Kūkas recepte

Varbūt kāds zina pilnu recepti kūkai,kur vispirms izcep ruleti, un tad to griež un kārto ar krēmu kā torti.

iluuuzija (2007-01-23 10:43)      Jāizcep 3 kārtas...
kārtām-6 olas,6 ēdamkarotes cukura,šķipsniņu vaniļas un labi sakuļ ar mikseri, tad lēnām iecilā 6 strīķētas ēdamkarotes miltus(pa vienai,izsijājot uz putotajām olām)
sakarsē pannu,apklāj ar ietaukotu(es taukoju ar sviestu)cepampapīru(var arī viekāršu papīru,ieteicams neaprakstītu:)))
cep,kamēr gatavs,var pārbaudīt ar kociņu(sērkociņu,ar to galu,kur nav klāt sērs:))),ja nekas klāt nelīp,tad gatavs...
noliek,ar augšu uz galda,vēlams apakšā pakaisīt bikīt cukuru,lai nepielīp galdam, kad padzisis,tad zieķē iekšā ievārījumu,jo skābāks,jo garšīgāk:))...man tīk rīvētas dzērvenes ar cukuru,var jāņogas vai citu,pēc izvēles...
Augšai var vārīt krēmus vai ko citu,kas nu pašai tīk:)))
Sanāk garšīgi:)))) mmm:))

Just_ (2007-01-23 10:50)      "Izcep ruleti" mana omīte, liela kūku cepēja, kapā otrādi apgrieztos, šito padzirdējusi.:)) Ilūzija pareizi saka - izcepsi vienu biskvīta kārtu, sarullēsi, būs rulete, izcepsi 4 tādas, liksi kārtām un smērēsi pa vidu krēmu un ievārījumu (ļoti ātrai apēšanai der arī putukrējums) - būs mājas torte. Starp citu, ieteicams atdalīt olu baltumus no dzeltenumiem, putot atsevišķi, iemaisīt miltus dzeltenumos un tikai tad stingri saputoto baltumu tā ļoti uzmanīgi iecilāt- būs pufīgāks biskvīts.

iluuuzija (2007-01-23 10:55)      ..ak jā...pirms zieķē ievārījumu,papīru neaizmirsti noņemt,citādi grūti norīt:)))))))))))
Tas jautrai omai!!! Lai izdodas un ja vēlies lai mēs ierodamies uz degustāciju,zini kur mūs meklēt--- esam oHo!!!:)))

kafelate (2007-01-23 11:05)      Olu miltu un cukura daudzums atkarīgs no tā kādā formā cep. Ja cep apaļajā kūkas formā tad vajag tikai 4 olas ,4 karotes cukuru un 4 karotes miltu un vanilīnu.Ja cep uz 4kantainās paplātes tad visu ņem pa 6.Ja grib tīt ruleti, obligāti jāpielej nedaudz ( kādas 2 ē/k ūdens uz lielāko daudzumu)lai biskvītu varētu satīt.Ja domāta, tāda kūka kur satin ruleti, griež un kārto kārtās, neesmu tādu taisījusi( man liekas, ka nav tā vērts ķēpāties. Es lieku vienkārši uz pannas cepamo papīru , cukuru neberu, sviestu nesmērēju, neko ar sērkociņu nebakstu. Kad bikvīts brūns, gatavs.Ļauj bikiņ pastāvēt lai nesakrītas.Smērē iekšā ko sirds vēlas, var biezpienu ar jogurtu un putukrējumu, ievārījumu.Apkārt sadrupinātus Selgas cepumus/virsū augļus... ņam, būs kaut kas jāizcep :)))

dzeg_ (2007-01-23 11:42)      Vai tad ruleti izcep?.... vai tomēr biskvītu jeb kārtas?
:)

Just_ (2007-01-23 12:58)      Tu gan esi attapīga! Nu izcep biskvītus, sataisi putukrējumu ar žletaīnu, satin tās ruletes, sagriez gabalos, liec gabalus bļodā, lej pāri žleju, i būs tev tāda kūka. Cik zinu, tad tos apaļos ruletes gabalus neliek kārtām, bet gar bļodas malām - kā puķi. Kaut kādā žurnālā manīts.

Ezjule (2007-01-23 15:33)      superīgs,pufīgs un koši dzeltens biskvīts sanāk no īstām lauku vistiņu(nejaukt ar lauku večiem!!!) oliņām. ;)

Atila (2007-01-26 13:58)      Tas galīgs sviests, ka olu dzeltenumi un baltumi jāatdala. Tas tiem, kam nav ko darīt. Itin labi var kult gan dzeltenumus, gan baltumus kopā, tikai labi jāsakuļ.Kādreizējai TV diktorei L.Ronei bija laba recepte par ruletes torti tik tiešām bļodā.Var nopirkt gatavas ne pārāk biezas ruletītes ar griljāžu, plāni sagriest, izklāt bļodu, tad biezpiena masu ar želatīnu, ar visādiem labumiem iekšā pēc paša gaumes, ievietot ledusskapī sastingšanai, pēc tam izgāzt, pārliet ar izkausētu šokolādi. Ja tā labi pameklētu, varbūt es atrastu šo recepti vārds vārdā... bet nu...

Just_ (2007-01-26 14:05)      Atila - precīzāk, receptīte priekš sliņķiem.:)))

Atila (2007-01-26 16:15)      Tieši tā - tiem, kam nav ko darīt! Kamēr sakuļ vienu...tad otru... tai laikā cik citu darbu var padarīt! Šā vai tā - iznākums viens un tas pats. Ticiet pieredzējušai kūciniecei. Un, starp citu. Slinkumā nav sliktuma. Slinkums - progresa bīdītājs.

jyk (2007-02-04 09:54)      Nu,varu par to teikt savu viedokli.Kādreiz,visas tortes cepot,es ari kūlu visu kopā.Bet tas nemaz nav tas mazākais laiks.Tagad kuļu atsevišķi un rezultāts ir ātrāks.Baltums ātrāk sakuļas viens.Tad samaisu dzeltenumus ar cukuru,tā lai cukurs pakūst.Tad dzeltenumos iemaisu miltus un iecilāju baltumus.Kuļot visu kopā vairākas reizes ir gadījies tā,ka nemaz nekuļas.Un tad vēl nākas sildot kult.Tad liek uz dziļās plāts,kura izklāta ar cepamo papīru un cep gatavu.Lai rulleti vieglāk satīt tad tiešām labāk pievienot drusku ūdens,ja vidū liek krēmu.Ja vidū liek ievārījumu,tad var ūdeni nelikt un satīt jau siltu.Pēc tam sagriež gabalos un kārto bļodā gar malām.Vidū var likt dažādu augļu kombinācijas,kuras samaisītas ra jogurtu vai putukrējumu,kam pievienots želantīns.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu