka tā nav jālej cepšanas laikā vairs klāt. Protams, ar izņēmumiem - pankūkām ir biki savādāk, bet tās jau ir nianses.
zegra
1
2
Vajag uzbērt rupjo sāli un kārtīgi izkarsēt uz lielas uguns, kamēr sāls paliek brūna. Pēc tam var iesmērēt ar eļļu.
Tas no pieredzes, darbojas labi!
neviens
1
Jauninjais1966 - Šveices Zvilling, to kurš ir Vācu SKK :D bet vismaz no tās pašas lielveikalu bodītes ? :)
Nu nekas megakruts tās pannas diemžēl nav, ir labākas par širpotrebu, bet tas arī viss ..
JurisK 2 Un nevajaga paarlieku centiigi mazgaat peec lietoshanas, vislabaak tik ar karstu uudeni:) To ieteikumu vesels leerums, bet iemeslu piedegshanai var buut veel vairaak!
Lucy Juris runā pa dēlu par to parmērīgo līdzekļu lietošanu,man sākuma bija labi,tagad ir tieši,kā saki,piedeg:((
kloss
1
1. Sausu pannu uzkarsē līdz nelabumam ... tā lai zili dūmi griežas !! Ilgi . kamēr vairs negriežas !!
2. Atdzesē
3. Uzliec taukus dabīgos , nevis eļļu mākslīgo !!
4. Izkarsē , bet līdz sāk dūmi tā padzesē un tā kādu laiku atkārto.
5. Atdzesē
6 . Tad uz šīs pannas jau taukos apcep kaudzī ar sīpoliem ...
7. Nekad nemazgā pannu ar ķīmiju , tikai noskalo ar ūdeni un noslauka .
Fīča iekš tam ka metāla ( pofig , tas čuguns vai dzelzs ) mikroporās ir ūdens un tas rada šo piedeguma efektu neļaujot taukvielām normāli "strādāt" . Man muterīte arī bļāv ka tās pannas nekam neder , bet es pierādīju ka jubkuru dzelzs gabalu var uztaisīt par pannu ja saprot tās "iekšējos" procesus .. :))
P.S. Manas pannas (3 gb no dažādiem materiāliem ) nekad nepiedeg ... :))
maasinja25 2 par mazgaashanu pilniiga taisniiba-pannas NEDRIIKST mazgaat ar kjiimiju(protams,ja gribas,lai taa kalpo kaa vajag),pietiek karstu veel zem uudens(arii karsta)pashaut apakshaa un ar miikstu birstiiti vai lupatinju izbrauciit.viss!tas,ka paliek taukaina,ir pat ieteicams
Atbildes 1 līdz 22 (kopā 22) |
Teflona cuguna panna piedeg (11)
Kur nopirkt labu cuguna pannu? (7)
Vok pannas izvele (11)