Cidonijas

cidonijas foto attēls

Cidonijas - jautājumi un diskusijas

Daļēji nogatavojušās cidonijas. (4)
Sakiet, lūdzu, kā ir ar cidonijām, ja tās ir novāktas vēl tikai daļēji nogatavojušās (saules puse dzeltena, bet apakšpuse zaļa) - vai tām nogatavošanās turpinās, esot atrautām no krūma?
vel nelasiet,,,lai gatavojas,esmu lasijusi pat pec salnam,vinam nekas nav noticis.
protams,ka man nav ha.
Kaapeec jau novaaktas?

Atceros mees beerniibaa vacaaam cidonijas peedeejaaas, kad daarzaa viss jau novaakts, uzrakts....novembrii...
Vēl par ātru novāktas Kā jau iepriekš minēts - par ātru novāktas. Tikai pēc pirmajām salnām tās kļūst sulīgas. ··· Cidonijas: Daļēji nogatavojušās cidonijas. lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Cidoniju vīns (11)
Vai kāds man var, lūdzu, izstāstīt, kas man ir jādara, lai dabūtu vīnu.. ?(google neko jēdzīgu neatradu) Man ir 2L burka ar sagrieztām cidonijām, līdz pusei ir sīrups.. ierūdzis..
Pašķaidi ierūgušo sīrupu ar novārītu un atdzesētu ūdeni. Vispār es mēģinātu arī cidoniju gabaliņus sablendēt. Grūti pateikt, cik likt cukuru, jo tev jau it kā sīrups tur ir...Raudzēt to ķēpu var parastā burkā, tikai jāsameklē attiecīgs korķis ar vīna raudzējamo stobriņu. Burkā jāpaliek tukšai vismaz vienai trešdaļai. Kad tas veidojums ir beidzis burbuļot (neatceros, varbūt pāris mēneši būs),tad taisi vaļā, ar caurspīdīgu caurulīti nosūc šķidrumu, biezumus nahren, pēc garšas pievieno vēl cukuru, ja vajag (vispār šinī stadijā liksies negaršīgs un drīzāk izlejams, bet nepadodies) un atpakaļ korķi ar raudzējamo stobriņu virsū, lai plurkšķ atkal. Kad vairs neplurkšķēs, tad būs tev cidoniju vīns. Un tās ir pasakas, ka tur nekas nesanāks, netici. Paskaties TV3 Bez tabu atkārtojumus, pirms pāris nedēļām bija intervija ar latvju vīndari,kas pat no nātrēm māk vīnu uztaisīt.
Man ar kādi 5 l sarūguša cidoniju sīrupa no pērna gada. Mož jau var promilles ķert, nezinu.:D
Diezvai no vienām cidonijām kas sanāks,parāk jau viņas skābas.
Var tak pievienot klāt pīlādzi,ābolus,vīnogas.
Vispār mājas vīni man nevisai,pārāk jau viņi asi.
es taisni vai brīnos, kā cilvēki ar to gūgles tanti runā, ka viņa neatbild... nu da labi.

http://winemaking.jackkeller.net/reques51.asp
Pieshauj soda, buus shampanietis!:) ··· Cidonijas: Cidoniju vīns lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Cidoniju sula (11)
Vai esat spieduši sulu no cidoniju auglīšiem ar neizņemtām sēkliņām ar elektrosuluspiedi "Sadovaja"? Jautāju tāpēc, ka baidos, ka nesabojāju spiedi kaut kādu nieka sēkliņu dēļ.
atdali sēklas no augļiem, tad caur parasto gaļas maļamo mašīnu, pieber cukuru un visa lieta... Es pagaajusajaa gadaa izspiedu vismaz 30-40l un kolosalu recepti iedeva kaiminiene.No vecmaaminu laikiem-sulu sapilda pudelees un uzkarsee tikai lidz 85 gradiem .Sula nezaudee savu dabiigo kraasu,garsu un arii vitamiinus.Uzvaarot paarmainaas ....Ziemaa no pagraba tikpat kaa tikko izspiesta. Es piemēram cidonijas sagriežu šķēlītēs, saliku burkā un pārberu ar cukuru. Pēc nedēļas jau ir gatavs cidoniju sīrups. Ko tur var sabjāt.Sēklas taču paliek sietā.Vienīgi šaubos vai kaut ko izdosies izspiest.Vismaz
pēc skata cidonijas ir tādas pasausas.
spied droši, sēkliņas ir mīkstas. cidoniju sula nav ne jāvāra, ne jākarsē. Nosver sulu, un tik kg, cik ir sula, tik kg cukura. Visu maisi , līdz cukurs pilnībā izkusis, tad lej pa traukiem. Bet ir jāuzmanās ar aizdomīgajiem cukuriem, labāk, ja LV cukurs ··· Cidonijas: Cidoniju sula lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu