Omlete ar dārzeņu piedevām
vai esat mēģinājuši tādu variantu? kas jūsuprāt vislabāk no dārzeņiem iederētos?lacumparsita tomāti, paprika ļoti labi iederās
amarus sēnītes- šampinjoni ļoti labi der klāt...
zilani
Puķkāposti(novārīti),sēnes,tomāti,sīpoli,paprika,
zaļumi...ar sieru
BuutlsBamtrinkets
:)
Ielej pannā olīveļļu. Mazliet. Uzkarsē, kad karsta, ieliec grauzdiņmaizi(kāda nu pašai patīk), apgrauzdē no abām pusēm, tagad(kamēr vēl bik gruzd) apmet liesu šķiņķi, tā lai tur eļļa tiek klāt, atkal visu apmet otrādi. Tagad iesit olas(cik nu to ēdāju) un uzreiz kādu no smirdīgajiem sieriem. Ola jau sāk sarecēt? Tagad salātlapas, tomātus un kādus nu zaļumus gribi, bet vajag lai viņi līdz galam neizkarsējas - tādi izšķīduši šļupderi nekam neder, bet aromātam jaiesūcas visur, jāuztver moments.
Sadali pa porcijām un lai ēd ar rīta kafiju.
Rīta ola BB gaumē.
[never] kas tad taa vispaar par omleti bez daarzenjiem????!
es_vidzemniece28 BB ... jautājums: vai olas Tu pievieno nesakultas?
BuutlsBamtrinkets Es viņas cenšos uzsist tā, lai ir dzeltenums vesels uz maizītēm, viena maizīte, viens dzeltenums, zem dzeltenuma šķiņķis, tad ola ar kādu no smirdsieriem un pa virsu salātlapa.
inito4ka aaaaaa man pie omletes garšo liels lērums zaļo lokciņu!!! un protams arī paprika un šampinjoni!!! salātlapas nav ceptas--brīnos. :))
es_vidzemniece28 inito4ka ... kādus šampinjonus Tu izvēlies - svaigi saceptus vai marinētus?
flooze vienīgais veids kā varu dabūt olu iekšā ir cepot to ar tomātiem, daudz...daudz tomātiem :)
inito4ka šampinjonus-tikai svaigos!!!! un tos cep pirmos,lai ūdens iztvaicējas,un tad visu pārējo!!!! un SĪPOLI!!!!! kā mēs aizmirsām tos!!! :)))
KamNegadaas
A kur palika puse atbilžu???
/neko nesaprot/
Es vēl varētu ieteikt bez dārzeņiem piesviest klāt arī garneles vai krabju nūjiņas.
Tā kā bija jautājums, vai šampinjonus cep marinētus vai svaigus, piebildīšu, ka zivjveidīgo un gaļveidīgo "piedevu" kopā jaukt nevajadzētu.
selnija_
Iederētos : 1.tomāti.
2.paprika
3.protams sēnes
Palomino
Eu! Nu, beidziet, man siekala jau līdz grīdai, bet tikusi es tikai līdz pusei komentu!;))
Laikam jau omleti grūti samaitāt, variācijas visādas. Tomātus es reizēm ieberu tā pa krietnam klāt jau sagrieztus gabaliņos, bet reizēm, kad veikalā ir skaisti un lieli tomāti, sagriežu šamējos apmēram 1 cm biezās ripās, apviļāju miltos un olā, apcepu no abām pusēm smuki dzeltenbrūnus, tad salieku lēzenā šķīvī 1 kārtā, katrai ripai apmēram pustējk. sk. krējuma, mazliet uzberu sāli, tad maltus melnos piparus, vasaras laikā mazliet dillītes uzkaisu, un, cik vien karstus var turēt, notiesāju. Ugunsrijēja neesmu, bet auksti jau vairs nav tas.:)
RozaaLija1 Garšīgākā omlete ir ar garnelēm, dillēm un citronu:)) 2009-06-18
Lieldienuzakis Ar omleti ir tā pat kā picu, vieniem garšo - citiem nē!:) Man garšo omlete ar ceptiem sīpoliem( baltiem), tomātiem , sieru , dillēm un bazilku , mazliet čilli un sāli. Kā piedeva varētu būt salāti ar vistiņu, labi sacepts bekons,jūras veltes un grauzdiņi . Jā, kur nu vēl mērces...!:) 2009-06-18
duriku_guustiitaajs Tomāti ir garšīgi, bet pārāk ūdeņaini omletei. Man patīk saldie pipari un sēnes, vēl kādu dillīti pāri tam visam. 2009-06-19
xxx Omletei vienīgās piedevas ir sāls un malti melnie pipari,jā vēl smalcinātas dilles.Viss pārējais iederās zem sadaļas "sacepumi".Tos gatavojot gan var ieslīgt "izvirtībās".Recepšu daudz.Tik nekad nesanāk vienādi.Jo negatavoju pēc receptēm,bet gan no dotajā brīdī pieejamajiem izejmateriāliem. :)) 2012-04-29
edmunds1969 Nevajag omleti. Vienkārši daudz ceptas olas, kur baltus uzcepies, bet dzeltenums - tikai sasilis. Virsū bagātīgi uzbērti tikko samalti melnie pipari. Pasniegt kopā ar olīveļļā (vēlams no sērijas Virgin Extra) apceptu baltmaizi un olīveļļā ceptiem paprikas (vislabāk sarkanās vai violētās) gredzeniem. Rekomendēju visiem:) 2012-04-29
vikija11 man garšo tā - sacep ripiņās kartupeļus( var sacept klāt sīpolu) , uzlej sakultas olas (sakuļ ar pienu vai ar ūdeni). Virsū var uzbērt jebkuru zaļumu. Piekož klāt svaigus dārzeņu vai skābu gurķīti.....ņam ņam ātri un garšīgi 2023-04-22 10:15