Ko pagatavot no svaigām cūku pupām?

Vai kāds varētu pastāstīt, ko var pagatavot no svaigām cūku pupām? Izņemot novārišanu sāls ūdenī.Jau iepriekšs paldies.

zilani (2010-07-21 21:35)  1   Cik zinu, tad var novārīt sāls ūdenī, izlobīt samalt vai sastampāt un sagatavot masu kā kotletēm/ nu garšvielas tur visas kā pie gaļas/ un cep veģetāriešu kotletes. Pati neesmu cepusi, bet zinu kas tā dara :)

lapsu_aacis (2010-07-21 21:40)    1 kotletes vai galjas-pupu buNbiinas meercej.

/paC ir eediijis koPletes un arii galj-pup-buNbiinas. recepti veelaak iemetiis. naU veel pamodiijies/

VecmeitaARrunci (2010-07-21 21:40)      Jā,es arī esmu dzirdējusi tādu variantu.Manas omes un tantes neko citu nav darījušas,kā novārījušas ar visām pākstīm.Pēc tam baigais kaifs bija lupināt un ēst,uzdzerot rūgušpienu.Esam mērcējuši sālī,tomātu mērcē,rūgušpienu ar lociņiem maisījuši.

marekst (2010-07-21 21:42)      var izvaariit un tad sajaukt ar majoneezi/kreejumu/siipoliem vai arii novaariit un tad sacept ar spekjiiti ... vispaa ar cuuku pupaam maz variantu ko var dariit, pats labaakais jau ir novaariit un ar kreejumu

Krasula (2010-07-21 22:14)  2   Pievienot zupai.:))

leone (2010-07-21 23:33)    2 Ome lika klāt pie piena/sakņu zupas,mmmm,cik garšīgi!

MAaSA (2010-07-22 06:49)      Novāriet sālsūdenī,tad uz pannas apbrūniniet taukvielā/olīveļļā/,pievienojot sīpolu ripās.Pārlejiet ar sakultu olu+krējumu+smalki sakapātu tomātu un dillēm.Pēcāk visu pārkaisiet ar liesu sieru. Gatavot uz mērenas uguns.
Lai labi garšo!:)

Lucy (2010-07-22 08:22)  2   man tās garšo tikai zaļas vai varītas,klat piedzerot pienu vai rūgūšpienu,nu tādu ar lieliem kunkulīšiem,kā laukos.

MedMaasjuks (2010-07-22 09:45)    1 Pupu pastēte arī garda. Izvāra, samaļ (ja ir jaudīgs blenders, tad ar to). Pievieno ķiplokus (daudz) vai arī ceptus sīpolus, pietiekami eļļas, sāls pēc garšas.
Liek uz maizes un ĻOTI LABI!

MedMaasjuks (2010-07-22 09:49)      Pupas der arī kā sastāvdaļa dārzeņu sautējumos, es tikai liku zaļas-svaigas, tikko no dobes ( kaltētās der varbūt arī atmērcētas).

Palomino (2010-07-22 09:53)      Gatavie cūkpupu izvirtuļi!:DD Man gan grašo tikai tas pats vecais, labais sālsūdens variants.

lucia41 (2010-07-22 11:00)      nav ko maitāt produktu! es ar par tradicionālo vārīto pupu!

Spicis (2010-07-22 16:57)      Piedzeriet pupām aukstu alu, tādā karsonī labs! Bet Jūs te ar skābušu pienu niekojaties... :)

Peeteris1956 (2011-01-08 12:52)      Kur dabūt svaigas pupiņas?

niedriite (2011-01-11 13:47)      Izloba, novāra tā, lai nav pārāk mīkstas, noloba cieto miziņu un nosusinātas liek burciņās pie asortiem marinādē, burciņās kārto mazus gurķīšus, novārītus burkānus arī nepārāk mīkstus, puķukāpostus arī pavāra, ne pārāk mīkstus, visu vāra atsevišķi, noskalo ar aukstu ūdeni notecina sausus, Kārto burciņās svaigos gurķīšus un šīs sastāvdaļas, pieliek mazus apaļus sīpolus, kādu ķiploka daiviņu dilles un virsū uzlej parasto marinādi kādu taisa gurķu marinēšanai, karsē līdz gurķi maina krāsu , vāko ciet. Ziemā skaista zacenīte. Cūkupupas vajag nepāraugušas un var likt arī veselas pupiņas, būs skaistāk un ēdot var miziņu atstāt vai arī apēst, kā kurš vēlas. Ja visi dārzeņi sausi, tad marināde duļķaina nepaliek. Burkānus un gurķus var likt veselus vai sagriezt skaistos gabaliņos.

Svaigās pupiņas var izlobīt un sausas salikt maisiņos saldētavā, tad būs pupiņas arī ziemā, ko vārīt.

Jasmine76 (2011-01-18 17:39)      Pats negaršīgākais, ko kāds vispār var ēst...mans subjektīvais viedoklis.

sandisss (2011-04-21 22:04)      Uztaisi svaigas cūku pupas :D

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu