Kā mājās taisa medalu?

Vai lūdzu vecmāmiņu recepti neziniet?

Carolina  1   medals tā pati vien brāga ir, tikai zaptes vietā medus.

Ezjule    1 Re ko atradu i-netā medalus recepte:
22 l ūdens, 3 l medus, 50 g apiņu,75 g alus rauga vai 5 g rauga.
Medu izšķīdina ūdenī un vāra katlā uz mērenas uguns, līdz vairs nerodas putas un šķidrums kļūst dzidrs. Vārot misas apjoms samazinās, tāpēc to papildina līdz sākotnējam līmenim ar karstu ūdeni. Gatavā misā jābūt 11...12 % medus. Katlā iegremdē maisiņu ar apiņiem un vāra vēl 30 minūtes uz stiprākas uguns, noņemot putas. Atdzesē līdz 30 grādiem, tad izkāš caur smalku sietu vai dubultu marli tīrā mucā, pievieno alus raugu un atstāj rūgšanai telpā, kur gaisa temperatūra nav zemāka par 16 grādiem. Tvertnei nav jābūt pilnai, citādi straujas rūgšanas laikā tas izšļakstīsies. Mucas caurumu apsedz ar tīru drānu, bet pēc piecām dienām, kad strauja rūgšana beigusies, caurumu aizbāž ar tapu un mucu novieto pagrabā ar dibenu uz augšu, lai aizkavētu tālāku rūgšanu un noturētu ogļskābo gāzi alū. Pēc 2 vai 3 dienām jauno alu var pārliet pudelēs, aizkorķēt un salikt pagrabā uz sāniem. Pēc dažām dienām var garšot nedaudz putojošu aromātisku dzērienu. Laika gaitā tas kļūst stiprāks un garšīgāks..

jankins90      a tu zini kā galva otrā dienā sāp????es vienreiz mūža tikai pašu brūvēto ir dzēris un nekad vairs mūž to nedzeršu:Dun man vecmamma divtikvairāk medu lika,nekā tanī recēpte ko te iesvieda:P

Ai_bonija      man ari diavas receptes, pati nekad neesmu taisījusi
``miestiņš```
medus- 250gr, raugs - 5 gr, 1/2 citrona vai citronskābe - 1 gr.
ūdeni uzvāra, pievieno medu, izmaisa atdzesē līdz 25 *C. Tad pievieno raugu, citrona šķēlītes vai citronskābi un siltā vietā raudzē 10 -12 stundas.
``medus dzēriens``
500g rudzu maizes, 5l ūdens, puspaciņa rauga, cukurs, medus pēc garšas.
nobriedušu maizi sagriež šķēlēs apgrauzdē brūnu pārlej ar verdošu ūdeni. pēc pāris stundām šķidrumu nokāš, pieliek cukuru, izšķīdinātu raugu un siltā vietā raudzē. Dzērieu atdzesē, pirms pasniegšanas galdā pieliek medu.

nafigators    1 Alus raugu dabuut ir gruti :(

Parasto raugu izmantojot - alus nesanak diezko garshiigs :(

JurisK      Ja gribi iisto kurzemnieku recepti, varu iedot telefona nummurinju(ja nav paaraak dzilji nobaazts), kur, ja speesi pierunaat, viirs, kas mantojis gan zinaashanas, gan pariktes no ieprieksheejaa alus meistara, tev izstaastiis. Cik saprotu, tad raugu tur neizmanto, prieksh tam ir miezhi.

Ai_bonija      manuprāt medalus nav alus. Ja kas alus pagatavošanas recepte man arī ir, kā ar visu graudu karsēšanu to da`bun gatavu.:)

senga      Varētubūt maizes,cukura,medus raudzējums,kaut kas līdzīgs alum..tikai ar maigāku garšu.Pareizā recepte jāprasa vecvecmāmiņām. 2012-03-18

InJanis    1 Tautiesi !!!!!

Jautajiens................ a kur jus sadabusiet tos 3 kg medus alinam ????

P.S.Jaatminas ka agrakos laikos nebija neka tur cukura, ij nekada DanSugera, bija medus......

Ja ir kada jauna, skaista, biteniece, atsaucies.
2018-05-21

Līdzīgi jautājumi
Vai skabs alus ir labi? (19 atbildes)Kapec visi pudelu ali ir gazeti? (29 atbildes)Alus ar snabi (18 atbildes)Kurs alus labakais? (20 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu