kukaiņi garšo?

Kādu sievieti pārsteidzis absolūti nesagatavotu maizes ceptuves “Lāči” veikala sortiments – starp dažādiem saldiem un sāļiem gardumiem kā jaunums lepni izcelti žāvēti circeņi, vēsta raidījums "Bez Tabu".Un vēl ar dažādām garšām, pat baltajā šokolādē. Vai tiešām Latvijā ko tādu drīkst tirgot un vai tie tiešām ir ēdami?” jautā viņa.ko domajat?edisiet?

AivarsN    3 Tieši tā! Zinātne mūsdienās seko naudai. Par ko maksā, to pēta. Bet par labu samaksu, pat viskaitīgāko produktu atzīs kā drošu un pat nepieciešamu. Piemēram zinātniskās pasaciņas par briesmīgiem vīrusiem, kuri uz meteorītiem atlidojuši pie mums no tālā kosmosa lai izraisītu briesmīgas saslimšanas, bet ,,varonīgiem" zinātnieki izgudrojuši drošas vakcīnas,kuras pilnībā pasargā no ,, briesmīgajiem" vīrusiem. Tā arī ar kukaiņu ēšanu, jo varbūt tos vienkāršāk modificēt?

siikaa16  1 1 Tās pūdētās zivis ir garšīgas. Tikai bundža pareizi jāatver. Circeņi ar nekas nav briesmīgs - ēdami. Sņitkas sen nav ēstas, pat izlasot siekalas mutē saskrēja. Viss, kas ēdams ir jānogaršo. Pat krutā restorāna negaršīgā zupa.

Alisa  1 1 nepiekrītu, ka viss, kas ēdams jānogaršo. tik daudzi cilvēki sirgst ar kuņģa zarnu trakta slimībām. šie paši grauzdētie circeņi principā var provocēt gremošanas trakta gļotādu iekaisumu jebkurā gremošanas trakta posmā+grauzdētības dēļ sekmēt žultsakmeņu attīstību. Insektu fekālijas, oliņas utml gan nekļūs par problēmu, grauzdētas taču
fubla

CoCoSan      Par gaumēm nestrīdas. No pūdētas haizivs apvēmos. Amonjaka smārds un garša ir izcili gaumes lieta. Drošvien tāpat, kā kaltēti kukaiņi, varžu kājiņas vai buļļa pauti.

Ljekainiitis      Cilvēks pēc savas izcelšanās ir visēdājs. Tā kā tīri bioloģiski/anatomiski nav pilnīgi nekādu šķēršļu.

dabasmiilis  1   Savā laikā studēju Vidusjūras apkaimes virtuvi, secināju, ka pie viņiem es nomirtu badā - tik pat kā nekā ēdama. Zivs, un tā pati samaitāta.

Secināju, ka vienīgais veids tur paēst - prasīt svaigu aitu vai zivi, lai pats varu pagatavot.

AivarsN  1 3 Cilvēks taču ir tas, ko viņš ēd. Katram produktam ir īpašs ķīmiskais sastāvs, olbaltumvielu ķēdes, kuras cilvēka organisms atpazīst un pielāgo savām vajadzībām. Mikroviļņu krāsnī pat uzsildītam ēdienam šīs ķēdes tiek noārdītas un tam vairs nav cita pielietojama, kā atlikt malā nebaltai dienai. Tā rodas tās riepas un pakaļas, no kurām pat ar badošanos un intensīviem treniņiem grūti atbrīvoties. Taču dietologi nemaz nerunā par ēdiena enerģētiku, īpašajām vibrācijām. Tā ir dzīvības enerģija, ar kuru cilvēks ēdot uzlādējas. Taču katram produktam šī vibrāciju frekvence ir atšķirīga un arī uzņemtā enerģija būs atšķirīga. Piemēram, bērniem ļoti garšo svaigi zaļie zirnīši, jo tie veicina zinātkāri. Dusmīgi un agresīvi ir tie, kuri daudz gaļas patērē. Jo daudzveidīgāks ēdiens, jo labāk. Līdzsvars visā un arī visas nepieciešamās vielas būs uzņemtas. Taču kāda enerģētika ir kukaiņiem? Diez vai piemērota cilvēkiem. Varbūt izraisa kādas parazītiskās, patērētāja tieksmes? Kukaiņi ir piemēroti putniem, bet tiem jau daudz savādāka gremošanas sistēma, īstas dzirnavas, kurās ar akmentiņiem tiek samalti viscietākie kukaiņu apvalki. Evolūcijas gaitā katrs radījums ir labi pielāgojies noteiktai barībai, bet ar ko neparastu, nepazīstamu var rasties nopietnas problēmas. Pēc okupācijas, parazīti aizliedza un iznīcināja daudz vērtīgu augu, kurus lietojot uzturā, cilvēki bija spēcīgi, veseli un ilgi dzīvoja. Taču šos augus aizstāja ar nepiemērotiem un pat kaitīgiem, kā nakteņu dzimtas augi un kvieši. Jo vairāk parazīti ko cenšas uzspiest, jo tas ir bīstamāks cilvēkiem. Lai tak tie reptiļi paši luzgā iekšā savus kukaiņus!

Alisa      Nevajag ēst (vai dzert:) mēslus, kamēr tas nav obligāti.

Vaukskis  1   Āzijā taču šitādus un citādus kukaiņus tirgo uz ielas kā ātro uzkodu ilgus gadus. Nav nekur lasīts vai dzirdēts, ka šīs iecienītās ēdmaņas dēļ drausmīgos apmēros aziāti ietu bojā. Vai tad viņi kādi pārcilvēki? Pieraduma, gaumes jautājums! Es gan negribu izmēģināt, kur nu vēl pastāvīgi ēst, jo ēšanas ziņā nepatīk eksperimentēt, taču tā ir manējā problēma, kas, domāju, nav jāuzkrauj citiem. Domāju, ka, piemēram, aziātiem problēmas sagādā iedomāties, ka turpmāk viņiem būs pastāvīgi jāēd kaut kas, piemēram, svēto govju gaļa, kas mums šķiet normāls vai tikai mazliet neierasts.

Bruuklene    1 Es vairāk par "zaļo" divkosību šajā jautājumā, piketus rīko pie gaļas pārstrādes uzņēmumiem, bet kukaiņus ēst drīkstot.... tie nav dzīvi? Bet tas ir fakts, ka uz pārtiku esam izlaidušies, ja katram pašam būtu jānokauj vai jānomedī vakariņas, domāju, veģetāriešu skaits augtu ļoti strauji.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu