Uzlējums no dzērvenēm

Lūdzu padalieties ar recepti kā var pagatavot sakarīgu uzlējumu no dzērvenēm. Cik ilgi tas prasa laiku min.?

lapsu_aacis (2010-12-30 18:04)    1 tiiru spirtu esi atradusi? ja taa- apsveicu!
man zinaamajaa receptee piedalaas nomazgaatas, sausas dzeervenes, stampinja, 1/3 tiira spirta (vai- lai apnjem ogas) peec nedeeljas skjidrumu ruupiigi nokaash, pielej atlikusho spirtu, destileetu uudeni (cik jau kuram prasaas) un tur meenesi.
ir cilveeki, kuri ogas atstaaj uz visu iztureeshanas procesu, ir cilveeki, kuri vaara sulu, kas nu kuram tuvaaks. es esmu noveerojusi, ka dzeervenju garsha ir vienliidz stipra visos gadiijumos.

lapsu_aacis (2010-12-30 18:10)      tad tev vajag dzeervenju koncentraatu, iipashi, ja vajag rezultaatu aatri. jo vaajaaks spirts, jo ilgaaka proceseeshana. aksioma. :)

luchik (2010-12-30 18:11)    1 Degvīns noder tikai garšas sabojāšanai mutē un ir pat cilvēki, kuriem tas netraucē, bet vispār - spirts, spirts un tikai spirts:))

cilveex (2010-12-30 18:21)      Jācer, ka autore nebija cerējusi uzlējumu dabūt gatavu uz rītdienu?(Cik ilgi tas prasa laiku min.?)
Nevis minūtēs, bet dienās. Būtu vienkāršāk sajaukt jau minēto koncentrātu ar šņabi un miers. Vai likties mierā.

Mezhavecis (2010-12-30 18:25)      No dzērvenēm būs ilgi.Ar dz.koncentrātu uz rītdienu būtu lietojams.
Varu tev ieteikt citu variantu.Nogriez rujajai (klona) maizei garozu,tā lai mīkstuma tur tikpat kā nav.Uzber cukuru,aizdedzini un pilini iekšā tai šnapsā.Iznāk kaut kas līdzīgs konjakam vai brendijam.Arī rīt jau būs lietojams.

selnija_ (2010-12-30 18:52)      Paņem izlasi lielākās, cietākās ogas, sabaksti ar adatu viņām caurumiņus/3-4 gab. katrai/ Aplej ar degvīnu vai spirtua tšķaidītu 1/2. Tad jātur kamēr no ogām sula ārā, jo ilgāk, jo labāk./piemēram 2 mēneši/. Tad uzvāri sīrupu pēc garšas, sajauc ar uzlējumu. Stiprumu veido pēc gaumes, bet cik atceros uz 25 % vajadzētu. Sajaukto uzreiz dzert nedrīkst. Jāpatur kādu diennakti. Mantas gatavību var pārbaudīt piesitot stikla pudelei ar metālu/nazis, dakšiņa vai karote/ .Skaņa būs dzidra. Tas nozīmē , ka spirts jau ir ""sadraudzējies"" ar pārējiem komponentiem.
Šī man vecā jaunībsdienu recepte. Lai izdodas!

Gekis (2010-12-30 19:59)      Var arī ar degvīnu(šņabi), tikai tad uzlietās ogas aiztaisītā traukā nedēļas divas/trīs ir jātur siltumā, var arī uz radiatora.

mojito (2010-12-30 20:13)      Esmu lasijis netaa,ka kautko lidiizigu Midori var uztaisiit arii maajas apstaakljos-kaads/a ir meegjinaajus to dariit ?! :) Topiks lidiizigs,bet dzeervenes aizvietojam ar meloni...

MonaBerga (2010-12-30 20:18)      Un kur šādu uzlējumu izmanto, kad ir gatavs? Es saprotu, ka tas ir ārstniecisks?! Kāds efekts , to lietojot?

mojito (2010-12-30 20:27)      MonaBergs: Aha,tas ir aarstniecisks-balzaams dveeselei :)

andzipa (2010-12-30 23:31)      Nu gan fufeļi sarakstīti!:) Esmu gājusi purvā, ir bijis gan spirts, gan šņabis. 3 burkā salej saber pašlasītas (!):) dzērvenes, aplej ar spirtu vai šņabi; tur uz palodzes... Jo lielāka spirta koncentrācija, jo labāk izvelk dzērveņu garšu. Varbūt vēl bija cukurs, Ja vajag - raksti! Varbūt ir pierakstīts!
Ir vēl ar 24 kafijas pupiņām un 24 cukurgraudiem... LABS!
... bet pašreiz man "tvaiko" vīnogu vīns no pašās vīnogām!:)

peksene1 (2010-12-31 00:02)      Uzlējumu var taisīt no da jebkurām ogām - jo ilgāk iztur, jo labāks sanāk, minimums ir nedēļas 3! Spirtu gan var liet virsū tikai ogām ar cieto apvalku, mīkstajām jāatšķaida! Ķiršiem kauliņus gan(ja negrib izteiktu amareto garšu) jāņem ārā.

JurisK (2010-12-31 03:27)      Piecminut! Njemam 0.5l laba, atdzeseeta shnjabja, notesteejam apm. 50gr. Labs! Njemam labu dabiigo dzeervenju siirupu un ielejaam shnjabja pudelee. Kaartiigi sakratam un ljaujam pastaaveet apm. 30 min - produkts gatavs lietoshanai. Zheel, neesmu redzeejis dzeervenju sulas koncentraatu bez cukura:( Taapeec, ja grib bez salduma, vajadziigas nedeeljas un meeneshi.

riks (2010-12-31 04:29)      12 000 min vismaz!

pitons (2017-10-21 10:18)      Tajos tālajos laikos, kad armijā dienēju Karēlijā, un viņiem, gluži kā mums Melnais balzāms, kā igauņiem Vana Tallin, nacionālais dzēriens bija Kļukovka... Tas bija tāds dzērveņu uzlējums, par ko te runa... Pats gan arī tajā laikā jau neko alkoholisku nelietoju, bet atvedu no turienes to mājniekiem...Esot bijis baigi labais...mamma arī mēģināja to atdarināt aplejot ogas ar spirtu(bija mediķis), bet vienalga TIK garšīgs neesot sanācis...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu