kā izcept garšīgus auzu parslu cepumus?

Pasakiet lūdzu, kā izcept pēc iespējas gardākus auzu parslu cepumus? Nu taaaaadus, lai ir super, varbūt kādu īpašu knifinju vai sastāvdaļu :)) paldies!

edmunds (2007-04-19 20:31)  1 1 uzkul olas baltumu un piejauc miiklai pirms liksanas uz pannas... un nedaudz seeklinju.... man patiik!

xcauna (2007-04-19 22:19)  1   RIMI veikalaa pie taam gardajaam smalkmaiziiteem un kuucinjaam ir safaseeti iipassi gardi, trausli jo trausli,plaani jo plaani, mutee kuustossi, auzu paarslu cepuminji.Taisniiba, padaargi...Bet izcept es taadus neprotu.
Protams,tas slinkjiissiem...

Denija_ (2007-04-20 09:42)    1 Es pie mīklas pieliku rozīnes, bet .. man nesanāca saputot tos olu baltumus - nesacēlās ..un cepumi neko smuki nesanāca:))

Hot Chocolate (2007-04-20 09:57)      Jo vienkarshak, jo labak! Galvenais- olas labi uzputot un trauslums un kushana uz meles ir no sviesta daudzuma! Ari cukura!
Jo redz - viss kas sagada baudu esot arii kaitigs!! :))

Agra11 (2011-01-04 19:29)      Pati vēl neizcepu, bet pagaršojusi savas kolēģes ceptos auzu pārslu cepumus recepti noprasīju gan:
300 g sviesta izkausē uz pannas un pieber 0,5 kg auzu pārslas un 0,5 kg saulespusu sēkliņas, kad tie apgrauzdējušies ieber vienu kafijas tasīti cukura un sakaramelizē visu. Noliec lai atdziest.
Citā traukā sakul trīs olas ar vienu tasīti cukura un pieber atdzesēto auzu pārslu un sēkliņu maisījumu, labi samaisi (vari pat mīcīt ar roku), ja mīkla par ķepīgu vari piebērt vienu ēdamkaroti miltu (vairāk gan nē), var piebērt drusku malto ingveru (bet tas pēc gaumes un garšas kārpiņām).
Kad mīkla gatava, liec uz pannas ar karoti mazas piciņas mīklas un cep 190 grādos līdz paliek dzeltenbrūni.

lai labi garšo (man dikti garšoja)! Nu jā, ja gribi mazāku daudzumu, tad paņem attiecīgi proporcijas...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu