Fermentētas melnās uguspuķes (Ivan čai) tējas pagatavošana
Mīļie OHO biedri! Rakstu,jo vēlos ar to nodarboties šajās dienās. Gribu dzirdet jūsu pieredzes stāstus.Tātad-vai kāds ir pats fermentēto melno tēju pagatavojis?Apkopojam pieredzi, runājam par procesu, kādi secinājumi, kļūdas, kas izdevās , ko darītu savadāk? Jūsu pagatavotā tēja un aptiekā nopērkamā-salīdzinām! Paldies!etc Vienreiz mēģināju, bet pārkaltēju un nekas jēdzīgs nesanāca. Internetā krievu saitos var atrast pamācību, kā gatavot.
Liepa53 1 Dace Rukšāne FB nesen dalījās pieredzē.
Caune 2 Esmu taisījusi ar malšanas metodi un ātro žāvēšanu cepeškrāsnī. Šogad nesanāca, jo kaut kas nepatika jau ātri bija skābuma smarža. Teiktu ka šogad jau par vēlu ugunspuķe pārzied un lapas paliek ļoti šķiedrainas.
KarumnieceNoRigas 3 Nekā sarežģīta tur nav. Ugunspuķei zem zieda nobrauc apm 20 cm garumā lapas, ziedus neizmanto. 1 diennakti jāapžāvē, tad izmaļ caur gaļasmašīnu, siets ar lieliem caurumiem. Klāt var pielikt arī ķiršu lapas (garšai). Saliek stikla vai māla traukā, nosedz ar pārtikas plēvi uz 3 dienām, jo sākas fermentizācijas process. Smarža no tikko pļauta siena mainās uz pļavu ziedu smaržu, mainās arī krāsa. Tad cepeškrāsni uz 50 grādiem ar atvērtu krāsns durvi žāvē, līdz gatavs. Savu nevar salīdzināt ne ar ko, sava enerģija, plūc kas patīk, zini, kur salasīji. Sarežģitākais ir samalt. Blenderis neder. Var apliet 3 reizes. Lai labi garšo!
suzanna paldies!
studentka 3 Es arī esmu gatavojusi tāpat kā Kārumniece, tikai par tām trim fermentēšanas dienām piebildīšu, ka jāuzpasē, jo fermentēšanās ilgums būs atkarīgs no temperatūras, jo siltāks, process notiek ātrāk, var sākties skābšana, tad viss lielais darbs vējā, trīs dienas nekad neesmu turējusi, maksimums 2 . Tikko smarža mainās no pļautas zāles uz tādu kā augļaināku, lieku žāvēties.Malu ar rokas gaļasmašīnu, darbs smags, bet sanāca tādas smukas granuliņas.
suzanna Иван-чай ir lieliska tēja, kas nomierina nervus, normalizē miegu un dod nepārspējamu enerģiju. Šis augs satur dzelzi, titānu, niķeli, varu, mangānu, molibdēnu, boru, kāliju, kalciju, nātriju, litiju un daudzus citus elementus. Kā arī pektīnus, biflafonīdus un miecvielas. B grupas vitamīnus, askorbīnskābe šajā augā ir 400mg uz 100 gramiem, tas ir daudz reizes vairāk, nekā citrusaugos. Zaļajā auga masā ir arī olbaltumvielas, kuras ļoti viegli pārstrādā organisms un dod lielu enerģiju. Ivan čaj auga tēja palielina tonusu un dod spēku. Tas ārstē galvas sāpes, migrēnu, nomierina nervus, noņem spriedzi, normalizē miegu. Samazina epilepsijas simptomus. Tāpat to izmanto kuņģa-zarnu trakta slimību ārstēšanā, normalizē vielapmaiņu un sakārto kuņģa gļotādu. Un protams antioksidants, kurš izvada no organisma brīvos radikāļus. Un vēl - Иван-чай ir ne tikai dziedinoša, bet arī sakrāla. Ja ugunspuķi, kad to fermentē pēc īpašām receptēm un vēl vāc saulgriežu laikā, no 21 jūnija līdz Иван Купалa laikam, atkarīgs no reģiona.
suzanna 1 ВСЯ ИНФОРМАЦИЯ ПРО ИВАН-ЧАЙ ✔ 10 ИНТЕРЕСНЫХ ФАКТОВ ПРО ИВАН-ЧАЙ: 1. Петр Александрович Бадмаев — лекарь, занимающийся изучением Иван-чая, прожил сто десять лет, и за десять лет до смерти в очередной раз познал радость отцовства. 2. В Иван-чае содержится в шесть с половиной раз больше витамина С, чем в любом лимоне. 3. В конце 1941 года вместо тог 2018-08-15
InJanis
Tautiesi !!!!!
Sis ir man dikti interesants jautajiens, kas un ka, kapec............uzrakstisu nedaudz velak, ar plasaku aprakstu sava Dienasgramata.
2018-08-21